Laaksolle löytyi korvaaja – Viron maajoukkuevahti EräViikinkeihin

Marek Öige (vas.) edusti viime kaudella Indiansia. Kuva: Salibandyliiga

Marek Öige (vas.) edusti viime kaudella Indiansia. Kuva: Salibandyliiga

EräViikingit vahvistaa maalivahtiosastoansa Viron maajoukkuemaalivahdilla Marek Öigellä. Öige on kokenut maalivahti, joka on pelannut pääsarjatasolla yli kymmenen vuotta. Silti siirto EräViikinkeihin saa miehen hyppimään onnesta.

– Kerrankin on joukkue, jossa on realistiset mahdollisuudet saavuttaa jotain suurempaa. Ei tässä voi muuta sanoa kuin innolla tulen joukkueeseen, Öige iloitsi siirrostansa.

Maalivahdin etsintä tuli EräViikingeillä ajankohtaiseksi, kun toisena maalivahtina ollut Markus Laakso lähti opiskelemaan Jyväskylään. Laaksolla olisi ollut sopimusta jäljellä vielä tämä kausi, mutta sopimus purettiin yhteisymmärryksessä EräViikinkien, Happeen ja Laakson kesken.

– Make sai opiskelupaikan Jyväskylästä, joka selvisi varsin myöhään. Tilanne oli varsin haasteellinen, mutta onneksi pääsimme yhteisymmärrykseen Happeen kanssa sopimuksen purkamisesta, EräViikinkien urheilujohtaja Joonas Naava kommentoi.

– Toivotamme omalle kasvatillemme Laaksolle onnea opiskeluihin ja toivomme hänen palaavan EräViikinkeihin vielä tulevaisuudessa.

Markkinoilla ei maalivahteja rajattomasti ole, varsinkaan tässä vaiheessa kautta. Se toi maalivahdin hankintaan omat haasteensa, mutta urheilujohtaja on hyvin tyytyväinen siihen, millainen kala haaviin tarttui.

– Onnistuimme mielestäni erittäin hyvin. Marekilla on kokemusta niin liigapeleistä kuin kansainvälisistäkin otteluista ja hän on tottunut kantamaan vastuuta. Meillä on siirron myötä erinomainen maalivahtitilanne ja olemme valmiita kauteen, Naava mietti.

Marek Öigelle tilaisuus siirtyä EräViikinkeihin tuli täysin puun takaa. Kun mieheltä kysyttiin siirtymisestä, niin hetken aikaa hän mietti, että onko tämä tottakaan.

-En ikinä osannut kuvitella, että pelaisin täällä. Hetken aikaa meni siihen, että sisäisti, mitä oikein oli tapahtunut, Öige kertasi.

– Nyt on kaikkien aikojen sauma itselläni.

Öige on kokenut maalivahti, jolla on vyöllään 207 pääsarjatason ottelua. Uransa aikana hän on edustanut Loviisan Toria ja Westend Indiansia. Salibandyliigassa Öigelle on pelejä kertynyt Indiansin paidassa 80. Viron paidassa mies on esiintynyt 48 kertaa.

Teksti: EräViikinkien tiedote

12 comments

  1. Ketä vastaan pääsee pelaamaan? Eiköhän Strandberg pelaa 90%.

  2. Kiinnostaa miten Indians päästää veskarin tässä vaiheessa kautta. Mitähän Ev on maksanut. Ja mikä on nyt Indiansin maalivahtitilanne?

  3. Marek ei valitettavasti sopinut enää tällä kaudella reservaattiin, joten Naavan ei tarvinnu maksaa yhtikäs mittään.

  4. Öige ei kovinkaan häppönen veska ole.. Haukkuu omia pakkeja ja harvoin saa mitään kiinni.. Ei montaakaan peliä tuu ErVi:ssä pelaamaan eli sinänsä aika se ja sama kategorian siirto..

  5. Strandberg varmaan selkeä ykkösvahti.Mutta ihan ok siirto.

  6. ”Kerrankin on joukkue, jossa on realistiset mahdollisuudet saavuttaa jotain suurempaa”

    Ja minua moittivat siitä, etten usko Indians in suurempaan menestykseen…

  7. Huvittavaa että joku jaksaa provota joka asiasta mikä liittyy Indiansiin

  8. Eikö ErVin junioreista olisi löytynyt sopivaa veskaria? Ykkönen pelaa kuitenkin 98% kaikista peleistä, joten miksi penkille ei otettu nuorta kundia vaan raahattiin kehäraakki?

  9. Junnut on pelaamassa akatemiassa? Mikä osoittanut hyvyytensä jo Järvisen ja Majalahdenkin kohdalla -> paljon vastuuta divarissa, niin on helpompi tulla liigaan. Jos ei noi esimerkit vakuuta, niin sama näkyy steelersin jonaesonissa ja megyaszaissa ja lasbin kainulaisissa.

  10. Olipa todella tökerö kommentti Öigeltä. Huhujen mukaan kaveri kiukutteli menneellä kaudella ja jätti joukkueen ennen kauden loppua, koska jäi Kirvesniemen kakkoseksi. Vastuuta tuskin tulee sen enempää kuin inkkareissakaan.

  11. No ei ehkä ihan ”normin” mukainen kommentti, mutta ei se mikään salaisuus ole että tuskin Inkkarit ensi kaudellakaan mitaleista pelaa.

    Öige on ihan OK veskari liigaan parhaimmillaan, ja noin selkeelle kakkosen tontille vanhempi jyyrä on usein ihan hyvä ratkaisu.