Divarit

Pääkalloennakko: Kakkosdivari käynnistyy – tässä ovat lohkojen ennakkosuosikit

14.09.
2017
Divarit

VehVe ja Pisaba ovat haastajan roolissa Savo-Karjalan lohkossa. Kuva: Jari Turunen.

Kakkosdivari alkaa monen lohkon osalta vasta ensi viikolla, mutta Länsirannikko starttaa jo perjantaina 15.9. Pääkallo.fi arvioi kolmanneksi korkeimman sarjatasomme ennakkosuosikit.

Kuudessa kakkosdivarilohkossa pelataan runkosarjan jälkeen neljän joukkueen kesken pudotuspelit, joiden voittaja pääsee kamppailemaan Divari-noususta. Etelä-Suomen lohkojen osalta pudotuspelit pelataan kummankin lohkon kahden parhaan joukkueen kesken. Lohkojen ykköset kohtaavat lohkojen kakkoset ja voittajat etenevät Divari-karsintoihin.

Pääkallo.fi ennakoi lohkojen voimasuhteita seuraavasti:

Lohko 1 – Etelä-Suomi 1

Etelä-Suomen ykköslohkossa AC HaKi on mielenkiintoinen joukkue tulevalla kaudella. Jo ennestäänkin liigakokemusta sisältänyt joukkue sai kesän aikana kaksi SM-hopeamitalistia Tom Strömstenin ja Tommi Rosendahlin siirryttyä joukkueeseen EräViikingeistä. Näillä nimillä HaKi on jo heittämällä mahdollisia kärkijoukkueita sarjassa.

Kirkkonummi Rangers on useimmiten keikkunut sarjan kärkipäässä ja tehnee niin nytkin. Runko on vahva ja jatkumoa junioreiden puoleltakin löytyy. SBS Bluesilla on niin ikään kova joukkue tällä sesongilla, mutta riittääkö tahto taistella aivan sarjan kärkisijoista, on toinen juttu. Siitä ei kuitenkaan pääse mihinkään, etteivätkö HIFK:sta jo kesken viime kauden siirtyneet Marko Vaitio ja Ville Räkköläinen, sekä kauden jälkeen tulleet Tuomas Nylander ja Arttu Hakala, olisi Etelän kakkosdivariin kovia nimiä.

VKTP tuskin kärkikahinoihin yltää, mutta saattaa hyvinkin kiusata kärkipään joukkuetta yksittäisissä peleissä. Myös Indians II ja Itä-Helsingin Salibandy saattavat olla joukkueita, joilla on sanansa sanottavana kärjen alla.


Etelä-Suomen lohkojen sisäisiin playoffeihin: Rangers, AC HaKi

Punapaitaisen Markus Olkkosen Loiske Kings pelaa Etelä-Suomen kakkoslohkossa. Kuva: Iiro Karesniemi.

Lohko 2 – Etelä-Suomi 2

Etelä-Suomen kakkoslohkon kärkipäähän voitaneen rankata porvoolainen PSS, sekä Blackbirds United. Muutama vuosi sitten vielä Divarissa pelanneista joukkueista löytyy rutiinia kovemmista peleistä niin kokeneempien kuin nuorempienkin pelaajien kohdalla.

Lähtökohtaisesti kovatasoisemmassa kakkoslohkossa kärki on kuitenkin ykköslohkoa leveämpi. SB Vantaa on tottunut menestymään ja kärjen alla Loiske Kings (entinen SBS Kings) Olkkosen veljesten johdolla on vaarallinen joukkue niin ikään.

M-Teamin kakkosjoukkue, Grani Agents ja SC Hyvinkää ovat lähtökohtaisesti lohkon keskikastin joukkueita. Mielenkiintoista on nähdä mihin tulokas SC Hawksin rahkeet riittävät.

Etelä-Suomen lohkojen sisäisiin playoffeihin: PSS, Blackbirds
Divari-karsintoihin: AC HaKi, PSS

SBS Wirmo joutuu iskemään kärjen takaa. Kuva: Jarmo Jokila.

Lohko 3 – Länsirannikko

Länsirannikon kakkosdivarissa nähdään kauden aikana tasaisia vääntöjä. Ennakkosuosikeiksi voitaneen nostaa viime kaudellakin menestyneet Paimion Ruoska ja salolainen IBK Meda. Molemmat operoivat suhteellisen pienin muutoksin viime kauteen nähden.

Tänä vuonna länsirannikon lohkossa nähtävä FoSu on jo pelkästään Teemu Aaltosen hankinnalla kärkikahinoissa mukana. Saa nähdä, millaista jälkeä Aaltonen tekee takavuosien tutkaparinsa Juha Laitilan kanssa. Lisäksi forssalaisten juniorityö näyttää tällä hetkellä varsin hyvältä. B-juniorit ovat useampana vuotena jo pelanneet valtakunnallisissa sarjoissa ja vastuu kasvanee myös miesten tasolla.

Mahdollisia ”bubbling under” -joukkueita ovat muun muassa SBS Wirmo, sekä Janne Hulmin johdattama Karhukopla Säkylästä. Mielenkiintoista on nähdä myös se, millaista jälkeä saa aikaan tukun entisaikojen turkulaislupauksia yhteen kerännyt nousijajoukkue TVV. Kapteenina häärii muuan liigatasollakin pitkän uran tehnyt Jere Jokinen.

