Liigat

Nostalgiaa luvassa Champions Cupissa – Oskari Saari selostaa Kutosen lähetykset

28.09.
2017
0 Kommenttia
8
Liigat

Oskari Saari (keskellä) ex-liigapelaajien Santtu Manner ja Toni Lötjönen kanssa. Kuva: Oskari Saaren Twitter-tili.

Seinäjoella pelattavan salibandyn Champions Cupin otteluista viisi lähetetään Discovery Networks Finland Oy:n omistaman TV-kanava Kutosen kautta. Salibandyliitto julkaisi eilen, että lähetykset selostaa Oskari Saari.

Kutonen lähettää Champions Cupista yhden miesten puolivälierän, molemmat miesten välierät, sekä miesten ja naisten finaalit.

Saari on salibandyn seuraajille tuttu mies, sillä kaksikko Oskari Saari – Jani Alkio hurmasi salibandykansan aikanaan jo edesmenneen Urheilukanavan viikoittaisissa lajilähetyksissä. Paluuta on toivottu useampaan otteeseen sen jälkeen, kun Formula 1 ja jääkiekko nappasivat duon vielä salibandyakin suurempiin kuvioihin.

– Olin itse asiassa taannoin palaamassa lounaalta toimistolle ja mietin, miten mahtavaa olisi päästä taas selostamaan salibandya, ja kas: kaksi minuuttia myöhemmin puhelin soi ja minulta kysyttiin kiinnostusta Champions Cupin selostamiseen. Voi siis arvata, että neuvottelut asiasta etenivät nopeasti ja sujuvasti, nykyään tuotantoyhtiö Moskito TV:n urheilutuotantojen johtajana toimiva Saari nauraa.

– Nykyisessä toimessani minulla on mahdollisuus tehdä samalla erilaisia kiinnostavia projekteja, ja on hienoa päästä haalarihommiin. Se on samalla hyvää treeniä ensi talven olympiajääkiekon selostamiseen, hän jatkaa Salibandyliiton uutisessa.

Champions Cupissa kaukaloon hyppää kotimaisen nuorten lahjakkuuksien lisäksi eksoottisempienkin lajimaiden tähtiä, ja ammattimiehenä Oskari Saari on jo aloittanut taustatyöt. Kaverina selostamossa työtä helpottaa kommentaattorina toimiva Suomen maajoukkueen joukkueenjohtaja Jussi Jäntti.

– On helppo, kun vieressä on tutkaparina Jussi Jäntti, jonka kanssa teimme yhteistyötä jo 2000-luvun alussa. Hän on sisällä lajin terävimmässä kärjessä, ja olemme vastikään jo palaveeranneet siitä, mihin laji on menossa ja millaisia trendejä siinä näkyy. Kerään tietoa myös muilta itseäni viisaammilta, ja kommentaattorin lisäksi myös selostajan on tärkeä tuntea ennalta pelaajat ja eri joukkueiden pelitavat. Sitten kun pallo lyödään keskelle ja pilli soi, loppu on tuttua pelin lukemista, Saari kommentoi.

Linkki:
Salibandyliiton laajempi uutinen aiheesta.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila