Video: Kiistelty Cooperin testi kuuluu SPV:n kesään – pääluotsi kertoo syyn

Jukka-Pekka Pelto-Arvo on kovassa juoksukunnossa. Kuva: Kuvakaappaus videosta

Jukka-Pekka Pelto-Arvo on kovassa juoksukunnossa. Kuva: Kuvakaappaus videosta

SPV valmistautuu tulevaan salibandykauteen kovan harjoittelun turvin. Seinäjokelaisten ensi kauteen kuuluu Salibandyliigan lisäksi myös syksyn Champions Cup, joka pelataan lokakuussa Peliveljien kotikentällä.

SPV juoksee videolla Cooperin testiä ja päävalmentaja Tommy Koponen perustelee samalla miksi tuo kyseinen 12 minuutin juoksu kuuluu joukkueen harjoitusrepertuaariin. Koponen paljastaa myös liigajoukkueen parhaan ja huonoimman tuloksen.

Cooperin testi mittausmetodina on jakanut salibandypiireissä mielipiteitä sosiaalisessa mediassa ja myös Pääkallo.fi:n kommenttiosiossa.

13 comments

  1. Vastustajille tulossa kovia hetkiä pelikentällä. Toki peliveli on aina kunnossa:D Holopaisen Jykä tainnut perhokalastaa kesän:D

  2. Toka huonoin testissä, joten testiä lienee tulkitaan yksilöllisesti

  3. MIkä vika Cooperissa on? Peruskuntoahan se mittaa. Tosi nniille, jotka eivät edes lyhyitä lenkkejä (2-5 km) vedä, testi on aika raastava. Mutta. Siinäkin kannattaa muistaa se, että jos veri maistuu suussa, on testi ymmärretty väärin.
    Normaalimenoa, jutteluvauhdilla, paljonko menee, kertoo tilanteen. Tosin säbä ei ole ravihevosurheilua se myönentään.
    Peruskunto on kuitenkin oltava.

  4. ps kännykällä en kirjoita enää yhtään viestiä, kirotusvihreiden vuoksi

  5. Miksi juosta painoliivi päällä, kun perustelu juosta coopereita oli nimenomaa saada vertailudataa kehistyksestä omiin ja muiden tuloksiin? Niinpä. Puheet ja teot…

  6. Miten se nyt menikään, että peruskuntoa vai maksimikestävyyttä ;-).

  7. Jos oisit kattonu videon, niin tietäisit ton olleen ylimääräinen testi, koska oli juossut pari viikkoa sitten enkat normina. Tuskin on kahdessa viikossa mennyt suuntaan taikka toiseen, niin nyt on dataa 10 kilon painoliivistäkin.

  8. Joo, nylkkykestävyyttä. Sb on kuitenkin intervallilaji. Max sitä 40 sek – 1 min vaihtoo. Ei tarvi ravata 3 tm Cooperissa pärjätäkseen. Sitä paitsi kaikki vaan ei osaa juosta taloudellisesti pitkää matkaa jos askel ja liharakenne ei ole pitkää matkaa suosiva. Intervallikestävyys merkkaa.

  9. Kyllähän se on monipuolisuus mikä nois treeneis merkkaa ja motivoi treenaamaan.. Ei pelkkää intervallia jaksa koko kesää vetää:D kyllä speve vetää kesällä myös lajia ja intervallia ja niin taitaa vetää kaikki muutki seurat! Ja cooper on kyllä oiva testi siinä mihinä 300 metrin vedotkin.. Kaikki tyylillään:)

  10. Itellä on cooperin tulos noussut monta vuotta. Nyt jaksan juosta kaukaloa ympäri tasaisesti kaartaen ja mennä kaksinkamppailuihin 15 km/h vauhdilla koko pelin.

  11. Mutta satasen pystyn juoksemaan 30 sekuntiin.

  12. Näin joskus arsiharjun lenkillä vaikka oli kuulantyöntäjä.. Ois pitäny sanoa sille että ei sun tartte jaksaa sitä rinkiä juosta tuntikaupalla ympäri?

  13. Kyllähän tuon peruskunnonkin pitää olla hyvässä kunnossa että jaksaa vetää täysiä joka vaihdossa koko 3x60min pelin ajan. Siinä cooper ja piip-testi ovat hyviä testejä.