Ulkomaat

Sveitsiläiselle divarijoukkueelle lisää suomalaisväriä penkin taakse ja kaukaloon

05.08.
2017
Ulkomaat

Lauri Liikanen keräsi viime kaudella 16 ottelussa tehot 7+7, mutta kausi päättyi harmilliseen loukkaantumiseen pudotuspeleissä. Kuva: Esa Jokinen

Sveitsin divarissa NLB:ssä pelaavaa Ad Astra Sarnenia valmentaa ensi kaudella suomalainen, kun Otto Moilanen ottaa ohjat käsiinsä. Happeesta siirtyvä Lauri Liikanen vahvistaa joukkueen hyökkäysosastoa.

Pitkän pelaajauransa Suomen kaukaloissa kaudella 2013-2014 Loviisan Torin paidassa päättänyt lappeenrantalaislähtöinen Moilanen, 38, on pelannut ja valmentanut Sveitsissä jo useita vuosia eri joukkueissa. Viime vuodet hän työskenteli Zug Unitedin urheilujohtajana.

– Roolini Zugissa oli mielenkiintoinen, mutta halusin taas päävalmentajaksi ja päävastuuseen joukkueesta. Se on nyt mahdollista kunnianhimoisen ja lahjakkaan joukkueen kanssa, joten mikäpä sen parempaa, Moilanen tunnelmoi seuran kotisivuilla.

26 vuotta syksyllä täyttävä Liikanen on pelannut Salibandyliigassa Happeen ja TPS:n paidassa 114 ottelua, joissa hän on kerännyt pisteet 51+33. Sveitsi on maaliahneelle hyökkääjälle tuttu maa, sillä hän edusti NLA:ssa UHC Usteria kaudella 2014-2015. Liikasen sopimus julkistettiin seuran Facebook-sivulla.

Sarnenissa on viime vuodet pelannut suomalaisista myös hyökkääjä Tatu Eronen, joka jatkaa joukkueessa tulevallakin kaudella. Ad Astraa povataan tulevalla kaudella jälleen NLB:n kärkikahinoihin, ja joukkue tavoittelee nousua pääsarjaan.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen