Espoon paikallisottelu mitellään jälleen jäähallissa – Indians juhlistaa 25-vuotista taivaltaan

Westend Indians ja Esport Oilers ovat kohdanneet jäähalliottelussa myös aiemmilla kausilla. Kuva: Mika Hilska

Westend Indians ja Esport Oilers ovat kohdanneet jäähalliottelussa myös aiemmilla kausilla. Kuva: Mika Hilska

Westend Indians ja Esport Oilers kohtaavat Salibandyliigan ottelussa Metro Areenassa 16. joulukuuta. Tapahtuma juhlistaa Westend Indiansin perustamisen 25-vuotisjuhlaa ja jatkaa viime kaudella aloitettua espoolaisten suurseurojen jäähalliderbyjen perinnettä.

– Pitkä matka on tultu sieltä 1990-luvun kaveriporukoiden peleistä. Heimossa ja Oilerissa on yhteensä noin 3000 pelaajaa, joten espoolaisten liikkumisen ja harrastamisen kannalta nämä seurat koskettavat monia, Indiansin toiminnanjohtaja Mika Leiponen sanoo.

Westend Indiansin perusti vuonna 1992 Toni Leiponen kavereineen, kun isoveli Petri Leiposen joukkueelle Cowboysille tarvittiin haastaja. Myöhemmin joukkueet yhdistyivät ja toiminta laajeni. Nykyään Heimossa on toistasataa joukkuetta, 250 toimihenkilöä ja lähes 1500 pelaajaa.

– Heimolla on pian ikimuistoiset 25 vuotta tarinaa takana. Kauden aikana tunnelmoidaan menneitä, mutta myös rakennetaan määrätietoisesti tulevaa. Odotukset ovat korkealla niin edustusjoukkueen liigakauden kuin seuratyön kehittämisen osalta, Leiponen sanoo.

Viime kaudella Metro Areenan derbyä isännöi Oilers, joka kukisti 2975 katsojan silmien edessä Inkkarit 8–4. Heimolla on siis revanssin paikka.

– Ei ole herkullisempaa tapaa juhlistaa 25-vuotista seuraa kuin kohdata rakas verivihollinen Oilers ja vielä voittaa ottelu, Leiponen innostuu.

Westend Indians – Esport Oilers lauantaina 16.12.2017 kello 18.00 Metro Areenalla.

Teksti: Westend Indiansin tiedote

6 comments

  1. Päätös viedä tapahtuma näin suurelle areenalle. Toisaalta hyvä kokemus pelaajille ja tästä apua jos joukkue myöhemmin superfinaaliin yltää.

  2. Nähdään toivon mukaan yli kolmen tonnin yleisö. Viime kaudella Öljymiehet voitti ja tapahtuma oli järjestetty hyvin, parasta perheille, matsikin loistavaa säbäviihdettä.

  3. Mukava tulla tällä kertaa ihan vain katsojan roolissa peliin 🙂

  4. Aiemmilla kausilla? Kyllä minä viime kauden muistan, mutta kertokaapa milloin muulloin näitä on ollut.

  5. Oilers vietti 20-vuotisjuhlia samassa paikassa. Inkkarit oli myös silloin mukana järjestämässä tapahtumaa jossa oli yli 3500 katsojaa. Samalla kaudella myös Tepsiä vastaan yleisöä yli 2500.
    Oilers on pelannut myös finaalisarjaa kyseisellä areenalla joskus kymmenisen vuotta sitten..