Divarit

Liigaottelussa tahkottiin yli 56 minuuttia ilman maaleja: päättyi 1–0 – katso sunnuntain salibandytulokset

24.09.
2017
23 Kommenttia
1
Divarit

LASB avasi pistetilinsä Salibandyliigassa varsin erikoisen ottelun jälkeen. Arkistokuva: Jari Turunen

Lahden Suurhallin yleisö pääsi todistamaan erittäin harvinaista salibandyviihdettä sunnuntaina. LASBin ja SB Welhojen välinen miesten liigaottelu eteni pitkään 0–0-tilanteessa.

Kyseessä olisi ollut historiallinen temppu, jos tilanne olisi varsinaisen peliajan jälkeen ollut edelleen 0–0-tilanteessa.

Kuparisen rikkoi kuitenkin LASBin Miikka Pentikäinen ajassa 56.35, kun hän ohitti ensimmäisen kerran Petri Leschin. Welhot haki lopussa maalia ilman maalivahtia, mutta ei onnistunut tasoituksessaan, ja näin ollen yksi osuma riitti isännille.

Welhojen maalivahti Lesch sai hikoilla toden teolla tolppien välissä, sillä hänelle merkittiin pöytäkirjaan 32 torjuntaa. Virkaveli Kaapo Kettusella toisessa päässä koppeja oli ainoastaan yhdeksän.

Voitto oli LASBille ensimmäinen tällä kaudella.

Tampereen Koovee jatkaa puhtaalla pelillä naisten Salibandyliigassa. Kauden kolmas voitto irtosi sunnuntaina oululaista SSRA:ta vastaan. Pistepörssin kärjessä keikkuvat Kaupin siskokset olivat jälleen hyvällä pelipäällä, kun Koovee nappasi voiton maalein 9–3.

Pörssikärki Oona Kauppi oli kamppailun tehokkain 3+1-tehoillaan. Kolmannen erän alussa hän vei joukkueensa kahdella perättäisellä osumalla jo 8–1-johtoon, ja se katkaisi vieraiden kirihaaveet.

Ykköskentän sentterinä pelaava Veera Kauppi säesti tehoilla 2+1. Kooveen tahti on ollut alkukaudella hurja, sillä kolmeen otteluun joukkue on heiluttanut vastustajan maaliverkkoa jo 21 kertaa.

Viime kaudella noususta Salibandyliigaan pelanneen Porin Karhujen aloitus Divarissa on ollut hankala. Lauantaina se kaatoi NST:n vasta rankkareiden jälkeen, ja sunnuntaina Josba otti kotikentälllään voiton porilaisista.

Joensuulaisjoukkue käytti kotonaan surutta hyväksi Karhujen jäähyilyn. Reilun 30 minuutin jälkeen tilanne oli jo 6–0, ja Josba oli iskenyt peräti viisi maalia ylivoimalla.

Karhut sai kirin vielä aikaiseksi, mutta jatkoajalle asti se ei tällä kertaa riittänyt. Josba juhli kauden toista voittoaan loppulukemin 6–5. Karjalaisten tehokkain oli tehot 1+2 tehtaillut Aleksi Ahokas.

Sarjanousija O2-Jyväskylän avausviikonloppu Divarissa oli menestys. Ampparit nappasivat jo toisen perättäisen voittonsa sunnuntaina, kun EräViikingit Akatemia taipui Helsingissä maalein 5–10.

Ennakkoluuloton O2 otti avauserässä jo 0–4-johdon. Toisella 20-minuuttisella isännät kuroivat maaleillaan, mutta sinnikkäästi taistellut vierasjoukkue piti etumatkan loppuun asti.

Illan tehomies oli puolustajan paikalta pisteet 1+2 tehnyt O2:n Ville Sepponen. Jyväskyläläisten Alvar Mahlbergille nostettiin sen sijaan Divari-kauden ensimmäinen punainen kortti toisessa erässä.

Korjattu Leschin torjuntamäärä oikeaksi klo 22.02.

Miesten Salibandyliiga
LASB-SB Welhot 1-0 Ottelutilastot
SalBa-EräViikingit 4-9 Ottelutilastot
OLS-Koovee 6-4 Ottelutilastot

Naisten Salibandyliiga
NST-PSS 3-4 ja. Ottelutilastot Jari Turusen ottelukuvat
Koovee-SSRA 9-3 Ottelutilastot

Miesten Divari
NJ-Loviisan Tor 5-3 Ottelutilastot
Josba-Karhut 6-5 Ottelutilastot
Blue Fox-M-Team 3-6 Ottelutilastot
Tiikerit-SB Vaasa 7-11 Ottelutilastot
NST-FBC Turku 11-3 Ottelutilastot
EräViikingit Akatemia-O2-Jyväskylä 5-10 Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen