Liiganousija julkaisi ensi kauden joukkueensa – viime kauden pistehirmua ei löydy listalta

Kuva: Jari Turunen

Kuva: Jari Turunen

Kuopion Welhot valmistautuu paraikaa historiansa ensimmäiseen liigakauteen. Nousijajoukkue julkaisi kauden 2017-2018 kokoonpanon perjantaina.

Joukkueen selkeiksi hankinnoiksi voidaan lukea maalivahti Petri Lesch (M-Team) sekä hyökkääjät Eetu Sorvali (Josba) ja Tuomas Rautiainen (Papas). Lisäksi Welhot on nostanut omista junioreistaan viisi pelaajaa mukaan ja he ovat Tuukka Varakas, Niko Uurtio, Mika Rissanen, Topias Kokkonen ja Kalle Karvinen.

– Ensin suuri kiitos viime kauden joukkueelle, joka teki kovan työn ison palkinnon eteen. Nyt katse on ollut jo pitkään tulevassa ja meillä on seurana pitkällä jänteellä isot tavoitteet ja nyt ammumme lähtölaukaukset uudelle projektille. Joukkueen jokainen pelaaja on sitoutunut enemmän kuin kiitettävästi joukkueen jokapäiväiseen toimintaan, vaikka amatööriurheilu tuokin omat haasteensa.

– Lähtökohdat kauden onnistumiselle ovat todella hyvät ja joukkueesta löytyy kokeneiden pelaajien lisäksi useampi lahjakas juniori-ikäinen pelaaja. Olemme vahvistuneet myös taustojen suhteen ja olen tyytyväinen meidän laatuun arkisessa toiminnassa, kertoi päävalmentaja Janne Kainulainen seuran tiedotteessa.

Kainulaisen mukaan Welhoissa on tehty nuorennusleikkaus.

– Teimme kesällä nuorennusleikkauksen ja mukana on peräti kahdeksan A- ja yksi B-juniori-ikäinen pelaaja. Nuoriso-osasto on ottanut kesän aikana huikeita askeleita kohti huippu-urheilijan elämää ja pojat tulevat kehittymään kauden aikana entisestään isoissa rooleissa, kun pääsemme pelaamaan Suomen ja maailman parhaita pelaajia vastaan – se jos mikä kehittää peliämme joukkueena ja yksilöitä yksilöinä. Kokeneet pelaajamme ovat ottaneet nuorisokaartin lämpimästi mukaan joukkueeseen ja opastavat hienosti näitä tulevaisuuden huippuja kohti tuota päämäärää, Kainulainen suitsutti.

Yksi sangen olennainen pelaaja uupuu pelaajalistalta. Viime kaudella joukkueen pistenikkarina (joukkueen pisteykkönen runkosarjassa ja pudotuspeleissä) ja pelillisenä johtajana häärinyt Pauno Kajoksinen ei ole tällä tietoa jatkamassa Kuopiossa. Kajoksisen tuleva seura on edelleen auki.

Welhot aloittaa kautensa 23.9., kun se kohtaa Steelersin Kuopiohallissa. Seura juhlii samalla 20-vuotista taivaltaan salibandykartalla.

Welhot 2017-2018. Suluissa viime kauden joukkue, jos ei Welhot.

Maalivahdit:
Kosti Jolkkonen
Petri Lesch (M-team)
Roni Tuononen

Puolustajat:
Aki Kolari
Jonni Koskinen
Iiro Lankinen
Riku Tuononen
Niko Uurtio (B-jun.)
Tuukka Varakas (B-jun.)
Roni Väänänen

Hyökkääjät:
Kalle Karvinen (B-jun.)
Jesper Kauhanen
Kalle Keränen
Topias Kokkonen (B-jun.)
Tero Korhonen
Janne Pitkänen
Juha Rautiainen
Tuomas Rautiainen (Papas)
Mika Rissanen (B-jun.)
Eetu Sorvali (Josba)
Olli Taskinen
Eero Vepsäläinen

Lisäksi joukkueen mukana harjoittelevat Jonne Antikainen, Henry Kuosmanen, Reijo Laitinen ja Aleksi Viinikainen.

14 comments

  1. on varmasti tällä hetkellä se, että missä Pauno Kajoksinen pelaa tulevalla kaudella.

  2. Voisiko Pauno Kajoksisen harjoittelu tai muu tekeminen ollut puutteellista, jos häntä Welhot tarkkaillut viime kauden jälkeen? Se ainakin selittäisi tilannetta.

  3. Pauno tekee näitä joka vuosi. Viimestää syyskuun lopussa ilmottaa, että jää lätyttelemään vielä vuodeksi Welhoihin

  4. Tulee kyllä pojille vaikee kausi kun on just ja just kaks ketjua liigassa pärjääviä pelureita.

  5. Joukkue heikentynyt huomattavasti viime kaudesta. Ensi kaudella taas päästään keskustelemaan #tasoerot

  6. Täälläpäin liikkuu huhuja että pääsyy Kajoksisen poisjääntiin oli polvivaivat sekä keskittyminen opiskeluun

  7. Harkkapelit on harkkapelejä, mutta niiden perusteella Welhot tulee pärjäämään ihan kelvollisesti liigassa. Putoajat lähden tuomitsemaan vasta runkosarjan jälkeen.

  8. 4/7 runkosarjan parhaasta pistemiehestä ei jatka joukkueessa. Valitettavasti Welhojen Liigavisiitti ei näytä tällä hetkellä hirveän pitkälle.

    Mielenkiintoista nähdä, miten Pohjois-Suomen Kakkosen pistepörssin kärkinimiin monta vuotta kuulunut Rautiainen pärjää Liigassa.

  9. Kyllä rautiais tumppi hoitaa. Jatkaa siitä mihin papasissa jäi.

  10. Eiköhän Welho säily suht kirkkaasti. Niin se vain pääsääntöisesti menee joukkueilla, joille ”näin korkea sarjataso on uutta ja ihmeellistä”. Nähty aika monesti Salibandyliigassakin.

  11. Petri Taskinen tulee kantamaan Welhot suomenmestaruuteen. Tiukassa paikassa toimistolta jopa ylivoimaan ratkomaan pelejä?

  12. Pauno Kajoksinen jyväskylän sulkapalloseuraan kehittämään epävarmaa rystyä. Varma tieto.

  13. Heikompi joukkue liigaan kuin viime kaudella d1varissa. Näin se vaan on.