Liigat

Lassi Kotovaara palasi Monnarille etsimään kadonnutta peli-iloa – ”Toivottavasti se oli ainoa ohikausi”

23.09.
2017
6 Kommenttia
2
Liigat

Lassi Kotovaara iloitsee paluusta tuttuun Happee-paitaan. Kuva: Esa Jokinen

Jyväskylän Happee sai täksi kaudeksi kolme paluumuuttajaa. Yks heistä on Tampereelta kotiin palannut Lassi Kotovaara, joka toivoo saavansa pelinsä taas kulkemaan.

Hirviryhmä antoi myrskyvaroituksen kaatamalla Salibandyliigan avauskierroksella EräViikingit peräti 4–10 vieraskaukalossa.

Lauantaina Jyväskylän ”Monnarille” saapunut Oulun Luistinseura tuotti kuitenkin haasteita.

– Kaksi erää oli aika surkeaa ja onnetonta peliä meiltä. Ei oltu kukaan omalla tasollamme. Turhauduttiin omiin virheisiin ja sählättiin, Kotovaara harmitteli kamppailun jälkeen.

Päätöserään Happee kuitenkin ryhdistäytyi ja kaatoi OLS:n loppulukemin 7–2.

– Viimeisessä erässä rupesimme pelaamaan ja hoidimme lopulta. Hyvä voitto, hän lisäsi.

Täksi kaudeksi Kotovaara on päässyt jälleen tuttujen pelikavereiden rinnalle, sillä kaksi edellistä vuotta menivät Tampereen Kooveessa.

Niistä ensimmäinen kausi oli menestys, toinen paha pettymys. Runkosarjan 41 tehopistettä vaihtui viime kaudella tehoihin 6+4=10. Vitsit olivat silloin vähissä.

– Varmaan siinä oli moniakin syitä, miksi tulosta ei tullut. Ei löytynyt enää oikein sellaisia ketjukoostumuksia, ja niitä pyöriteltiin miten sattui. Ei vain lähtenyt rullaamaan, Kotovaara muisteli viime kautta.

– Itselläni on ongelmia välillä tuon pääkopan kanssa. Jos ei lähde rullaamaan, niin voi mennä pää jumiin. Kooveessa oli viime kaudella uusi valmentaja ja uusi pelitapa – ilmeisesti en sopinut siihen. Itsessä oli vikaa. Toivottavasti se oli ainoa ohikausi.

Maisemanvaihto takaisin kotikonnuille onkin tehnyt hyvää, ja joukkuevalinta oli helppo perustella.

– Iso syy oli peli-ilon löytäminen. Se puuttui viime kaudella kokonaan. Toinen syy oli se, että halusin pelata taas voittavassa joukkueessa. Oikealta ratkaisulta tuntuu, ja täällä on huikea joukkuehenki, 23-vuotias hyökkääjä hehkuttaa.

Vaikka pisteitä ei OLS:aa vastaan syntynyt, oli Kotovaara kentällä, kun Janne Hoikkanen laukoi ratkaisevan tuntuisen 4–2-maalin kolmannen erän alussa.

EräViikinkejä vastaan syöttöpisteitä kertyi kaksi, joten sentteri näyttäisi jälleen viihtyvän hirvipaidassa. Leveän materiaalin vuoksi hommia peliajan eteen on kuitenkin tehtävä.

– Meillä on kolme vahvaa kenttää kasassa, ja kilpailutilanne on kova, Kotovaara totesi ja siirtyi palaveeraamaan punttisalin uumeeniin.

Lue myös:
Welhot latoi 10 maalia ja nappasi kotivoiton liiga-avauksessa – katso lauantain salibandytulokset

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen