Liigat

Oilersiin uutta verta – kaksi nuorten maailmanmestaria Espooseen

03.08.
2017
Liigat

Alexander Nyman toimi Suomen kapteenina toukokuun nuorten MM-kisoissa. Kuva: Mika Hilska

Hyökkääjä Riku Holopainen, 19, ja puolustaja Alexander Nyman, 19, nähdään ensi kaudella Esport Oilersin riveissä.

Holopainen on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt pelata kolmella kaudella liigaotteluita. Erän ja M-Teamin paidassa runkosarjan pelejä on kertynyt kaikkiaan 54 ja niissä hän on loihtinut tehopisteet 28+14=42. Erityisesti viime kausi oli hyökkääjälle vahva, kun hän iski pisteet 22+10=32 ollen liigasta pudonneen M-Teamin paras pistenikkari.

Nyman siirtyy pääkaupunkiseudulle Divarin Blue Foxista. Vuonna 1998 syntynyt puolustaja on pelannut ”siniketuissa” jo neljän kauden ajan ja toiseksi korkeimmalla sarjatasolla hän on esiintynyt 91 kertaa. Näissä otteluissa hän on naulannut tehot 6+29=35.

Oilersin pääluotsi Heikki Luukkonen on molemmille pelaajille sangen tuttu, sillä hän toimi U19-maajoukkueen pääkäskijänä, kun Suomi voitti nuorten MM-kultaa vuosina 2015 ja 2017. Holopainen oli joukkueessa ensimmäisenä mestaruusvuonna ja Nyman toimi joukkueen kapteenina tänä keväänä.

Oilersin uutinen

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen