AL: Nykyltä kovaa kritiikkiä Salibandyliigan säännöstä: ”Raiskaa pelin loppua”

Petteri Nykky (takana vas.) ruoti kovin sanoin Salibandyliigan pistelaskusysteemiä. Kuva: Esa Takalo

Petteri Nykky (takana vas.) ruoti kovin sanoin Salibandyliigan pistelaskusysteemiä. Kuva: Esa Takalo

Esport Oilers ja Tampereen Classic väänsivät perjantaina miesten Salibandyliigan kamppailussa, jossa Oilers vei lopulta voiton jatkoajalla maalein 5-4. Classic-luotsi Petteri Nykky suomi nykyistä pistelaskusysteemiä kovin sanoin Aamulehden haastattelussa.

Tälle kaudelle Salibandyliigan pistelasku muuttui siten, että jos peli päättyy tasan varsinaisella peliajalla, niin molemmat saavat lopputuloksesta pisteen plakkariinsa. Jatkoaikavoittaja tai varsinaisen peliajan voittaja voi taasen saada voitosta maksimissaan kaksi pistettä.

– Tyhmä sääntö, kun voitosta varsinaisella peliajalla ei saa kolmea pistettä. Voi käydä niin, että jotkut joukkueet alkavat varmistella yhtä pistettä, mikä raiskaa pelin loppua, Nykky tykitti.

Espoossa pistejako näkyi siten, että Oilers hiukan himmaili ottelun lopussa ja jatkoajalla joukkue pelasi ilman maalivahtia pitkän jakson hakien voittoa ”ylivoimalla”, kun yksi piste oli varmistettu ja jatkoajalta oli haettavissa yksi lisäpiste.

Nykky ruoti myös ottelun tuomaritoimintaa lehdelle.

– En halua kritisoida tuomareita. He näkevät, mitä näkevät. Mutta siellä oli pari paikkaa, joista olisi voinut antaa jäähyn myös toiseen suuntaan.

Classicin kannalta harmillinen takaisku oli myös tähtipakki Krister Savosen loukkaantuminen, joka oli kuvauksesta päätellen sangen epäonninen.

– Hän potkaisi oikeastaan itse itseään pohkeeseen, joka oli jo valmiiksi kipeä, Nykky kertoi.

Nykky luotsaa Classicin lisäksi Suomen miesten salibandymaajoukkuetta.

25 comments

  1. Halua kritisoida, mutta… pelle nykky sano suoraan älä pelleile. Arvostelit jo tuomareita, mutta raukkamaisesti muka et arvostelemalla. Suoraselkäisyyttä jatkossa. Siitä samaa mieltä, että uudet säännöt pers..tä, pelin loppu vitsi ja jatkoaika tsoukki -> nyt pikapalaverilla jatkoaika Ruotsin malliin ja veskat pysyy luukuilla. Todellinen antikliimaksi nähtiin tänään.

  2. Minä olen Nykyn kanssa samaa mieltä. Aivan järjetön uudistus. Muualla todettu huonoksi, niin silti otettu käyttöön.

  3. Eiku tehdään niin niin kuin koriksessa että voitosta kaks pistettä ja häviöstä yksi niin ei kenellekään tule pahamieli

  4. Minusta voisi tehdä kuten koriksessa, siis NBA:ssa. Pelataan loppuun asti ja lasketaan vain voittoprosentit.

  5. EN ja HMM

    Nykky sanoo varmasti suoraan jos tappio harmittaa tai tuomaritoiminnassa on jotain sellaista, että siitä pitää hänen mielestään avautua. Itse katsoin pelin ja ihmettelin monen monta omituista vihellystä, jotka eivät sopineet edes pelin sisäiseen linjaan, saati yleisempään. Ja viheltäminen oli siis lähinnä epäonnistunutta, ei mielestäni erityisen puolueellista, vaikka vierasjoukkue tuosta enemmän kärsikin.

    Ja näistä sääntömuutoksista kaikki oleellinen onkin jo sanottu, eli siihen ei lisättävää

  6. Ois voinut sanoa asian niinku se oli, ”haluan kritisoida…”, mitä ei tehnyt.

  7. Menipäs Nykyllä tappio ihon alle.

    Ei kukaan estänyt Vämilyä pelaamasta ilman maalivahtia. Omaa tyhmyyttä, jos ei osaa pelata uuden tavan mukaisesti.

    Tuu Nykky pois jo sieltä vuodesta 2016!

  8. Ei taida Nykky mikään oikea urheilumies olla ensinkään jos tappion jälkeen näin itkee. Olisi ikenyt silloin kuin päätöksiä tehtiin.

  9. Kyllä tämä uusi pistejako on huano, yht’äkkiä kun ja:lle mennään tulee 1 lisäpiste jakoon. Ei mtn järkeä!! Olisi parempi jos pisteet jakautuisivat samalla tavalla kuin aikaisemminkin eli voitosta 2, tasapelistä 1 ja häviöstä 0pistettä. Tai toisena vaihtoehtona voitosta varsinaisella 3, ja:lla/rl:lla saadusta voitosta 2, ja ja rl tappiosta 1 sekä varsinaisesta tappiosta 0pistettä

  10. Miksi siinä ei ole mitään järkeä, että tulee yksi lisäpiste jakoon?

    Perusteluksi EI kelpaa se, että sinä et ymmärrä.

  11. Kaikki kunnia maajoukkueen valmentajalle mutta nyt tuli mokattua kunnolla.
    Classic lähti peliin takki auki ja samanlainen asenne näkyi ylimielisyytenä koko ottelun ajan.
    Alivoimalla kolme kertaa ja aina soi omissa.
    Jatko-aika sääntö oli hyvin luettu Luukkoselta mutta katsomoon asti kuului: ”hei niitä on viisi” Classicin penkiltä. Taktinen voitto siis Espooseen.
    Kolme pistettä voitosta varsinaisella peliajalla on parempi ratkaisu mutta tässä pelissä silläkään ei olisi ollut merkitystystä.
    Oilerssin vallmennnus on nyt hyvissä käsissä ja joukkue vaikuttaa jo nyt yhtenäiseltä ilmeeltään.

  12. Pitkästä aikaa tuli hykerreltyä matsissa loistavaa Oilers-valmennuksen oivallusta jatkoajalla. 5v4 yllätti Classicin täydellisesti. Riskihän siinä tietysti oli, mutta nyt se kannatti.

  13. Jos uusi sääntö raiskaa pelin, mielestäni superfinaali raiskaa koko kauden.

  14. Oli muuten karmea moka viheltää se peli poikki kun Toriseva olisi voinut pistää pallon peliin. Ei ratkaissut peliä, kun itse peli oli jo oikeastaan pelattu. C oli jotenkin heikolla asenteella eikä saanut omaa peliään kulkemaan, Oilers taas pirteä ja tehokas.

  15. …ajoi ilman liukkaria Nykkyä ja Kuitusta kakkoseen. Sen takia Petterillä oli kiukkunen olo jatkoajan jälkeen.

  16. Minusta on naurettavaa käytöstä sinulta nimimerkki ”Sexland”… niminkin jo loukkaa hyvää ystävääni

  17. Tämän kauden peliliike nro 1 tuli tässä. Jatkoaika pelaminen ylivoimalla. Luukkonen esitti ylivertaista taktikointia ja otti kerralla uuden säännön haltuun. Oltiin sitten säännöstä mitä mieltä tahansa… Varmaa ainesta Majun valkuksi…

  18. Joo.Tehdään samalla tavalla kuin koripallossa.Voitosta 2 pistettä ja häviöstä 1 piste.Ei tule hirveitä piste-eroja..heh.

  19. Yksi piste jatkoajalla on hyvä asia koska silloin se pitää sarjan tasasena ihan viimesille kierroksille asti. Kolmen pisteen voitot tekee sen että kärki on käytännössä pleijareissa jo kauden puolessa välissä. Ja läpsyttelee puolikautta ilman minkäänlaista voittamisen tarvetta

  20. Voitosta 0,2 p ja ei-tappiosta 0,1 p. Jatkosarjaan ne, joilla väh. 60% runkosarjan voittajan pistemäärästä. Tarvittaessa dropout-vaiheessa joukkuemäärä karsitaan neljään tai kahdeksaan yksittäisellä ottelulla tai kolmen joukkueen 1 x sarjalla, joissa kotietu paremmin sijoittuneella. Tämän jälkeen paras seitsemästä -sarjat normaalisti myös finaalissa.