Liigat

AL: Nykyltä kovaa kritiikkiä Salibandyliigan säännöstä: ”Raiskaa pelin loppua”

22.09.
2017
25 Kommenttia
5
Liigat

Petteri Nykky (takana vas.) ruoti kovin sanoin Salibandyliigan pistelaskusysteemiä. Kuva: Esa Takalo

Esport Oilers ja Tampereen Classic väänsivät perjantaina miesten Salibandyliigan kamppailussa, jossa Oilers vei lopulta voiton jatkoajalla maalein 5-4. Classic-luotsi Petteri Nykky suomi nykyistä pistelaskusysteemiä kovin sanoin Aamulehden haastattelussa.

Tälle kaudelle Salibandyliigan pistelasku muuttui siten, että jos peli päättyy tasan varsinaisella peliajalla, niin molemmat saavat lopputuloksesta pisteen plakkariinsa. Jatkoaikavoittaja tai varsinaisen peliajan voittaja voi taasen saada voitosta maksimissaan kaksi pistettä.

– Tyhmä sääntö, kun voitosta varsinaisella peliajalla ei saa kolmea pistettä. Voi käydä niin, että jotkut joukkueet alkavat varmistella yhtä pistettä, mikä raiskaa pelin loppua, Nykky tykitti.

Espoossa pistejako näkyi siten, että Oilers hiukan himmaili ottelun lopussa ja jatkoajalla joukkue pelasi ilman maalivahtia pitkän jakson hakien voittoa ”ylivoimalla”, kun yksi piste oli varmistettu ja jatkoajalta oli haettavissa yksi lisäpiste.

Nykky ruoti myös ottelun tuomaritoimintaa lehdelle.

– En halua kritisoida tuomareita. He näkevät, mitä näkevät. Mutta siellä oli pari paikkaa, joista olisi voinut antaa jäähyn myös toiseen suuntaan.

Classicin kannalta harmillinen takaisku oli myös tähtipakki Krister Savosen loukkaantuminen, joka oli kuvauksesta päätellen sangen epäonninen.

– Hän potkaisi oikeastaan itse itseään pohkeeseen, joka oli jo valmiiksi kipeä, Nykky kertoi.

Nykky luotsaa Classicin lisäksi Suomen miesten salibandymaajoukkuetta.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen