Video: Outo tilanne liigaottelussa: kuusi pelaajaa ja maalivahti kentällä – ei jäähyä

Classic protestoi outoa tilannetta. Kuva: Kuvakaappaus videolta.

Classic protestoi outoa tilannetta. Kuva: Kuvakaappaus videolta.

Tampereen Classic voitti Westend Indiansin kotikentällään lukemin 9-3 maanantai-iltana pelatussa miesten Salibandyliigan kamppailussa.

Indians siirtyi ottelun avauserässä jo 2-0 -johtoon, mutta sitten tuli hallitseva Suomen mestari takaa rinnalle ja reippaasti ohi. Jo ennen ensimmäistä erätaukoa tilanne oli Classicille 5-2 ja kahdessa viimeisessä erässä isännät kaunistelivat lukemia. Indians onnistui enää kertaalleen ylivoimalla viimeisessä erässä.

Classicin tehomiehinä häärivät hattutemput latoneet Sami Johansson ja Eemeli Salin. Indiansin tehokkain oli kaksi syöttöä saalistanut Tuomas Harjula.

Ottelun oudoin sattumus tapahtui kolmannessa erässä. Classicin Salin oli juuri komennettu istumaan kahden minuutin rangaistusta estämisestä ja peli vihellettiin käyntiin. Kuuden maalin takaa-ajomatkalla ollut vierasjoukkue halusi ottaa kahden miehen ylivoiman käyttöön, ja pelata kuudella neljää vastaan. Mikko Kirvesniemi oli kuitenkin edelleen Indians-maalilla, kun peli vislattiin käyntiin, vaikka kentällä oli jo kuusi keltapaitaa. Tilanteesta ei tuomittu kuitenkaan rangaistusta Indiansille, vaikka peli laitettiin poikki ja aloitettiin hetken kuluttua uudelleen. Tilanne näkyy videolla ajassa 4:30.

Ottelutilastot

Maalikooste:

Lehdistötilaisuus:

11 comments

  1. Eiköhän kysessä ollut ihan tietoinen valinta Indianssilta yrittää ottaa taktinen jäähy.

  2. Miten joukkue voi ottaa ”taktisen” jäähyn itselle? Mitä hyötyä siitä voi missään skenariossa olla?

  3. Classicilla jäähy päällä, jos Indians tekee maalin 6v4, niin jäähy loppuu ja jatketaan 5v5. Molempien kakkonen tarkoittaa, että maalin syntyessä jatketaan 4v4.
    Eli Indians olisi päässy pelaamaan täydet kaksi minuuttia 5v4 ylivoimaa (maalivahti penkillä) vaikka tekisivätkin maaleja.

  4. jos toi 6 ja veska olisi ollut aloitus niin sitten ehkä voi perua aloituksen ja ottaa uusiks, mutta nyt indians käynnisti pelin joten selvä jäähy liian monta pelaajaa

  5. Videollahan ei millään tapaa näy Indiansin maalivahtia. Ei näy maalilla, ei näy vaihdossa.

  6. Tuomarit antoivat pillillä virheellisesti luvan pelin jatkamiseen (ilmeisesti jäähyn jälkeen). Tuomareiden on varmistettava, että peliä jatketaan oikealla määrällä pelaajia kentällä. Meni oikein, kun eivät painaneet jäähyä.

  7. Sääntöjen mukaan ainoastaan kiistapallotilanteessa erotuomarit ovat vastuussa pelaajien oikeasta määrästä. Muutoin joukkueet. No, ehkä juristit käyttivät kuitenkin maalaisjärkeä. Mutta säännöt ei sitä tue.

  8. Eipä tullut jäähyä muuen tuosta koosteessa näkyvästä ”nivusten alueelle”-näpäytyksestäkään…”Omalle” seuralle iso käsi näistä koosteista. Tiiviitä, laadukkaita paketteja ja oikein jees että nämä ns. epäselvät tilanteet myös nostetaan esille.

  9. Miten niin jatketaan 4vs 4. Kyllä se clasun jäähy olisi loppunut jos inkkarit olisi maalin tehnyt.

    Barty
    26/09/2017
    Classicilla jäähy päällä, jos Indians tekee maalin 6v4, niin jäähy loppuu ja jatketaan 5v5. Molempien kakkonen tarkoittaa, että maalin syntyessä jatketaan 4v4.
    Eli Indians olisi päässy pelaamaan täydet kaksi minuuttia 5v4 ylivoimaa (maalivahti penkillä) vaikka tekisivätkin maaleja.

  10. Jos tasavajaalla tekee maalin ei vastustaja pääse jäähyltä vaan jatketaan tasavajaalla. Ihan vaan tiedoksi että ilman maalivahtiakin pelattaessa joukkue on tasavajaalla.