Liigat

Mikael Järven upea peliura päätökseen – jatkaa valmennuksen parissa

04.08.
2017
Liigat

Mikael Järvi käytti tussia jo viime kaudella pelatessaan LASBissa. Järvi on mukana myös miesten maajoukkuevalmennuksessa. Kuva: Esa Takalo

Mikael Järvi, 39, on lopettanut pelaajauransa, EräViikinkien verkkosivuilla kerrotaan. Samassa EräViikingit julkisti, että Järvi tulee kuulumaan EräViikinkien miesten ensi kauden valmennusryhmään yhdessä Mika Ahosen, Tomi Rastaan, Sami Pesosen (fysiikka) ja Tony Bäcksbackan kanssa (maalivahtivalmennus).

Kaudesta 1995-1996 pääsarjatasolla pelannut Järvi on yksi salibandyliigan kaikkien aikojen pelaajista ja monien mielestä kaikkien paras pelaaja kotimaisessa liigassa. Järven palkintokaapista löytyy 10 SM-kultaa, neljä SM-hopeaa sekä kolme SM-pronssia. Suomen mestaruuksia hänellä on eniten kaikista miespelaajista.

Järvi pitää hallussaan lukuisia Salibandyliigan ennätyksiä. Runkosarjassa ja pudotuspeleissä hän pelasi VFT:ssä, HIFK:ssa, Viikingeissä, SSV:ssä ja LASBissa kaikkiaan 705 ottelua ja iski niissä peräti 998 (503+495) tehopistettä. Tämä on korkein yhteispistemäärä kotimaisilla kentillä. Miesten maajoukkueessa Järvi pääsi juhlimaan maailmanmestaruutta vuosina 2008 ja 2010.

EräViikinkien urheilutoimenjohtaja Joonas Naava kommentoi Järveä ja joukkueen valmennusryhmää seuraavasti:

– Valmennustiimin kasaamisessa kyse on aina kokonaisuudesta ja täydentävyydestä. Toki päävalmentajalla on aina vahva sana siitä, millaisia vahvuuksia ja ihmisiä omaan tiimiinsä haluaa.

– ”Miken” poikkeuksellinen ja menestyksekäs ura pelaajana ja kokemus kahden maailmanmestaruuden ja 10 Suomen mestaruuden voittamisesta saadaan nyt myös valmentajana joukkueen käyttöön. Hän on voittanut lajissa kaiken mahdollisen ja ollut aina joukkueissaan johtajana. Hän on ollut jo viimeiset vuodet pelaajana hyvin lähellä valmennusta, tavallaan osana tiimiä.

– ”Amun” kanssa heillä on myös pitkä yhteinen historia, joten tämä oli varsin luontainen siirto. Mielestäni vanhat huippupelaajat kannattaa muutenkin tuoda uran jälkeen valmentajiksi lähelle sitä maailmaa, jonka he tuntevat parhaiten, toki ihmisestäkin riippuen, Naava suitsutti.

Järvi itse oli tyytyväinen siitä, että pääsee valmennushommiin.

– Hienoa päästä hommiin jälleen ”Amun” ja koko kokeneen valmennusryhmän kanssa. Oma toiveeni ja tavoitteeni on, että saadaan pelaajista kasvatettua itseohjautuvia huippu-urheilijoita ja sitä kautta kehitetään myös joukkueen peliä, legenda tiesi.

EräViikinkien managerina toimivalla Kurt Westerlundilla ja Järvellä on pitkä yhteinen historia.

– Se, että olit hyvä pelaaja ei automaattisesti tee sinusta hyvää valmentajaa. ”Mikke” kuuluu ehdottomasti niihin pelaajiin, joilla on mahdollisuus jatkaa salibandyuraansa valmentajana. ”Miken” kokemus salibandyssä on jotain ainutlaatuista ja hän jos kuka ymmärtää pelaajia sekä osaa sopeutua tiimityöhön.

– Hän on jo vuosien ajan osallistunut kapteenina valmennuksen palavereihin, sekä tuonut omia näkemyksiä hienolla ja rehellisellä tavalla, jotka ovat auttaneet joukkuetta menestymään. On ilo ja kunnia jatkaa yhteistyötä ”Miken” kanssa, Kurre paalutti EräViikinkien sivuilla.

EräViikinkien uutinen

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen