Liigat

Yllätyssiirto – SM-hopeajoukkueen maalivahti liittyy Happeen vahvuuteen

29.08.
2017
20 Kommenttia
7
Liigat

Markus Laakson peliura jatkuu Happeessa. Arkistokuva: Jari Turunen

Maalivahti Markus Laakso, 22, liittyy Jyväskylän Happeen vahvuuteen Helsingin EräViikingeistä. Päällimmäinen Syy siirtoon on se, että Laakso sai opiskelupaikan Jyväskylästä.

Happeen kannalta Laakso muuttaa Jyväskylään niin sanotusti kreivin aikaan, sillä monivuotinen luottovahti Tuomas Turunen siirtyi viime kauden jälkeen aladivareihin jäähdyttelemään.

– Tällä siirrolla saamme turvattua liigajoukkueen maalivahtitilanteen pitkäksi ajaksi tästä eteenpäin. Maajoukkuetasoisia maalivahteja ei Suomessa ole liikaa, joten Markuksen tulo Jyväskylään takaa maalivahtiosastollemme tarvittavan leveyden Tuomas Turusen lopetettua huipputasolla pelaamisen. Markus sai opiskeluasiansa täällä järjestykseen avustuksellamme ja on hienoa aloittaa matka lahjakkaan urheilijan kanssa, Happeen urheilutoimenjohtaja Pasi Kotilainen hehkutti seuran sivuilla.

Laakson ja EräViikinkien välistä sopimusta oli vielä vuosi jäljellä, mutta sopimuksen purku sujui yhteisymmärryksessä.

– Markuksella oli vielä vuosi sopimustaan jäljellä EräViikinkien kanssa, mutta he ottivat hienosti huomioon ”Maken” opiskelujen myötä muuttuneen elämäntilanteen ja pääsimme hyvässä yhteistyössä purkamaan hänen sopimuksensa, Kotilainen kertoi.

Laakso on nuoresta iästään huolimatta kerännyt 128 Salibandyliigan runkosarjan ottelua Erässä ja EräViikingeissä. Viime kaudella hän saavutti SM-hopeaa ja Suomen Cupin voiton fuusiojoukkueen riveissä.

Veräjänvartija oli itse sangen tyytyväinen uuteen tilanteeseen.

– Happeella oli tarjota loistava paketti niin pelaamisen kuin siivilipuolenkin kannalta, joten todella hyvillä fiiliksillä suuntaan Jyväskylään. Kun joukkueen kokoonpanoa katsoo, on ensi kauden ryhmältä syytä odottaa paljon. Porukasta löytyy kokemusta ja nuorta intoa. Ilman muuta siis menestymään lähdetään, Laakso suitsutti.

Happeen uutinen

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen