Pääkalloennakko: B-poikien mestarisuosikit pääkaupunkiseudulta ja Pohjanmaan lakeuksilta

Sinipaitainen SPV on vahvoilla tämän kauden B-junioreiden SM-sarjassa. Kuva: Ari Honkonen.

Sinipaitainen SPV on vahvoilla tämän kauden B-junioreiden SM-sarjassa. Kuva: Ari Honkonen.

B-poikien eli 2000- ja 2001-syntyneiden SM-sarja käynnistyy tulevana lauantaina. Sarja pelataan 12 joukkueen kaksinkertaisena sarjana eli kierroksia runkosarjassa kertyy 22.

Kuusi parasta etenee suoraan pudotuspeleihin ja sijoille 7. ja 8. sijoittuneet joukkueet karsivat playoffeihin pääsystä yhdessä divarin ja aluesarjojen parhaiden kanssa. Viime kaudella B-junioreiden Suomen mestaruuden voitti nyt poissaolollaan loistava LaSB, hopeaa nappasi Oilers ja pronssille ylsi Classic.

1. Esport Oilers

Viime vuonna Oilers voitti SM-hopeaa joukkueella, jossa oli paljon -00-syntyneitä pelaajia. Seura on panostanut valmennuksen ja taustojen tasoon, mikä on tuonut pääkaupunkiseudun parhaita pelaajia ryhmään. Oilers on nostanut salibandyn junioritoiminnan uudelle tasolle ja nähtäväksi jää, miten muut vastaavat.

Itse joukkue on junioritasolla nimekäs ja toimii viisikkona kentällä sulavasti. Pelaajista esiin voi nostaa Eetu Mannisen ja Niko Laitin, jotka ovat jo miesten liigan mukana.

Pientä yskähtelyä oli havaittavissa karsinnoissa, kun SalBa kaatui vasta rangaistuslaukauskisassa. Espoossa on kuitenkin totuttu menestymään ja voidaan puhua jo kliseisesti voittamisen kulttuurista. Tekemisen taso on korkealla ja valmennuksella on oivat eväät viedä joukkue aina runkosarjan voittoon saakka.

+ Toimintakulttuuri
+ Laaja pelaajamateriaali
+ Tähtiyksilöt
– Miten moni kärkipelaajista pelaa A-nuorten pelejä?

Seuraa häntä: Eetu Manninen

2. SPV

Monien papereissa seinäjokelaiset ovat jopa sarjan suosikki. SPV:llä on tasainen ryhmä, jossa lahjakas -00-ikäluokka pääsee nyt operoimaan vanhempana ikäryhmänä. -01-ikäluokan pelaajia tuli tukku viime kaudella SM-sarjaa pelanneesta Nurmon Jymystä, joten tasaisuutta riittää kolmeen kentälliseen.

A-juniori-ikäiseksi kasvaneen Juuso Keskisen kaltaista superyksilöä ei joukkueesta tällä kaudella löydy, mutta vahvaan joukkuepelaamiseen luottava SPV on kokonaisuutena paljon vahvempi. Hyökkäyspäästä Matias Mäenpää ja Konsta Haukkala ovat isossa roolissa. Tolppien välissä Valtteri Honko on yksi ikäluokkansa parhaita torjujia. SPV:n -00 -ikäluokka on myös tottunut menestymään, sillä se pärjäsi mainiosti myös toissa kaudella C1-poikien SM-sarjassa.

+ Vahva viisikkopuolustaminen
+ Vastaiskupelaaminen
– Aivan kirkkaimmat kärkiyksilöt puuttuvat

Seuraa häntä: Konsta Haukkala

TPS on jälleen vahva mitalisuosikki. Kuva: Esa Takalo.

3. TPS

TPS:llä on edellytykset jopa aivan kirkkaimpaan kärkeen asti. Joukkue voitti C1-pojissa kaksi vuotta aiemmin SM-kultaa nykyisen U19-maajoukkueen pääkäskijä Atte Juutin johdolla. Viime kaudella usea -00 pelaaja pelasi jo A-poikienkin SM-sarjaa, minkä lisäksi roolia riitti B-poikien SM-sarjassa.

Joukkue on nimekäs ja mm. Jasper Juuti kuuluu tulevaisuudessa varmasti edustusjoukkueen suunnitelmiin. Isoimpana kysymysmerkkinä varmasti on viime kaudelta näkynyt ongelma karvauspelaamisessa, johon moni joukkue pääsi iskemään tehden turkulaisten kaudesta hieman ailahtelevan. Pallollisena TPS tulee olemaan tälläkin kaudella todella vahva ja keväällä on mahdollisuus päästä pitkälle.

+ Kokemusta voittamisesta
+ Pallollinen pelaaminen
– Pallottoman pelin ongelmat

Seuraa häntä: Jasper Juuti

4. Nokian KrP

Viime vuonna joukkueen vahva -00-runko pelasi B-poikien ykkösdivisioonaa. Runkosarja sujui hyvin ja keväällä kauden kruununa Tiikerit kaatui playoff-karsinnoissa.

Nokian KrP:lla on osaava valmennus, joka pyrkii kehittämään yksilöiden pelaamista. Joukkueella on myös tälle tasolle varsin merkittävänä asiana jonkin verran liigakokemusta, kun -00 ikäisistä mm. Anton Roth ja Jere Mattila kuuluvat jo liigamiehistön vakiokalustoon. Haasteita varmasti asettaa pelien päällekkäisyys, mutta joukkue voitti karsintojen toisen kierroksen ilman liigapelaajiaankin. Ryhmä on tasainen ja saadessaan kärkinimet käyttöönsä mahdollisimman usein, Nokialla saatetaan pelata keväällä mitaleista.

+ Kokeneimmat kärkiyksilöt
+ Sama joukkue ollut koossa jo pitkään
– Päällekkäiset pelit

Seuraa häntä: Jere Mattila

Koovee on tällä kaudella Tampereen kovin B-juniorijoukkue. Kuva: Esa Takalo.

5. Koovee

Koovee on ollut pitkään Classicin takana nokkimisjärjestyksessä, mutta tällä kaudella asiaan tulee B-poikien osalta muutos. -00-pojat ovat pitkään pelanneet yhdessä ja viime kaudella pääsivät jo lähes samalla ryhmällä näyttämään kyntensä SM-sarjassa.

Kooveen pelitapa antaa pelaajille erilaisia ratkaisumalleja ja on varmasti suurimmalla osalla pelaajista jo selkäytimessä. Joukkueen pelaajalistasta kannattaa laittaa mieleen Kim Hyrkkönen, joka hurjasteli yli piste per peli -keskiarvolla jo viime vuonna A-poikien SM-sarjassa.

Kysymysmerkkinä tulee nostaa A-poikien tilanne. A-nuorten joukkue on heikentynyt, joten useampi B-poika varmasti pelaa A-poikien SM-sarjaa.

+ Aiemmat kaudet samalla joukkueella SM-sarjassa
+ Pelaajien kokemukset vanhempien peleistä
– Osa pelaajista mahdollisesti A-poikien mukana

Seuraa häntä: Kim Hyrkkönen

6. OLS

OLS meni karsinnoista sukkana jatkoon kaataen Jokerit ja Tiikerit suhteellisen selvästi. Joukkue on hyvin pitkälti seuran ja valmentajansa Niko Kvistin näköinen joukkue, joka pyrkii liikuttamaan palloa lyhyillä syötöillä ja luottaa pelinopeuteensa toimivien kombinaatioiden siivittämänä.

Kysymysmerkeiksi nousee materiaalin vahvuus. Ryhmä ei ole yhtä nimekäs kuin aiempina vuosina. Uusien nimien tulee ottaa vastuuta, jotta oululaiset menestyvät tällä kaudella. Löytyy joukkueesta toki esimerkiksi Tuukka Haudanlampi, joka on ikäluokkansa kärkinimiä kansallisesti, sekä hänen tutkaparinsa viime kaudelta, Riku Ruonakangas. Otto Kurronen on puolustuspään tärkeimpiä pelaajia.

Se on kuitenkin oletettavaa, että keltapaidat haastavat jopa kärkipään joukkueita parhaimmillaan. Pitkässä juoksussa taso ei riittäne aivan kirkkaimpaan kärkeen.

+ Taitava ja pelinopea
+ Kotietu on iso
– Tähtiyksilöiden puute
– Päävalmentajan mahdolliset poissaolot

Seuraa häntä: Riku Ruonakangas

Classicilta ei odoteta tänä vuonna kirkkainta menestystä. Kuva: Esa Takalo.

7. Classic

On aina riski sijoittaa Classic juniorisarjassa näinkin alas. Joukkueen -00-syntyneet ovat seuran heikoin ikäluokka pitkään aikaan, joskin tulitukea tulee -01-syntyneistä kiitettävästi.

Karsinnoista Classic meni jatkoon voittamalla sarjan ennakkosuosikkeihin lukeutuvan Nokian KrP:n, mutta sarjan edetessä tarvitaan tason säilymistä pidemmälläkin aikajänteellä. Ehdottomana vahvuutena joukkueella on seuran akatemia, jonka kautta valmennusosaamista riittää ja jatkuva laadukas harjoittelu pelaajille on taattu. Seuran vahva pallollinen identiteetti, sekä kova kilpailu pelipaikoista varmasti kehittävät nuoria yksilöitä ja peli parantunee kauden mittaan. Playoff-joukkue Classic on varmasti, mutta taisteleeko se tänä vuonna kuitenkaan kirkkaimmasta glooriasta?

+ Hyvä valmennusosaaminen
+ Pallollinen pelaaminen
– -00 ikäluokan kärki ja leveys

Seuraa häntä: Valtteri Molkka

SC Urbans menestyi viime vuonna hyvin. Kuva: Salibandyliiga.

8. SCU

Mielenkiintoinen ”pikkukylän” joukkue, joka on niittänyt menestystä molemmissa C-poikien ikäluokissa. Viime vuonna joukkue voitti C1-poikien Suomen mestaruuden ja ryhmän runko onkin vahvasti -01-painotteinen. Kesän aikana haaviin tarttuivat myös Riihimäeltä Niko Einiö ja Juuso Koskela, jotka tuovat tarvittavaa kokemusta.

Taitotasoltaan joukkue voisi olla korkeammallakin, mutta marraskuun pimeissä illoissa yleensä vuoden ikäero näkyy. Mikäli nuorempi B-ikäluokka pystyy jo ensimmäisellä B-juniorikaudellaan säilyttämään tasonsa ja pelaamaan kypsästi, voi olla korkeammallakin. Joukkueesta kannattaa seurata Henri Stenbergiä, joka on ikäluokkansa (-01) lupaavimpia pelaajia.

+ Taitotaso
+ Kotikenttä ja yleisö
– Nuori joukkue ja rutiinitaso

Seuraa häntä: Henri Stenberg

9. FoSu

Pienen paikkakunnan seura, joka on tehnyt jo pidemmän aikaa hyvää juniorityötä. Pelaajahautomo on tuottanut jatkuvalla syötöllä laadukkaita junioreita ja nyt helmistä pääsevät nauttimaan jo liigaorganisaatiot. Esimerkkinä viime kauden jälkeen yli kasvaneista A-juniori-ikäisistä moni siirtyi Steelersiin. Joukkueen kärki on terävä, mutta materiaalin kapeus laittaa joukkueen kuormittamaan ykköspelaajia liikaakin.

SM-sarjapaikka varmistui varsin erikoisessa ottelussa. FoSun johti ottelua jo 7-0, mutta M-Team kiri vielä maalin päähän. Kapealla materiaalilla operoiva taiteilijaryhmä voi voittaa kenet vain ja hävitä kenelle vain. Varsinkin kotona ison kotiyleisönsä edessä joukkue on jokaiselle varmasti vaarallinen. Joukkue on myös suhteellisen isokokoinen.

Pelaajista kannattaa seurata ainakin Otto Kilpeä joka on -02 ikäluokan suurimpia timantteja. Myös Niko Remes ja Pekka Väre ovat joukkueelleen tärkeissä rooleissa.

+ Kotiyleisö
+ Taitavat kärkiyksilöt
– Materiaalin kapeus
– Rutiinitaso

Seuraa häntä: Otto Kilpi

10. NST/Voima

NST/Voima teki sen nyt mitä kahdella edellisellä kaudella ”superikäluokalta” odotettiin. Kyseessä on siis Lappeenrannan NST:n ja Imatran Voiman yhteisjoukkue, joka osaltaan saattaa auttaa pelaajakehitystä ja oli mahdollistava asia tämän ryhmän SM-sarjaan pääsemiselle. Voima pelasi -00 SM-sarjaa, joskin varsin vaatimattomalla menestyksellä.

Joukkue on aiempiin kausiin verrattuna nimettömämpi, joskin Miro Veijalainen on jo marinoitunut Imatran Voiman miehissä ja heiluttaneekin tahtipuikkoa joukkueen hyökkäyksessä. Samuli Huppunen on niin ikään joukkueen kärkiyksilöitä silloin, kun ei pelaa NST:n edustuksen kanssa. Saattaa olla, että pelejä, kun Huppunen on mukana, ei järin montaaa kauden aikana tule.

+ Ryhmän tasaisuus
+ Karsinnoista itseluottamusta
– Kärkiyksilöiden puute
– SM-sarjasta ei monella kokemusta

Seuraa häntä: Miro Veijalainen

Mustapaitainen Happee pelasi viime vuonna B-junnujen Divaria. Kuva: Ari Honkonen.

11. Happee

Happee on monilta osin yllätyskortti SM-sarjaan. Seuran juniorityö ei ole enää entisaikojen loistossa, eikä Peter Kotilaisen johdattaman -94-ikäluokan jälkeen ole enää varsinaisia superjunnuja tullut.

Tämän vuoden B-ikäluokatkaan eivät ole antaneet viitteitä isoista saavutuksista. Happeessa on toki kulttuuria kykenevien pelaajien pelaamiselle korkeammissa ikäluokissa, muun muassa Kaapo Siekkinen pelasi jo viime vuonna A-poikien SM-sarjaa ja onkin eittämättä joukkueen johtohahmoja. Lähtökohtaisesti Happeelta ei kuitenkaan voi odottaa suuria urotekoja tänä vuonna.

+ Kärkiyksilöt pelanneet vanhempien ikäluokkien pelejä
+ Maalivahtipeli
– Materiaalin kapeus
– Ei merkittävästi SM-sarjakokemusta

Seuraa häntä: Kaapo Siekkinen

12. Josba

Josba oli kenties kaikkein isoin yllätys SM-sarjaan. Joukkue on hyvin seuran näköinen: karvaa tiiviisti ja pallollinen peli on tehty suhteellisen simppeliksi. Tähän lisänä joukkuetta on höystetty hyvällä erikoistilannepelaamisella. -01 pojat pelasivat toissa kaudella C2-SM-sarjaa, mutta merkittävää menestystä ei tullut. Viime kauden Divarissa joukkue oli kärkipäässä. Vastaavasti -00-ikäluokka tahkosi aluesarjaa.

Joukkue on urheilullinen, mutta tällä hetkellä ei varsinkaan pallollisen pelin monipuolisuus tule riittämään. Vuoden päästä joukkueella iso sauma näyttää, kun joukkueen rungon muodostava -01-ikäluokka on päävastuussa. Hyvä maalivahtipeli Jami Ruuskasen johdolla voi siivittää Josban kaudella voittoihin, mutta vaikeaa tulee olemaan.

+ Maalivahtipeli
+ Erikoistilanteet
– Pallollinen peli
– Tasapaksuus

Seuraa häntä: Artturi Vänskä

232 comments

  1. Hyvä ennakko, aika samoin olisin itsekin arvellut. Happeen nostaisin hiukan korkeammalle Scu:n paikalle.

  2. Olssin Tuukka Haudanlampi on 01-syntynyt ja siis B-ikäinen.

  3. B:n dirrestä saattaa vielä nousta yllättäjiä mitalipeleihin asti…

  4. täys farssi jos happee rankattu noin alas löylytti kooveeta ja nokian krptä harkkapeleissä ja oli kaikki liigajätkät ja muut pelamassa #menkäätöihin

  5. OLS:n haudanlampi on tosiaan -01 syntynyt ja oman ikäluokkansa kovimpia maalipyssyjä

  6. Tämä koskee SM-sarja joukkueita eikä divari joukkueita, jos siis osaat lukea.

  7. SCU joukkueeseen tuli kauden 2014-2015 SM hopeemitallisteja Riihimäeltä 2000 syntyneitä kaikkiaan kahdeksanka joten lähes puolet on b vanhempia tälläkaudella… . !

  8. entiiä kuka on ennakon tehnyt mutta ei hirveästi tietämystä tämän kauden b-junnuista.. happee 11? murskasi kooveen ja krpn harkkapeleissä, ja ols noin korkealla? joukkuella luultavasti juuri ja juuri mahollisuudet säälipleijareihin!

  9. Mielenkiintoinen ennakko….. Saas nähä käykö tälle ennakolle samoin, kun ennakoille ennen karsintoja…. Eipä näy sarjassa karsinnoista ”varmoja” suoraan SM sarjaan meneviä… kuten Ervi, Steelers ja Tiikerit….

  10. Hauskaa ku OLSin haudanlampi ja ruonakangas eivät edes pelanneet samassa kentässä viime kaudella, ja OLSn b-pojat pärjäsivät viime kaudella oikeastaan paremmin ilman päävalmentajaansa.

  11. Kuinka tylsää teillä jyväskyläläisillä on? kestäkää vaan se että ette tule pärjäämään sarjassa

  12. Mattilan otto classicissa saattaa johdattaa classicin jopa pleijjareihin pelitaidot ovat kunnossa toisin kuin puhetaidot

  13. Hienoa, että näitä ennakoita jaksetaan tehdä. Vanha totuus on, että Jumbosijoille ei saa veikata ketään, kun joku voi pahoittaa mielensä. Siitä huolimatta joku sinne sarjassa jää. Tänä vuonna se joku löytyy melkoisella varmuudella kolmikosta nst/voima, happee tai josba.

  14. Niin eihän sen Happeen pitäny päästä edes Sm-sarjaan???

  15. Eikö happee olekin vain helpompaa lähteä sarjaan altavastaajana?

  16. Lyön kenen tahansa kanssa vetoa, että happee on korkeammalla kun yhdeksännellä paikalla.

  17. Fosu johti alkuun 7-1, ihan vaan korjaukseksi

  18. Ei kyllä jaksa edes ihmetellä, että mm. Happee rankattu noin alas. Kyllähän jyväskyläläinen junioritoiminta on ollut niin täysi vitsi viime vuosina, että nyt kun se alkaa taas kukoistamaan niin kyllä toimituksen päässä tajutaan vetää vanha kunnon historia- kortti esiin. Olihan C1- ennakossakin O2 listattu myös ihan naurettavan alas, ja todennäköisesti kun C2- ennakko jossain vaiheessa tulee, on sielläkin Happee pohjalle veikattu; ihan vaan koska tulevat Jyväskylästä 😀
    Mutta eihän meitä Keski-Suomessa lainkaan tällainen aliarviointi haittaa, joka ikäluokassa kun tullaan keväällä pleijjareita pelaamaan (sori ”asiantuntijat”)

  19. Totuushan perustuu B-junnujen runkosarjan paremmuudesta täysin siihen, ketkä saavat runkosarjaan ylemmissä sarjoissa pelaavat pelaajat mukaan yksittäisiin peleihin.

    Valitettavasti sama jatkuu PlayOffeissa ja Playoffkarsinnoissa.

  20. Missä hallitseva mestari LASB täältä?

  21. Fosu tosiaan johti ”alkuun” 1-7, kun Mteam sai kuparisen rikki ajassa 50.09. Sitä ennen Fosu toki johti 0-7 tuota peliä. Aiemmin keväällä täsmälleen sama Fosun joukkue tiputti Mteamin lähes kokonaan 99-ikäisistä koostuneen B-joukkueen divarin playoffeista koko runkosarjan viimeisessä pelissä ja jatkoajan viimeisellä minuutilla pelaten kuudella viittä vastaan. Mteamille olisi tasuri riittänyt jatkoon. Mahdetaan siellä tykätä Forssalaisista.

  22. Arto Kilponen, LASB:n mestaruus perustui -99:n taitoon, osaamiseen ja yhteispeliin, joka yllätti myös valmentajat. Nämä miehen alut pelaavat toisissa sarjoissa. Tänä vuonna uudet mestarit. Yllättäisikö Happee ? Toivottavasti tulee mielenkiintoinen ja tasainen sarja.

  23. Sen lisäksi että osa pelaajista ei ehkä pääse mukaan b-pelihin niin ratkaisevaa on lisäksi kuinka paljon 01 ja 02 pelaajia valmennus haluaa ottaa mukaan pelaavaan kokoonpanoon. Pelin taso saattaa laskea tai nousta yllättävästikin. Happee kuuluu ehdottomasti korkeammalle listassa. Seurattaviin ei ole nostettu ketään uutta fressiä nimeä.

  24. Happeen pakisto taitaa olla se suurin ongelma?? Onko siellä ketään joka voisi nousta puolustuksen johtohahmoksi ja tehdä tarvittavaa tulosta pakin tontilta??

  25. Onko Oilersin ja Tps maalivahtipeli niin huonoa nykyään ettei siitä voi mainita? Kuitenkin molemmilta joukkueilta löytyy sarjan kaksi parasta maalivahtia vai olenko pahasti väärässä?

  26. JuhoT tekee tuhojaan tulisella ja nopeasti lähtevällä lämärillä.. Pitäkää silmällä! ?

  27. Mitä veikkaatte draftataanko Hämeenlinnalaisia karsinnoissa kyykänneitä joihinkin lähi joukkueisiin?

  28. Teurastamon taika säilyy tänäkin vuonna, Näätä jyrää Raholassa!

  29. Hämeenlinnalaiset eivät ole lähdössä minnekkään.

  30. Huomenna siis starttaa b dirre ja joku voiko siitä joku laittaa ennakkoa edes kommenteihin. 1-7 eniten kiinnostaa. Aika pk seutu sarjalta näyttää. Pohjoisemmasta kiva joka toinen vkpl lähteä tänne pelaaman

  31. Hieman harmittaa että ErViä ei nähdä näissä SM-kekkereissä mukana. Maalivahtiosasto todella kova, ehkä jopa parhaat maalivahdit. Oma ikäiseksi-00 maalivahti kärkiluokkaa ja -01 maalivahdista puhumattakaan.

  32. Kun nyt sitä B:n divarin ennakkoa ei ole odotettavissa, niin tässä omaa veikkausta pleijareihin pääsevistä (aakkosjärjestyksessä):
    Dogs
    EräViikingit
    Jokerit
    Karhut
    LNM
    M-Team
    SC Hawks
    Tiikerit

    Loput sijat menevät sitten miten menevät.

    Mielenkiintoisena havaintona myös todettakoon, että vaikka joukkueet pelaavat monet kauden harkkapeleistään ja varsinkin FBA-leirityksien pelit pääasiallisesti parhailla kokoonpanoillaan, eivät monetkaan joukkueet jostain syystä näitä kauteen valmistavia pelejä juurikaan sivuillaan ilmoittele.

    Kuitenkin, jos esim. EräViikinkien sivuja selailee huomaa, että joukkue on kohdannut SM-sarjaa pelaavista joukkueista SCU:n kahdesti harkkapeleissä (tuloksena 2 voittoa), Oilersin kahdesti harkkapeleissä (tuloksena tappio ja tasuri) ja kahdesti FBA:ssa (tuloksena voitot molemmista). TPS:n ErVi on taas kohdannut kahdesti FBA:ssa ja tuloksena on ollut tasuri ja voitto. Divari jengeistä ErVi on kohdannut Tiikerit kahdesti, joista tuloksena tappio ja voitto.

    Jo pelkästään noiden tuloksien perusteella on aiheellista odottaa mielenkiintoista divarikautta…

  33. Kyllä erviläisenä semmonen tunne on että heittämällä sm pleijjareihin mennään. Muistajoukkueista todettakoon, että tiikereiden kanssa kovaa vääntöä odotettavissa. Tiimistä, narreista ja hooksista uskoo jo karsintarajan ylittäviä joukkueita tulevan, mutta silti helpot pisteet niistä napsitaan. Täytyy vain kärsivällisesti noita kevään pelejä odottaa, jotta oma tasosia joukkeita vastaan saataisiin…

  34. Kyllä Eerikkilässä on pääpaino kehittää koko joukkueen ja jokaisen pelaajan peliä. Ei siellä parhailla koostumuksilla pelata, kuin ehkä ajoittain!

  35. Kyllä ainakin noissa syksyn FBA karkeloissa ainakin Oilers oli mukana käytännössä ihan ykkösrosterilla. TPS:ltä oli jokunen pelaaja paikalla vain ekan pelin, mutta ei se asiaa juurikaan muuksi muuta.

  36. Divarista karsimaan nousee tiikerit kävelemällä silmät kiinni. Toises paikan sanoisin Sb Vantaalle pelkän pakkikaluston perusteella.

  37. …olis kannattanut seurata silmät auki. SB Vantaa ei ikävä kyllä pääse edes kahdeksan joukkoon.

    Karsintapaikoista taistelee tod.näk. Tiikerit, ErVi ja Karhut. Mustina hevosina LNM, M-Team ja narrit.

  38. Vantaa voitti Teamin rennosti sm-karsinnoissa.

  39. Ei ehkä Vantaalla pelkästään leikkimään ole lähdetty. Oletteko huomannut missä pelataan 2.12 SB Vantaa – Jokerit peli??!!!! Eikä mikään seuran tapahtuma, koska muita pelejä ei pelata siellä sen päivän aikana?

    Tuosta taitaa tulla divarin runkosarjan hienoin ottelu!

  40. Voi Sm-sarjan 7. ja 8. sijoittuneille joukkueille tulla kylmää kyytiä Tiikereiden ja ErVin käsittelyssä jos vain Divarissa riittää asenne pelaamaan nöyrästi ja omaa peliään kehittävästi. Tiikereillä varsinkin erittäin hyvä yhdistelmä -00 ja -01 syntyneitä ja koviin ratkaisuihin pystyviä pelaajia löytyy joukkueesta monta. Tiikereiden jätkät olleet mitallipeleissä kahdesti -00 ikäluokassa viimevuosina. EräViikingeillä ongelmana ehkä se että -01 syntyneitä on paljon enemmän kuin -00 syntyneitä ja vanhemman ikäluokan jätkät eivät ole riittävällä tasolla. Tiikereiden heikkous voi olla kärkipelaajien asenteessa.

  41. Jokereilla huomenna ensimmäinen sarjapeli, josta otamme helpot 2 pointsia tiimistä. Vilpas ja autio upottaa muutaman helpon heti alkuun tiimin pussiin ja se on jo lopun alkua. Tiimi tuskin saa maalin maalia hyökkäys kalustollaan ykköstorjujallemme. Tosin tuo jokereiden kolmoskenttä timanttia ole mutta kai muut sen paikkaavat.

  42. Autio vois käydä eka kasvattamassa hieman jalka ja vaikka samalla käsi lihaksiakin ettei olis kentällä yleinen naurun aihe

  43. B divarissa ei ole nyt niin selvää, että Tiikerit ja Ervi ovat ne ykkönen ja kakkonen, vaikkakin suosikkeina sarjaan lähtevät. Täytyy muistaa , että Tiikerit hävisi Limingalle karsinnoissa ja Ervi Karhuille. Lisäksi Karhut hävisivät vasta jatkoajalla sm-sarjapaikan Nokiaa vastaan, muutenkin Karhut nähneenä on hyvin puolustava joukkue ja valovuoden edellä viime kauden 01 joukkueen pallollista peliä. Nämä kaksi joukkuetta (Lnm, Karhut) pystyvät kyllä haastamaan hyvinkin tuon kärkikaksikon. M-team , Vaasa, sb vantaa ja Hawks taistelevat niistä viimeisistä paikoista pleijareihin. Grifk arvoitus, Jokereihin en usko ja Nibacos ja Dogs jumittuvat häntäpäähän, mutta kaiken kaikkiaan tasainen divari tulossa.

  44. Scu on heittämällä sm sarjan ykkönen

  45. Nähtäisiinkö huomenna Sami Ronkolalta kauden ensimmäinen punainen? Toki M-Teamin joukkue ei ole rahalla hankittu, joten Jokerithan voi vaikka voittaa.

  46. Keväällä ne pelit ratkastaa 😉 ervi menee päätyy astì

  47. Et tosiaan ole vilkaissut Vantaan pakki kalustoa. Mitä sanot paluumuuttaja Tatu Rouhiaista? Ervi katuu vielä päästämistään hänet pois. Yltää papereissani divarin aivan kärki kastii pallollisen pakin roolissa. Kaveri hoitaa oli sitten yv av tai 5-5.

  48. Ketkä on B-divarin joka joukkueen paras pelaaja?

  49. Parhaat pelaajat

    Hawks- Lappalainen
    M-team- Volotin
    Grifk- Salo
    Jokerit- Vuohijoki
    Karhut- Ollikainen
    LNM- mv Karjalainen
    Ervi- Krasi
    Nibacos- ei tietoa
    Vaasa- Annila
    SB vantaa- ………
    Tiikerit- Kuisma
    Dogs- Ojajärvi

  50. Tiikerit taitaa jakaa jokaisen pelin jälkeen nälkäisimmän pelaajan palkinnon mäkkärin lahjakortin lundille, jotta tähän 55kg korppaan saataisiin edes jotain…

  51. Hienostihan Happee näyttää pärjäävän!:D

  52. Hieno kauden aloitus Happee B. Scu tais laittaa pyörremyrskyvaihteen päälle, vaikka 1 kärkipelaajakin puuttui

  53. Scu:n ylivoimainen verrattuna happeeseen. Scu kolme hyvää ketjua ja tasaisesti onnistumisia. Happeen puolustus vuoti ja puolustuksen hitaat avaukset eivät saavuttaneet hyökkääjiä. Scu pelasi joukkueena mahtavasti ja Happee jäi hitaudellaan ja puolustuksen tunaroinnillaan jalkoihin. Ihme oli ettei valmennus siirtynyt kahteen ketjuun! Scu valmis sarjaan, Happee varmaan joutuu miettimään ketjujaan uudestaan! Hyvä scu!

  54. Eipä ollut Josbasta vastusta. Neljän sekunnin pelin jälkeen homma selvä ja loppu vähän sitten pelailtiin pois.Vähän heikkoa Oilersin viimeistely, kun eivät tuon enempää tehneet. Erityismaininta Josban maalivahdille, joka herrasmiesmäisesti löi Oilerspelaajaa.

  55. Scu:n ylivoimainen verrattuna happeeseen. Scu kolme hyvää ketjua ja tasaisesti onnistumisia. Happeen puolustus vuoti ja puolustuksen hitaat avaukset eivät saavuttaneet hyökkääjiä. Scu pelasi joukkueena mahtavasti ja Happee jäi hitaudellaan ja puolustuksen tunaroinnillaan jalkoihin. Ihme oli ettei valmennus siirtynyt kahteen ketjuun! Scu valmis sarjaan, Happee varmaan joutuu miettimään ketjujaan uudestaan! Hyvä scu!

  56. Nibacoksen paras pelaaja on varmaan jarno roukala

  57. Arto Kilposelle omapahan oli vikansa kun maalivahdinalueelle tuli ja eihän semmosia pikku töksyjä edes lyönneiksi lasketa ainakaan täällä meillä joensuussa:-)

  58. Harvoin näkee näin huonoa tuomarintoimintaa kun tänään jyväskylästä happeen ensimmäinen maali hylättiin, koska maali oli mukamas pois paikoiltaan ja pallo ei ylittänyt maali viivaa. Kaapo Siekkisen 5 minuuttinen siitä voi olla montaa mieltä ja muutama muukin jäähy oli aika uskomaton ja vielä kirsikkana kakun päälle scun tyhjään tekemä maali hylättiin kun tuomari väitti pelaajan olleen maalivahdin alueella. Tuntuu siltä että oli sarja tai jopa laji ihan sama mikä niin suomessa tuomari toiminta on aivan kuraa.

  59. Täällä joku ollut huutelemassa Happeeta korkeammalle kuin SCU. Mikähän jengi just pyyhki hirvenlihalla lattiaa Jyväskylässä? Että olkaa vaan hiljaa sillä Happee on ennakossa just siellä missä kuuluu mutta SCU tulee olemaan kyllä korkeammalla.

  60. Scu taitotaso pallollisena valmiimpaa kuin happeen. Happeen sentterit eivät pystyneet jakamaan palloa ja puolustus ei kiinnostanut. Happeen puolustajat eivät tietäneet mitä tehdä pallollisena tai pallottamana. Jäähyjen määrä 13 minuuttia kertoo joukkueen taitotasosta. Joukkueessa pelaa muutama tuttu pelaaja tallenteista, mutta pallottomana ei hekään peliä tai maalia tee. SCU rules!

  61. Classic voitti Nst/Voiman 8-7 jatkoilla, mutta eikö Nst/Voimalle kuuluisi piste uusien sääntöjen mukaan? Sarjataulukossa ei nimittäin ole pistettä.

  62. Löytyykö mielipiteitä vantaasta iha uusi tuttavuus

  63. Ainoa mitä voin sanoa että he pelavat kotiottelunsa suomen paskimalla matolla lavat liimaantuu käsipallo klippaan.

  64. Tolla ei tule ku joka peli turpaan sm sarjassa!!! saa nähdä kestääkö josban pojilla pää tahkota sarja läpi.

  65. Josba tulee olemaan kusessa heikkojen pakkiensa kanssa. Huonoja kaksinkamppailuissa, 1 vs 1 tilanteissa mentiin helposti ohi ja karseita harhasyöttöjä omalla alueella. Nopeat hyökkäykset myrkkyä.

  66. Mietteitä ketä tulee olemaan Divarin paras verkonvartija? Tai verkonvartijoista?

  67. Paljon seuraan Jyväskylän salibandya, ja aina samat tuomarit vetää pelit penkin alle niinkuin tänäänkin nähtiin. Voidaanko Jyväskylässä/Liitossa herätä?

  68. Paljon seuraan Jyväskylän salibandya, ja aina samat tuomarit vetää pelit penkin alle niinkuin tänäänkin nähtiin. Voidaanko Jyväskylässä/Liitossa herätä? Scu oli kyllä parempi tänään, mutta tuomaritoiminta vaikutti paljon.

  69. Tuo josban maalivahtipeli mikä on ennakossa plussana on kyllä suurimpia miinuksia josban pelissä. Saa nähdä kuinka monta kertaa veska vaihtuu kesken pelin kauden aikana!

  70. Melkoiset ovat kyllä joissain peleissä tasoerot ensimmäisellä kierroksella niin SM-ssä kuin varsinkin Divarissa. 18 tehtyä maalia on kyllä liikaa missä tahansa sarjassa kuten Tiikerit tänään latoi Divarissa…

  71. Pakko kyllä sanoa, että tämän kauden BSM-karsinnat olivat suurin farssi pitkiin aikoihin. SM:ään kourallinen vapaamatkustajia ja dirreen muutama helposti pudotuspeleille yltävä joukkue. Ja en katso asiaa minkään ervi/tikrulasien läpi vaan oma kannattamani joukkue pääsi kyllä korkeampaan sarjaan ainoana kehä III sisällä. Syynä ei myöskään olleet lohkojaot, vaikka niissä olikin muutama hieman merkillisesti heikompi lohkopari joista mm. SCU pääsi läpi. Syynä oli vain usean vahvemman joukkueen alisuorittaminen vaikka kuinka monta mahdollisuutta heille annettiinkin. Hyvä asia on, että dirrestä on mahdollista nousta pleijareihin asti, mutta vie kyllä kieltämättä uskottavuutta ja mielenkiintoa runkosarjasta.

  72. Happeen b pelaavat -02 syntyneet olivat eniten pulassa scun taitavien hyökkääjien kanssa.

  73. Jos B-SM saikin alueellista laajuutta kieltämättä melko yllätyksellisestä joukkuevalikoimasta, Divari taas on niin pääkaupunkiseudulle painottunut että se ei enää oikein vastaa käsitystä valtakunnallisesta sarjasta.

  74. Kohtuu varmasti Tiikerit etenee divarin kautta sm-sarjan karsintoihin. Pelaajien taso hyvä, valmentajan taitotaso on ainut joka tämän saattaa estää. SCU:lla erinomaiset 00 vahvistukset. Osaako valmennus heitä oikein hyödyntää, näyttää hieman oudolta tuttujen 01 pelaajien suosiminen. SPV tasavahva kaikilla osa-alueilla. Saattaa olla aika korkealla. Oilerssin peli riippuvainen kokoonpanosta, ketkä A:n ja ketkä B:n mukana. Sama tilanne Kooveella ja muutamalla muulla. OLS saattaa vielä yllättää monet. TPS:n löydettävä oma pelirytmi, uskon sen löytyvän. Nippu on taitava ja rankaisee aika monasti vastustajan virheistä. Tullee olemaan lopussa aika korkealla. Mielenkiintoinen kausi tulossa.

  75. Kausiennakko on hyvä ja asiallinen. Mutta ei voi kuin ihmetellä useiden kommentoijien asiattomuutta ja ”asiantuntijuutta”. Hyvänen aika sentään, kun runkosarja tuntuu jo olevan pelattu, pelaajien taso mitattu ja sijat jaettu ensimmäisen pelin perusteella.
    Voimasuhteet ja lähtökohdat varsinkin SM-sarjaan ovat ennakolta kärjen ja loppupään osalta selvästi hyvin erilaiset taloudellisten resurssien, pelaajamateriaalin yms. osalta. Kärkijoukkueet ja kestomenestyjät ovat valmiimpia pelillisesti kauden alkaessa.
    Kyse on toki kilpaurheilusta, tulos ratkaisee. Mutta kun asiaa katsotaan laajemmassa kuvassa, monien seurojen ja osalta on kyse myös merkittävästä mahdollisuudesta nostaa seuran kasvattien tasoa ja erityisesti kehittyä pelaajana, joukkueena ja seurana. Kovat pelit, voitot, tappiot, kaikki nämä kehittävät eteenpäin.
    Sarjoihin ovat kaikki joukkueet ansainneet paikkansa pelaamalla. Jo sarjaan pääsy on sjorituksena arvostettava ja turha ottaa sitä ansiota keltään pois. Kärkikahinoiden takana kiinnittäisin huomiota siihen, mikä on pelin ja joukkueiden taso, kun runkosarja aikanaan päättyy. Silloin mitataan myös sarjan taso. Keskittykää kannustamaan ja rakentavaan palautteeseen huutelun ja mollaamisen sijaan.

  76. Tänään Jokerit hävisi Rusalla isosti. Saa nähdä miten joukkueen käy sarjan top6 joukkueita vastaan.

  77. SCU näytti tänään happeelle pelaamisen mallia. Joukkueen vahva 01 runko näytti ettei karsintojen läpäisy suoraan ollut sattumaa.

  78. Matias Mäenpää on ihan kuningas tässä sarjassa.. harva tekee hattutemppua reiluun kahteen minuuttiin Sm-sarjassa ja vielä tpsiä vastaan!!

  79. Karsintajärjestelmää olisi ehkä hyvä miettiä uudestaan. Toki järjestelmä on kaikille sama, mutta esimerkiksi divarissa pelaavan tiikereiden 18 tehtyä maalia ja sm-sarjan josban 15 päästettyä yhteen peliin tuskin palvelee ketään. Muutenkin b sm-sarjassa muutama vähintäänkin kyseenalainen porukka.

  80. Kyllä on jotkut yksilöt aivan väärässä sarjassa

  81. ErVi aloitti rutiinivoitolla divarin 3-5 voitolla GrIFK:sta. Huomioitavaa silti, että kysymysmerkiksi povattu Grani pelasi erittäin energisen ja vahvan kamppailun, eikä ollut yllätyskään kaukana; Kotijoukkue pääsi pelaamaan viimeiset 5 minuuttia ylivoimaa, jolloin oli loistava sauma niitata pari osumaa ja riistää ErViltä pisteitä. Vierailijoiden onneksi kuitenkin Granin ylivoima oli läpi pelin luokatonta ja ErVin maalivahti piti huolta lopuistakin yrityksistä.

  82. Tänään Tikkurilassa Tiikerit laukoivat 56 kertaa kohti maalia pelin aikana joista 18 meni lopulta sisään. Paikkoja olisi ollut laittaa 30 taululle ja yksilöt pelasivat erinomaisesti joukkueena. Tiikerit ehdoton SM-playoff nousija. Harmi vain että joutuvat tahkomaan pelejä tasolleen erittäinkin väärässä sarjassa.

  83. Nojoo. Eiköhän saa Tiikeritkin vielä vastusta divarissa. Josba pelasi eilen TPS:ää vastaan, 8-4 päättyi Tepsille, mutta loppujen lopuksi ihan tasainen ja energinen peli joensuulaisiltakin. Ei varmasti tule Tiikerit kaikkia pelejään voittamaan 18 maalilla eikä Josba päästämään kaikissa peleissään 15 maalia. Yksi kokonainen kierros takana, ei ehkä kannata sen perusteella kenenkään liikaa paukutella henkseleitä tai tehdä kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä.

  84. Ensimmäinen kierros osittain takana ja odotetusti isoja maali määriä. Ajatus vielä liikaa maalin tekemisessä, mutta kyllä tuo tasoittuu vielä. Varmasti on kärjet vahvoja koko kauden ja kaivataan karsintoihin tasavertaista uudistamista… kuka kertoo nopean ja tehokkaan järjestelmän kahdelle viikonlopulle?

  85. Tiikerien pelissä vastustajan keskittyminen oli ihan jossain muualla kuin pelissä. Eiköhän muut pelit tule olemaan tasaisempia.

  86. Ervin eilisessä pelissä oli vissiin 01 syntynyt maalivahti,melko suuri kokoinen ikäisekseen.
    Hyvin junnu näytti torjuvan kun oletettavasti penkillä istui viime kauden ykkösmaalivahti.

  87. Tosiaan kun katsoi Tps-Josba peliä, ei joukkueiden välillä hirveää taso eroa ollut. Josba oli hyvin mukana toisessa ja kolmannessa erässä, ajoittaisia nukahtamisia. Tps oli parempi pallolla, vaikkakin Josba sai paljon katkoja. Pakko mainita se, että Josba antoi hienon ja energisen esityksen ensimmäisekseen ottelukseen. Pitää myös ottaa huomioon seurojen kokemuksen ero, Tepsillä 2 suomen mestaruutta ja Josballa joidenkin pelaajien ensimmäinen sm ottelu. Todella hieno sm ottelu mielestäni. Tulossa tiukka sarja kaikille, vai mitä ?

  88. On se vaan niin, että sekin peli oli varma. Ei Turku (tai espoo) voi tuon tasoisia pelejä hävitä, eikä häviäkkään.

  89. Mut silloin kun on tupla pelit, josban pieni rosteri on toisena päivänä pulassa. Korkea karva ja kova liike, niin ei vaan kaveri jaksa. Mut kyllä josba jonkun voiton sarjassa ottaa!

  90. Tämän kauden SM-karsintojen perusteella tulee kyllä mieleen että onko nykyinen karsintasysteemi ihan ajantasalla. Nyt muutama joukkue hävisi SM-paikan hävittyään niukasti lyhyen pelin jonka olisi luultavasti täydellä peliajalla voittanut. Nyt puolustuksen sumpulla ja muutamalla onnekkaalla vastahyökkäyksellä voi melko lailla heikompikin joukkue voittaa.
    Mielestäni karsinnoissa jokaisen pelin pitäisi olla täyspitkä, niin tärkeistä peleistä on kyse. Tämän voisi toteuttaa esim. esikarsinnalla jossa edellisen vuoden SM-joukkueet eivät olisi heti aluksi mukana ja pelaisivat vasta nykyisen kaltaisessa kahden kierroksen systeemissä. Vähemmillä joukkueilla voitsisiin kaikki pelit pelata täyspitkinä.

  91. Ennen kuin Josba-leirissä hehkutetaan enempää ”niukkaa” TPS-tappiota, niin on huomiotava, että TPS-kokoonpanosta puuttuivat maalivahti Fjäldenin lisäksi Ojala, Juuti ja Varjokumpu, jotka nakuttivat seuraavana päivänä SPV:tä vastaan yhteensä 4+4 pistettä.

  92. Lopettakaa jo te ErVin ja Tiikereiden vanhemmat tuo surkuttelu väärästä sarjasta. Tosiasia on että ko. joukkueet hävisivät karsinnoissa ratkaisuottelut, syystä tai toisesta – ehkä sillä että kaverilla oli motivaatio parempi tai sitten peli vaan sattui kulkemaan sinä päivänä paremmin, tuskin teillä isoilla seuroilla kuitenkaan miespulaa tuolloin ollut?
    Tosihan toki sekin on että kummatkin joukkueet ovat hyviä ja varmasti pystyvät haastamaan SM-sarjasta kenet tahansa – toisaalta yhtä hyvin voi tulla takkiinkin, kuten karsinnoissa tulikin.
    Nyt vaan on klaarattava divari kunnialla ja näytettävä keväällä kenen peli kulkee, vai mitä?

    Karsintajärjestelmä on haastava, vai sanoisinko raastava, ja varmasti siinä on parannettavaa, jotta pelillisesti oikeat joukkueet löytäisivät niille kuuluvat sarjat. Nyt mennään näillä ja sillä hyvä.
    Tsemppiä ja hyviä pelejä kaikille joukkueille niin valtakunnan sarjoissa, kuin aluesarjoissakin.

  93. Tps-Josba pelissä tepsiltä puuttui usea joukkueen kärkipelaaja sekä ykkösmoke. Se selittänee osittain lauantain peliä. Eilen seinäjokisia vastaan olivat ykkösrosterilla liikkeellä. Jotkut joukkueet ovat valmiimpia jo sarjan alkaessa ja toiset eivät, mutta kyllä kaikkien peli kehittyy kauden varrella.

  94. On todella epäreilua, että ErVin ja Tiikereiden piti voittaa karsintapelinsä päästäkseen SM-sarjaan. Näille joukkueille pitäisi olla kiintiöpaikat mielellään suoraan finaaleihin.

    Voimia ja jaksamisia kaikille osapuolille.

  95. Nyt herätystä kannattajaleireissä. Josballa heittämällä mahikset pleijereihin.

  96. Turhaan vihaatte, kyl josba menee helposti pleijareihin, ehkä jopa mitallipeleihinki!! Puollustuspeli on vahvuus ja maalibahtipeli myös! Itkekää vaa tiikerit ja Ervi siellä divarissa!

  97. Ei sellaista karsintasysteemiä olekaan ettei joku tuntisi kärsineensä vääryyttä epäonnistuessaan tavoitteissaan. Onneksi on kuitenkin karsinnat eikä paikkoja jaeta paperilla. Urheiluun kuuluu onnistumiset ja epäonnistumiset.. Nautitaan ainakin niistä onnistumisista. Hienoa on myös se että kaikilla joukkueilla on mahdollisuus mennä vielä vaikka päätyyn saakka tämän kauden aikana!

  98. A)Josba ei pääse pleijareihin B) Voittaa max 1 pelin ehkä kauden aikana… Kuinka moni sitä mieltä että jatkuva rämpiminen sm sarjassa tulee olemaan kehittävää??

  99. On ihan totta että karsintasysteemi on kaikille sama ja aina sinällään jokainen joukkue pelaa siinä sarjassa johon on paikkansa ansainnut. En usko että kukaan tätä kiistää ja joka vuosi tapahtuu yllätyksiä suuntaan ja toiseen. Sekin on sinällään virkistävää. Silti voidaan aina keskustella että tuottaako nykyinen karsintasysteemi parhaalla tavalla sarjat joissa pelit ovat mielekkäitä kaikille osapuolille ja pelaajille mahdollisimman kehittäviä. Tämä ei minusta ole itkemistä vaan ihan aiheellinen kysymys joka ainoa vuosi riippumatta siitä kuka mihinkin pääsee tai on pääsemättä. En usko että olisi vuotta jossa joku pääsee SM-sarjaan hieman heppoisin eväin ja joku kova jää rannalle. Tämä on yksi tekijä sille että pelaajatkin siirtyilevät ainakin pääkaupunkiseudulla melko vilkkaasti seurasta toiseen etsien sitä ”varmaa” SM-joukkuetta ja joukkueiden pitkäjänteinen rakentaminen on vaikeaa kun äkkiä koko ykköskenttä voi siirtyä muualle kun joku seura onnistuu houkuttelemaan sinne sen ”dream teamin”. Tämä siis yleisenä havaintona, ei erityisesti B-junioreita koskien.

  100. ”Tämä ei minusta ole itkemistä vaan…”

    Ei. Kyllä tämä on edelleenkin itkemistä vaikka asia on monisanaisesti ilmaistu. Säännöt olivat samat kaikille ja tietääkseni oli myös kaikilla tiedossa miten karsintajärjestelmä toimii. Järjestelmässäkään ei ollut mitään vikaa _ennen_ turnausta, vaan vasta sen jälkeen kun omat jengit alisuorittivat.

  101. Minusta systeemissä on ollut vikaa niin kauan kun olen salibandya lapsieni välityksellä seurannut. Kyllä sama ongelma on ollut olemassa ihan joka vuosi riippumatta siitä onko se kolahtanut omaan nilkkaan vai ei. Myönnän että olen nähnyt myös vuosia kun on oikeasti käynyt tuuri lohkojaossa ja saatu hyvinkin helpot vastustajat verrattuna joihinkin muihin ja myös oltu onnekkaita karsinnoissa. Sitten kun on aika lailla kontattu SM-sarjassa niin on kyllä tullut mieleen että olisi ehkä motivoivempaa pelata sarjassa jossa tulisi myös onnistumisen kokemuksia. Se SM-paikan glooria kum ei kyllä yleensä kanna läpi kauden jos turpaan tulee melkein joka viikko.

  102. Dirren paras maalivahti on ervin wuorenjuuri

  103. Itse olin eilen katsomassa peliä m-team-jokerit. Silmääni pisti kyllä ekan 10minuutin aikana M-teamin kapteeni #71 Markus Rissanen. Ilmeisesti paluumuuttaja Ev Blackista todella hyvä pelimies. Kyllä tuo #77 Volotinkin oli aika kova

  104. Ymmärrän ihmetyksen ajatusta! Mielestäni hulluinta tässä karsinnassa on se että juniorijoukkueen pitää pelata parasta peliään elokuussa kun kausi on vasta aluillaan! Jos halutaan parhaat mukaan niin karsintojen tulisi kestää jouluun saakka. Lentopallossa pelataan pool karsintaa melkein koko kausi. Turnauksessa aina parhaat nousee ylempään ja heikoimmat alempaan pooliin. Välillä pudotaan ja taas noustaan kauden aikana. Kevääseen mennessä jyvät ovat erottuneet ja parhaat pelaavat loppupeleissä! Säbässä epäonnisen karsinnan jälkeen on pitkä kausi odottaa kevään tosipelejä! Uskon että divarissa suurinosa peleistä tarjoaa kovaa haastetta myös sen kärkijoukkueille! Eniten harmittaa niiden puolesta jotka niukasti tippuivat aluesarjoihin. Siellä taso vasta kirjavaa onkin! Eli enemmän ainakin ylialueellisia sarjoja että kaikilla joukkueilla olisi mahdollisuus pelata paljon tiukkoja pelejä!

  105. Onhan tuossa karsintasysteemissä varmasti kehitettävää, mutta ongelma taitaa olla aikataulutus.
    Ei taida syksyllä olla hirveästi viikonloppuja vapaana joiden aikana useampia karsintoja voitaisiin pitää.

    Yhtenä ”epäkohtana” voisi mainita myös sen, että nyt joukkueet joiden päätavoite on päästä pelaamaan divaria joutuvat pakosta osallistumaan kaksiin karsintoihin ja siten ensimmäisellä kierroksella tavallaan pelaamaan itselleen ”merkityksettömiä” otteluita.

    Samoin varsinkin C-junnuissa karsinnoissa tulee monille joukkueille vielä ”turhempia” otteluita näiden ”tultiin tänne mittaamaan omaa tasoamme, vaikka ei me mihinkään valtakunnalliseen sarjaan haluta” –joukkueiden kanssa, jotka sitten päättyväät järkyttäviin lukemiin, eivätkä todellakaan palvele ketään, vaan pahimmassa tapauksessa lisäävät ainoastaan pelaajien loukkaantumisriskiä.

    Olisiko sitten yksi ratkaisu jo yllä mainittu ensin erillinen karsinta, johon osallistuisivat pääsääntöisesti ylimmälle tasolle tähtäävät joukkueet:
    Ensimmäinen karsintakieros kaikille SM:ään tähtääville, joiden tuloksena esim. kuusi joukkuetta suoraan SM:ään ja loput seuraavalle kierrokselle, jossa vastaan tulisivat divariin tähtäävät ja ” tasontestaajat”.
    Toisen kierroksen jälkeen sitten kuusi parasta SM:ään ja loput divariin/aluesarjoihin.

    Ei oo helppoa, ei…

  106. Karsintojen toiseen viikonloppuun menevät suoraan edellisen vuoden SM- ja Divarijoukkueet, kuitenkin siten, että seuralla voi olla vain yksi tähän viikonloppuun suoraan menevä joukkue. Loput joukkueet karsitaan Karsintojen ensimmäiseltä viikonlopulta.

    Karsintojen toinen viikonloppu pelataan kahdeksassa neljän joukkueen lohkossa. Lohkojen voittajat ja lohkoparien toiseksi sijoittuneiden keskinäisen pelin voittajat menevät SM-Sarjaan. Divariin menevät lohkojen kolmanneksi sijoittuneet ja lohkoparien toiseksi sijoittuneiden keskinäisen pelin häviäjät.

  107. On se vaan niin, että sekin peli oli varma. Ei Turku (tai espoo) voi tuon tasoisia pelejä hävitä, eikä tule häviämäänkään.

  108. Vaikka oli ykkösmiehitys sunnuntaina,niin ei näyttäny tulospalvelun mukaan riittävän ykkösmiesten 4+4,ku etelä-pohjaanmaan pojat tuli ja haki pinnat……

  109. mielestäni karsinta järjestälmässä ei ole mitään vikaa… ainoat jotka täällä asiasta valittaa taitaa olla tiikeri ja ervi vanhemmat. hieno esimerkki että ervi pelaa täysin oikeaa sarjaa on että pojat olivat eilen aivan täysin hukassa grifk:ta vastaan… ja näiden poikien pitäisi piestä tuollainen joukkue vähintään 10:llä maalilla mikäli haluaa sm-sarjaan saatikka playoffeihin.

  110. Voi että puhuu asiaa! Mutta kyllä tossa ErVin voitossa isossa pääroolissa oli huikeeta peliä pelannut maalivahti ErVin joukkueessa. En usko että ErVin sm haaveet oli maalivahtien vika, enemmänkin pelaajien jotka siellä kentällä tekevät duunia

  111. No karsintasysteemi on toki hyvä suurimman osan mielestä aina siihen saakka kun se oma joukkue syystä tai toisesta alisuorittaa siinä ratkaisevassa pelissä.
    Toki se on pelin henki eikö siitä ole jälkikäteen valitusoikeutta. Mutta ei silti varmaankaan ole kiellettyä miettiä voiko asioita kehittää tai esim. miettiä miksi A:ssa ja B:ssa on eri karsintasysteemi.

  112. Vai oli ErVi täysin hukassa Grania vastaan?
    Täysin hukassa oleva jengi harvemmin johtaa ottelua 5-0 vielä 47 minuutin kohdalla.
    Se on totta, että ei ollut ErVikään parhaimmillaan (kaukana siitä), mutta täysin hukassa se ei ollut missään vaiheessa.

    ErVi otti koko ottelussa kaikkiaan neljä jäähyä ja niistä kaksi viimeisellä 13 minuutillakin, joista toinen oli jopa vitonen ajassa 14:42.
    Tästä huolimatta Grani ei saanut hyödynnettyä ainoatakaan ylivoimaansa.

    Jos Grani pelaa samanlaista peliä kuin eilen, niin veikkaan myös ettei kovinkaan moni joukkue tule heitä pieksemään yli kymmenellä maalilla tällä kaudella

  113. Itse kyllä vieläkin Oilers kannattajana harmittelen sarjan keveytymistä ja mielenkiintoa, enkä niinkään Ervin/tiikereiden omaa kohtaloa.

  114. Viime vuonna LASB kynti sarjan alun. esim. hävisi viime kauden hopeajoukkueelle ensimmäisessä kohtaamisessa reilusti. Voitti Oilersin kuitenkin finaalissa. Josba tutustuu sarjaan ja tulee tekemään LASB:n kaltaisen nousun! Katsotaan tilannetta tarkemmin ensimmäisen kierroksen loputtua.

  115. Kyllähän se on suoraan sanottuna surullista, kuinka esim sb vantaa on B-divarissa ja Indians B aluesarjassa. Indians kuitenkin pelannut tasaisia otteluita esim. M-teamin ja tiikereiden kanssa, kun taas sb-vantaa häviää sarja avauksen 13 maalilla…. En löhde syyttelemään, että sb-vantaa on väärässä paikassa, ennemmin pohdin vain, että vielä on paljon hiomista tässä karsintasysteemissä. Onko ajankohta oikea? Onko parin pelin merkitys liian suuri koko loppukauden kannalta? Mielestäni karsintojen tulisi kestää pidempään. Karsinnat voisivat olla vähän niinkuin alkusarja.

  116. Viimekauden Lasbia turha verrata millään tavalla Josbaan. Lasb oli ennakoissakin korkealla kauden alkaessa nimekkään ykkösvitjansa takia. Pääkallo arvoi muistaakseni jopa sijalle 4 tai jotain vastaavaa. Josba aivan eri tarina.

  117. Joo ei riittänyt tepsiläisten kovat tehot speveä vastaan ja pointtini olikin, että josbaa vastaan nämä samaiset kaverit olisivat saattaneet jokusen pisteen nakutella.

    Mitä tulee siihen, että karsintajärjestelmässä pitäisi olla kunnossa jo elokuussa, niin ei tarvi. Jos on ”epäoikeudenmukaisesti” jäänyy divariin, niin sieltähän on keväällä tie auki ”päätyyn” asti. Divarissa varmasti riittävä taso pelin kehittämiseen, jos on potentiaalia.

  118. SB Vantaa voitti sm-karsinnoissa M-Teamin, Ilveksen ja sm-sarjaan edenneen Josban. Tuskin Vantaa nyt ihan mikään pelleporukka on. Ei anneta ensimmäisille peleille liiallista painoarvoa.

  119. ”Joukkueille kuten Sb Vantaa” Vantaa on kerännyt komean porukan B-junioreihin ja on täysin ansaitusti divarissa. Takavuosien menestysjoukkue on taas oikeilla raiteilla ja nousee vielä hyviin tuloksiin dirressä. Just saying

  120. Suljettu sarjahan korvaisi kätevästi karsinnat, niin olisi aina mahdollisuus optimaaliseen valmistautumiseen. AVai olisiko kuitenkin karsinnoilla kuitenkin tän lajin

  121. Siis olisiko karsinnoilla kuitenkin joku rooli tän lajin kehittymisen kannalta

  122. Kävin tarkastelemassa Vantaan tietä divariin. Alle jäi tiimi sekä sm pelaava josba. Turha siellä Indians vanhempien itkeä yhden pelin jälkeen. Muistan kaksi kautta millainen Vantaa oli c2 sm sarjassa yllätysvalmis. Eikä vantaan kokoompano Tiikereitä vastaan todennäköisesti vastaa mitää todellisuudesta jos huhut on totta Vantaalta puuttui lähes ketjullinen maalintekijlitä, sekä puollustuksen viimeinen lukko sinne jostain pitäisi kaivaa.

  123. (Nimimerkille SURULLISTA) Nyt voi Indians neiti painua nuolemaan Westendin kaduista purkkia. Sitä että kukkahattu poikanne eivät päässeet divariin, ei tarvitse purkaa B divarin mustaan hevoseen. Tsemppiä aluesarjaan, laittakaa postikortti!

  124. Voisin laittaa satasen sille, että Eräviikingit voittaa SM. Pojilla on motivaatiota, hyvä valmennus ja äärimmäisen kova nippu kasassa. Divarista SM mitaleille motivoi.

  125. Minä laittaisin B:n samalla tavalla kuin A:n, että sarjapaikka periytyisi. Saadaan yhden ikäluokan ihmeet pois sieltä ja poistetaan pienet nukahtelut karsinnoissa. En muutenkaan ymmärrä miksi B:n ja A:n sarjasysteemit ovat erilaiset.

  126. Mitäs sitten kun sm-joukkueen x kantavat voimat poistuvat a-junnuihin ja tilalle tulevat ovat alue/1div tasoa. Pelaavatko he sitten edellisen porukan ansaitseman sm-sarjakauden saaden maksimissaan pari pistettä koko kaudella?

  127. Kyllä ne SM-karsinnat pitäisi pitää B-junnuista alaspäin. Kaikki tietää mikä on homman nimi, ja luonnollisesti jos ei tule tulosta niin silloin ei pääse sinne minne haluaa. Säännöt ovat samat kaikille. Ja SM-karsintojen ekalla kierroksella lajitellaan joukkueita lohkoihin, että ”parhailla” on etuoikeus, ja saavat heikompia lohkoon.

  128. Hyvät ennakot. SCU uskon, että nousee korkeammalle ja kannattaa varoa millasia yllättäjiä divarista tulee. Ervi ja tiikerit taistelee sm-play off paikoista.

  129. Jotain voisi kyllä keksiä. Ei voi tapahtua tällasta jatkossa, että selkeitä SM-joukkueita tippuu divariin ja divari tasoisi nousee SM. Ja aluesarjaan tippuu divari/SM joukkueita. Nyt pitäisi olla salibandyliiton hereillä ens vuonna.

  130. Mustia hevosia b poikien sm sarjassa: koovee ja scu. Monet 00 ikäiset eivät ehkä tiedä minkälaisia ovat scun 01 pojat, he kyllä näyttävät mistä päin tuulee.

  131. Josballa ei kyllä mitään chäänssejä Sm sarjas. Heille jokainen piste on jo voittoa. Yllätyn jos piste määrä nousee yli viiteen. Tsemppiä vaan joensuuhun

  132. Oisko samanlainen juttu divarista? Ois hauska nähdä ”asiantuntijoiden” näkökulmaa tulevasta kaudesta, mitä tärppejä ja ketä seurata.

  133. Huomasitteko? Tuukka Haudanlampi heitti ekaan peliin 3+2. Siinä on sitä jotain

  134. Olen ihan varma, että ervi ei tule pääsemään välieriin saakka B:n mitalipeleissä. Tiikerit on kova nippu, mutta ei onnistunut pääsemään kummastakaan viikonlopusta sisään, joten ansaitusti divarissa. Kaikki sm-sarjajoukkueet ovat paikkansa ansainneet. Pulinat pois jos ei 2 yrittämällä sisään selviä!

    Minun mielestäni A:n sm sarjaan pitäisi tulla samanlainen karsintasysteemi kuin muihinkin sarjoihin.

  135. Vantaalta täydellinen floppi kauden avaukseen, vaikka itselläkin luottoa oli. Uskon silti että Vantaa yllättää ja nousee pohjalta mihin se eilen vajosi! Tiikerit ja Ervi selvät 1 ja 2 jo ensimmäisen kierroksen perusteella.

  136. Ihme itkemistä karsinnoita ym.!!!!!Oli sitte harjoitus/karsinta/sarja/pleijari peli,niin se pelataan ja ku summeri soi,niin taulu kertoo kuinka kävi!!!!!Sen kans on elettävä……pulinat pois!!!!

  137. Saattaa olla, että ilman ”uutistasi” pystyisimme elämään tämänkin kauden.

  138. Siinä teille jo divarin varmoille rutinamestareille uusi seura, voitte perustaa oman palstan ja jatkaa siellä.

  139. Ihme homma toi vantaa. Mikseivät voi kaikkia oelejä pelata energia arrenalla vaan siellä helvetin luolassa missä veskari saa olla seisomassa jos haluaa liikkua. Ainoat pisteensä divarissa voi saada kotiluolassaan. Ja lopettakaa yleisesti jo se itkeminen. Samaa mieltä systeemi anuksesta mutta se nyt on kuultu jo. Vaikuttamis mielessä kannattaa ottaa yhteyttä eteenpäin…

  140. Miksi sinun joukkue ei pelaa kaikkis peleijä harwall areenalla. Ei oo iha ilmasta pelata Energiaareenalla, sekä Myyrmäen Temppeli on ainoa oikea koti otteluiden olopaikka Sb Vantaalle. Pelistä tulee kuin luistimilla ois….

  141. Energia areenalla on parketti ja maton hankkiminen sinne on sairaan kallista joukkueelle joka pelaa B-divaria. Vantaa tosin pelaa ainaki yhden ottelun Energia Areenalla ja matolla(Vantaa vs Jokerit 2.12)

  142. Voisitteko kertoa jokaisesta bsm joukkueen parhaista pelaajista? Esim ketä kannattaisi pitää silmällä?

  143. Oilers= Manninen
    Spv=Heikkilä
    Tps= Juuti
    Krp= Mattila
    Koovee= Mäkelä
    Ols=Kurronen
    Classic= Talvitie
    Scu= Koskela
    Happee= Siekkinen
    Nst/Voima= Huppunen
    Josba= Oslanus
    Fosu= Väre

  144. Tänään voit pitää silmällä krpn liigajyriä kun pelaavat kooveeta vastaan.

  145. Olin tänään katsomassa paikallisvääntöä koovee-krp. Oli aika lailla erinäköistä peliä kun sunnuntain classic-nst/voima peli. Näyttää ehkä sittenkin sarjassa olevan hieman suurempiakin taso eroja. Krpellä taisi olla vain Savolainen niistä kuuluisista liigassa pelanneista vai huomasitteko muitakin?

  146. Kyllä tasoeroja on varsinkin 1. ja 3. kastin välillä tulee rumia tuloksia
    1. kasti
    Oilers
    SPV
    TPS
    Krp
    2. kasti
    Koovee
    SCU
    OLS
    3. kasti
    Happee
    Classic
    NST/Voima
    Fosu
    Josba

  147. varmasti kauden aikana tulee jollekin pataan rumastikin, mitä sitten, uutta matoa koukkuun ja voittamaan seuraavaa peliä.
    Ja antakaa nyt asiantuntiajat edes muutaman kierroksen mennä, jotta oikeesti nähdään miten joukkueiden pelit menevät. Itse uskon että pelataan perinteisesti paljon ristiin ja nähdään jälleen mielenkiintoinen SM-sarja B-pojissa.
    Ehkä Oilers, SPV ja TPS vähän muita edellä, mutta katsotaan, kausi on pitkä ja täynnä yllätyksiä.

  148. 1. Oilers
    2. Spv
    3. Koovee
    4. Tps
    5. Krp
    6. Ols
    7. Scu
    8. Classic
    9. Nst/Voima
    10. Happee
    11. Fosu
    12. Josba

  149. Tiikereittein pelit toisessa karsinnassa Seinäjoella ja nyt esim. TPS-SPV sarja-avauksen nähneenä en oikein voi ymmärtää em. toistuvia kommentteja Tiikereittein väärästä sarjasta. Nyt vaan on niin, ettei rahkeet riittäneet SM-sarjaan ja siihen on monta syytä. Pelinopeus, vauhtikestävyys ja taitotaso ovat selvästi kärkijoukkueita jäljessä, ja töitä pitää tehdä syksyn ja talven mittaan kovasti, jos kevään Playoff-karsinnoissa aikoo yllättää. Esim. LNM oli ajoittain selvästi parempi, eikä raskaitten viikonloppujen jälkeen vauhti tahtonut vain riittää.

  150. millonkohan mahtaa tulla nuorten sm-sarjasta ennakkoa? sarja alkaa jo huomenna, ja mitään ei kuulu.

  151. Ja en meinaa nyt bsm vaan asm, jos tuli väärikäsitys.

  152. Uskomatonta miten joku voi edes verrata viimekauden lasbin joukkuetta josbaan… huhhuh lasbilla oli sen verran kovia tekijöitä muutama jotka kaikki ovat olleet edustuksella kokoonpanossa jokapelissä tälläkaudella.. kaksi valittiin myös u-19 leiritykseen.. kainulainen vaan puuttuu koska loukkaantuneena.

  153. se kertoo jo josban tasosta että harjotuspelissä hävisi happeen b poikien ”2” joukkueelle 8-3, eli jätkille jotka eivät mahdu edes kokoonpanoon

  154. Onhan se väärin että Tikrut ja Ervi joutuivat edes pelaamaan karsinnoissa näitä muita ”huonompia” joukkueita vastaan, on ne NIIN ylivoimaisia että…
    Ja ehdottomasti on sääntöjä karsintojen suhteen muutettava koska tiikerit ja ervi menivät vielä ratkaisupelit häviämään.
    Ei muuta ku pusuja ja jaxuhaleja sinne divariin. =)

  155. BSM

    27/09/2017

    1. Oilers, 2. Spv, 3. Tps, 4. Krp, 5. Happee, 6. Fosu, 7. Koovee, 8. OLS, 9. SCU, 10. NST/Voima, 11. Classic, 12. Josba.

    Top4 on ihan selkeä, parhaiten osaa pelata pallolla ja pystyy kääntämään peliä nopeasti. Koovee oli vielä kaksi vuotta sitten samassa kastissa, mutta ei ole pysynyt modernin salibandyn matkassa.Tästä saatii näyte viikolla kun Krp vei Kooveeta sata-nolla kaksi erääja Kooveen pelinkääntämisen nopeus oli niin onnetonta. No, se pysyy hitaana ja on pysynyt jo vuodesta toiseen.

  156. 1. Spv, 2. Oilers, 3. Krp, 4. Tps, 5. Happee, 6. Ols, 7. Fosu, 8. SCU, 9. Koovee, 10. Classic, 11. Nst/voima 12. Josba.

  157. Mitä happee tekee viidentenä? Kuuluisi sijalle 11. Teillä keskisuomalaisilla ilmeisesti turhan kovat luulot itsestänne. 😀

  158. Tänään B divarissa SB Vantaa väänsi 4-3 voiton M-Teamista ja napsahti sarjan kakkoseksi. Mielenkiintoinen kausi tulossa.

    Paikalla olleet vois antaa pientä raporttia itse pelistä.

  159. Tiikerit kahden pelin jälkeen 30 tehtyä maalia divarissa…

  160. Tasaista vääntöä, mutta Vantaa hiukan pelillisesti edellä. Ansaittu voitto vaikkakin ensimmäinen erä osoitti muuta.

  161. Eiköhä tämä osoitta, että SB Vantaa on paikkansa 1. divarissa ansainnut.

  162. Näyttää ketju olevan aktiivinen ja pidetään se sellaisena.

    Muutetaan vain otteluiden kuulumisiin, tapahtumiin, raportteihin yms.

    Miksei peleissä loistamiakin suorituksiin ja sellaista hyvää kuulumista kaikille.

    Onnistumisia kaikille kauteen!

  163. Osattiin odottaa tuota happeen huonoa puolustamista. Osa puolustajista ylihyökkää eikä kerkeä puolustamaan. Osa aivan väärässä paikassa koko ajan. Hyökkäyspäässä ylivoimalla puolustajien laukaukset hätäisiä. Nokian yksilöiden taidolla oli helppoa tulla tekemään 13 maalia. Ihme oli ettei maaleja tehty enemmän! Krp voitti puoliteholla happeen pojat !

  164. Mitäs siellä Nokialla lopussa tapahtui? Estovirran estot hävinneet?

  165. Ei vain riitä Jyväshyvän landeilla tähän sarjaan. Takaisin traktoreita rassaamaan, niin jää säbä niille, jotka sitä oikeasti osaa pelata.

  166. Liminka tulee yllättämään ja nousee sm pleijareihin Lämsän johdolla, kaveri tulee dominoimaan divarin maalipörssiä. Mm. Tänään 5+0

  167. Kyllä tos porukassa on potentiaalia muutamat hyökkääjät tekee todella paljon töitä, mutta onneton puolustus ei osaa avata peliä heille. Onnettoman hidasta ja yksipuolista.

  168. Limingan peli on edellisvuosien tapaan liikaa kiinni ykkösketjunsa pelistä, jossa pelaa vain yksi 00 syntynyt.

  169. NstVoima odotetusti ottaa voiton lerssiltä.

  170. Josba kyllä päässy helposti rypemään b sm kun pitänyt voittaa vain divarissa samalla tavalla rypevä jokerit …..

  171. Otappa huomioon että Josba voittanut viime kauden suomen mestarin ja tämä Jokerithan oli kuitenkin tuolloin parempi joukkue kuin steelers? Jokerit-Steelers 8-6. Omasta mielestäni jokainen SM-sarja joukkue, Josba mukaanlukien on paikkansa SM-sarjassa ansainnut pelaamalla pelinsä riittävän hyvin ja voittamalla tarvittavat ottelut. En ymmärrä miksi tulette nimettöminä kommentoimaan karsinnoista jälkeenpäin?

  172. Onhan se eihan totta että josban ja happeen tilalle kuuluis tiikerit ja ervi.

  173. Josban ja Happeen tilalle ei kuulu kukaan muu.
    Se onko SM heidän tasolleen oikea paikka selviää kauden aikana, mutta ei sinne kukaan muu heidän tilalleen kuulu.

    Tiikereillä ja ErVillä oli ihan samat saumat pelata itsensä SM:ään kuin Josballa ja Happeellakin, mutta kumpikaan ei siihen pystynyt.

    Peli kertoo kaiken ja pitkässä juoksussa nähdään ovatko kyseiset joukkueet paikkansa ”arvoisia” vai eivät.

  174. Miten kukaa voi verrata tän kauden lasbia viime kautiseen? herätys!!

  175. Muistetaan kuitenkin kenet voittamalla happee pääsi sm-sarjaan. Olen sitä mieltä että joukkue on juuri sillä sarjatasolla kuin kuuluukin. Hauskaa miten täällä kahden ottelun jälkeen on jo pelit pelattu 😀

  176. Limingalla nykyään kaksi kenttää jotka pystyy tekemään tulosta. Ei enää yhden ketjun varassa. Karsinnoissa kakkoskenttä oli jopa tehokkaampi ja puolusti paremmin.

  177. Voi voi Ervi….. Sitä olisi pitänyt voittaa silloin karsinnoissa se paska Happee eikä ottaa noin reilusti pataan….. Onneksi teille annettiin vielä mahdollisuus näyttää loistavuutenne seuraavana viikonloppuna ja näyttää mihin sarjatasolle kuulutte. No mutta huppista heijaa…. minkäs takia te pelaatte divarissa? No kun te hävisitte jatkokarsinnoissakin. Kannattaa nyt keskittyä pelaamaan ja jos niin väärässä sarjassa olette niin keväällä on mahiksia näyttää mahtavuutenne, nousta pleijareihin ja voittaa SM. Jokainen SM sarjassa pelaava joukkue on paikkansa ansainnut niin Happee kuin Jospa. Kaikki ei tule sarjaa voittamaan, mutta ei se voitto ole vielä kahden pelin jälkeen ratkennut kenellekään.

  178. Ota huomioon, että ErVillä ei ollut niitten oma maalivahti kunnossa tuolloin. Mutta silti jos ei pääse omasta kierroksestaan voittamalla niitä jengejä, jotka olisi pitänyt voittaa, niin omapahan on syy

  179. Miten niin ei ollut ErVin oma maalivahti kunnossa?
    Molemmissa matseissa oli maalissa Toni Wuorenjuuri, joka on ihan ErVin oma veska.
    Wuorenjuuri pelasi jo viime kaudella B-junnujen ykköstorjujana SM sarjassa.

  180. FoSu, Happee ja Josba just niillä sijoilla mitä oli odotettavissa, maaliero miinuksella toistakymmentä jo kahden pelin jälkeen. NST:llä yllättävän pirteä alku, hienoa että menee hyvin.
    Kyllä karsintajärjestelmälle tulisi jotain tehdä.

  181. Mutta FoSu, Happee ja Josba pelaavat silti korkeimmalla sarjatasolla ja Tiikerit ja Eräviikingit divarissa. Olisiko kannattanut voittaa karsinnoissa häviämisen sijaan? FoSun, Happeen tai Josban tuskin odotetaan mitaleita sarjasta ottavankaan, mutta toisaalta kuka odottaisi sitä Tiikereiltä tai Eräviikingeiltäkään? Maksimissaan sarjan keskitason porukoita ja kun kesällä ei hommat ole selvästikkään kiinnostaneet, niin vauhdin hakeminen divarista ihan itse ansaittu sarjataso.

  182. Karsintajärjestelmässä ei ole vikaa, ervi ja tikrut eivät kyenneet itseään sm-sarjaan pelaamaan. Epäilen, että kumpikaan edellämainituista ei selviä sm- puolivälieriä pitemmälle.

  183. Voitaskos noi kolme vaihtaa pois SM.stä kun ei sinne selvästikään kuulu ja nuo karmean kohtalon kokeneet ErVi ja Tiikerit tilalle???
    Selasin tossa faktat karsinnoista:
    Tiikerit, Hävisivät Limingalle 2-5 ja seuraavana viikonloppuna vielä OLSille 5-8 – Antti Tuiskua siteeraten ”EI JATKOON”
    ErVi, Hävisivät Karhuille 4-5, voittivat niukasti aluesarjalaisen PoNoVon 7-5 (viimeinen tyhjiin) ja täällä täysin loosereiksi tituleeratut Happeen pojat panivat nuorta ErViä pataan 7-4 – EI JATKOON

    Mikä tässä nyt vielä on epäselvää???? karsinnoissako pitäisi järjestää porukat Helsinkiläisille supersuosikeille jostakin Kittilän sählykerhosta vai???
    Pulinat pois, ja antakaa poikien pelata juuri sitä sarjaa minkä ovat ansainneet.

    Mä niin toivon että Liminka voittais divarin – vääryyshän toki sekin olisi mutta…

  184. Komppan huhhuhia, faktat kuntoon jos niitä tarkastelet.
    Tikrut hävis OLSille 5-8, ja sitten jatkokarsinnoissa limingalle 2-5. 😉

  185. Mitä v*tun väliä sillä järjestyksellä on 😀 ymmärsit varmaan pointin.. fosu,happee,josba pelaavat siellä missä kuuluu ja samoin myös tiikerit ja ervi, mikä siinä teille ylimielisille pk seudun pelleille on niin vaikeata ymmärtää

  186. Tiimi taitaa pöllyttää tänään divarierviä!

  187. Tiimi tuskin pöllyttää ketään, koska peli SB Vantaata vastaan oli aika kehnoa.

  188. SPV tulee olemaan todella kova pala tällä kaudella. Kulta juna on vauhdissa jo!

  189. Ei oo ervi ainakaa vielä näyttäny kuuluvansa sm, taitaa tuo divari olla täysin oikea paikka. Voitti vaan 5-6 m teamin jonka sb vantaakin voitti

  190. M-Team oli todella lähellä tasuria, loistava laukaus ja loistava torjunta olkapäällä.

  191. Kun sarja on ratkastu jo näin muutaman kierroksen jälkeen täälä niin taitaa olla tuo classic ennakoitua aika paljon kovempi?

  192. Kummasti tuo Vantaa nousee jutuissa surkeuden mittariksi. M-Team voitti Jokeri pokerit ihan sukkana, mutta hävisi Vantaalle. Tällä mittarilla ajateltuna mietin, että jos Vantaa on surkea, niin mikähän sitten olisi oikea sana kuvaamaan Jokereita

  193. Pikaiset kommentit eilisestä M-Team – ErVi -ottelusta.
    Vaikka ensimmäiset 5 minuuttia pelattiin käytännössä täysin kotijoukkueen päädyssä (M-Teamin ylivoimaa lukuun ottamatta), ei ErVi saanut paikoistaan sisään.

    Ja kuten niin usein ennenkin; jos sulle ei kelpaa, niin kaverille maittaa ja yht’äkkiä taululla onkin 3-0 lukemat kotijoukkueelle (eka maali alimmaisena miehenä olleen pelaajan blokatun vedon jälkeisestä läpiajosta, toka ylivoimalla ja kolmas suoraan aloituksesta). Seurauksena ErViltä veskarin vaihto (vaikka maalit eivät veskan piikkiin menneetkään) ajassa 05:36. (Huom! tulospalvelussa M-Teamin tokan maalin ja ErVin veskarin vaihdon ajat ovat väärin, samoin kuin ErVin torjunnat ekassa erässä)

    Ottelun kuvio kokonaisuudessaan oli seuraavanlainen; M-Team parkkeeraa noppavitosbussin omalle puolustusalueelle, blokkaa vetoja ja satsaa vastaiskuihin.
    ErVi taas hallitsee palloa ja yrittää löytää pallon mentävää rakoa M-Teamin puolustuksesta.
    Ottelun kulun kannalta kaksi ErVille todella tärkeää maalia syntyi erien lopuilla (ajoissa 19:25 ja 39:31). Todellisia pukukoppimaaleja.

    Lopulta ErVin käytännössä lähes totaalinen pallonhallinta ja uurastus palkittiin, vaikka kuten ylhäällä jo mainittiin, sai M-Team vielä viimeisillä sekunneilla todella vaarallisen laukauksen, mutta ErVin veskari sai sen torjuttua.

  194. Voiko Krp:llä riittää taisteluun mitaleista? Kaksi hyvää kenttää mutta kolmoskenttä suhteellisen heikko. Maalivahtipelikään ei ole läheskään samalla tasolla kuin muilla kärkijoukkueilla.

  195. Krpllä alkoi hyvin sm sarja. Voitto kooveesta vaikka koovee ei ollut parhaimmillaan ja happee kaatui suht helpon näköisesti. En silti usko että näädällä riittää mitaleille mutta yllätyksiä voi tulla.

  196. Ottelupari Voittaja
    Nst/Voima-KrP KrP
    Josba-KooVee KooVee
    Happee-Oilers Oilers
    Josba-KrP KrP
    Nst/Voima-KooVee KooVee

    näyttäisi tähän lappuun tulevan vierasvoittojen kierros.

  197. Ei hirveen hyvi osunu nuo edellisen kommentoijan veikkaukset, ainakaa lauantain osalta. Nst vei Nokiaa ja Josba vei Kooveen jatkoajalle…

  198. Hyvää raporttia Team-Ervi pelistä.
    Divari ja SM-Sarjassakin kovat joukkueet tulevat erottumaan tasaisuudellaan. LNM-Karhut ottelun tulos osoitti taas sen pelipäivän fiiliksen tarkoituksen. Ervi hoiti näillä raportin tiedoilla rutiinilla ja tasaisuudella homman kotiin.
    Kiitos raportista!

  199. Näköjään nst/voima voittanut kaksi ”kärkijoukkuetta” en tiedä mutta mielestäni sarja on tasainen ja mikä joukkue tahansa voi voittaa tässä sarjassa.

  200. Oma veikkaukseni huomiselle kierrokselle (8.10)

    Happee-Oilers 9-10 JA
    Josba-Nokian KRP 2-6
    Nst-KooVee 10-6

    Mites muut veikkailee?

  201. Happee-Oilers 4-8
    Josba-Nokian KRP 4-9
    Nst-KooVee 7-3

  202. Happee- Oilers 4-9
    Josba- Nokian KRP 3-7
    Nst- KooVee 6-8

  203. Happee – Oilers 2-12
    Josba – Krp 4-11
    Nst – Koovee 5-6

  204. Happee pisti kyllä kärkiporukan koville, ja luun suuhun epäilijöille.. tasainen sarja ja kuka vaan vli voittaa kenetvaan

  205. Myyrmäen salibandy temppelin kentän kunto on päässyt huonontumaan Vantaa-Grani peliä ei voida pelata

  206. SB Vantaa B – GrIFK B; pelin aloitus viivästyi 30 min. Syynä pelialustan pesu käispalloijoiden jäljiltä. Vaatikaa muutkin vierasjoukkueet pesua ennen pelin aloittamista, nyt pesivät n. 1,5 h.

  207. 5-6. Krp purjeessa koko pelin, vei pitemmän korren tälläkertaa.

  208. Veikkaan että tulee Näätä dominoimaan jäähypörssiä B:n smssä. Joukkue tihkuu fyysistä preesensiä!

  209. Kooveen piti olla hyväkin joukkue mutta tällä pelillä ne ei tuu voittaa ketää. No eilen voitti Josban nihkeesti. Puolustuksessa on kyllä pahoja ongelmia 26 maalia omiin kolmeen peliin. Missä on selvä ykkösveskari?

  210. 3 teesiä Kooveen vaikeuksista;… A) Missä maalivahti? B) Valmennuksen jäähyherkkä pelikirja. C) Muuten vain välillä hankalaa

  211. Odotetut tulokset vaikka tasaista oli.
    Pelätään edelleen juniorisarjaa, joten kuka vaan voi voittaa yksittäisen ottelun, jos lähdetään takki auki ?

  212. En lähde spekuloimaan oikeista sarjapaikoista tai muusta, mutta kyllä jo nyt voi sanoa, että yllättävänkin suurinumeroisia otteluita on varsinkin divarin puolella nähty.

    Sarjataulukkoa katsomalla voi todeta, että kolmella ensimmäisellä joukkueella on maaliero +60, kun taas kolmella viimeisellä jo nyt -42.
    Top-3 jengit ovat pelanneet 3 ottelua ja bottom 3:sta kaksi viimeistäkin vasta kaksi…

  213. Jäähypörssin voiton veikkaan menevän Krp:n Paldaniukselle. Kesän aikana kuulemma tullut fyysisyyttä peliin todella paljon ja tästä osoituksena saanut jo 6min jäähyjä.

  214. Tämä kyseinen Paldanius kävi tosi kuumana eilen Josbaa vastaan.

  215. Paldaniuksen viime kauden fyysisyyden kun kymmenkertaistaa, niin vielä ottaa kulmissa neniinsä C2-ikäisiltä. Kuivan kesän oravia…

  216. Maaleja kyllä tulee mutta se ei tarkota ettei pelit menis tiukalle, sm-sarjassa ainakin pohjajengit haastaneet kunnolla kärkijoukkueita

Comments are closed.