Lohkon sisäisiin playoffeihin: FoSu, Ruoska, IBK Meda, SBS Wirmo
Divari-karsintoihin: FoSu

Lohko 4 – Sisä Suomi

Sisä-Suomen lohkon kärjestä tuli entistä mielenkiintoisempi O2-Jyväskylän noustua ja FoSun siirryttyä Länsirannikon lohkoon. Varsinaisia supersuosikkeja ei ole, mutta Pirkkalan Pirkat lienee parhaimpia ehdokkaita kärkipäähän. Joukkueesta löytyy kokemusta aina liigatasolta saakka, mutta myös nuoremman kaartin myötä jatkumoa.

Happee Steamers on varmasti vahva, sillä se hyötynee Happeen leveästä rosterista farmisopimuksen myötä. Soittorasia on raastavalla pelityylillään osoittanut viime vuosina olevan kova pala purtavaksi tässä lohkossa.

Kokenut Ilves on totta kai vaarallinen, mutta nälkää aivan kärkeen ei kokeneilla kehäketuilla liene. Tommi Merto valitsi Nokian KrP Akatemian ja jo pelkästään tämä lisäsi joukkueen iskuvalmiutta jonkin verran. RSS Panthers haastanee kärkeä myös etenkin kotikentällään, vaikka menetti kesällä muutaman tärkeän pelaajan.

Lohkon sisäisin playoffeihin: Pirkat, Happee Steamers, Soittorasia, RSS Panthers
Divari-karsintoihin: Pirkat

Viime kauden PHSB, tällä sesongilla Pelicans, on Kaakkois-Suomen suosikki. Kuva: Salibandyliiga.

Lohko 5 – Kaakkois-Suomi

Kaakkois-Suomen lohkosta löytyvät tutut ennakkosuosikit, kun viittaa asetellaan mieluusti vielä viime kaudella Päijät-Hämeen Salibandyna esiintyneelle Pelicans SB:lle, sekä lappeenrantalaiselle Pontuksen Nousevalle Voimalle. Lahdessa kiekkobrändin alle siirtyneiden ”pelsujen” kausi venyi viime keväänäkin pitkälle ylöspäin karsinnoissa ja PoNoVo puolestaan sai jälleen kerran hyviä hankintoja etenkin kaupungin ykkösseura NST:n riveistä.

Mikkelin Hatsina ilmoittanee itsensä niin ikään mukaan karkeloihin, mutta se ei varmasti haasta edellä mainittua duoa sarjan voitosta yhtä kovasti kuin Imatran Voima. Tapio Kinnusella ja Simo Kettusella vahvistunut Voima on selvästi iskukykyisempi kuin muutamalla aiemmalla kaudella.

Yllätyksiä voivat aiheuttaa SB Heinola, sekä Kosken Dynamo, mutta lähtökohtaisesti playoff-nelikosta ei liene suuria epäilyksiä.

Lohkon sisäisiin playoffeihin: Pelicans SB, PoNoVo, Hatsina, Voima
Divari-karsintoihin: Pelicans SB

Punapaitainen Apassit meni viime keväänä pitkälle. Kuva: Jari Turunen.

Lohko 6 – Savo-Karjala

Savo-Karjalan kakkosdivarilohkosta Apassit ylsi viime kaudella aina Divari-karsintojen viimeiselle kierrokselle. Kokeneita konkareita vilisevä joukkue joutui kuitenkin taipumaan O2-Jyväskylälle, joka nousi Divariin. Apasseja voi kuitenkin olettaa myös tällä kaudella lohkon kärkijoukkueiden kastiin.

Kontiolahden LeBa tippui viime kaudella puolestaan sarjaporrasta ylempää ja se on varmasti varteenotettava joukkue haastamaan Apassit sarjan voitosta. LeBan riveissä muun muassa Petri Väänänen on etenkin kakkosdivaritasolle kovaa valuuttaa.

Josba on harjoitellut tapansa mukaan Divarissa isolla ringillä, joten paljon nuoria, edustuksen mukana vetäneitä pelaajia haluaa näytönpaikkoja Josba Akatemian riveissä. Mielenkiintoista on myös nähdä, miten SB Welhot Akatemia onnistuu tällä tasolla. Pisaba ja VehVe ovat aiempina vuosina pystyneet myös pelaamaan nousukarsintojen arvoisesti.

Lohkon sisäisiin playoffeihin: Apassit, LeBa, Josba Akatemia, VehVe
Divari-karsintoihin: LeBa

Oranssipaitainen SB Paapat operoi kovalla ryhmällä tällä kaudella – kunhan saa kaikki paikalle. Kuva: Jari Turunen.

Lohko 7 – Pohjanmaa

Pohjanmaan lohkon kaksi merkittävintä uudistusta ovat Ilmajoen Salibandyn palaaminen kakkosdivarikartalle vuoden tauon jälkeen Team Atrian kanssa tapahtuneen yhdistymisen kautta, sekä SB Vaasan kakkosjoukkueen irtautuminen emoseurasta SB Paapat -nimellä. Nuo kaksi joukkuetta ovatkin kovimmat suosikit haastamaan viime kaudella karsinnoissa pitkälle menneen Nibacoksen, sekä Mailattomat Seinäjoelta. ISB:ssä riittää tälle tasolle kokemusta ja joukkue teki muutaman hyvän hankinnan kauden alla. Paapat puolestaan vahvistui muun muassa SB Vaasan ja Blue Foxin edustusjoukkueista. Enää mietityttää vain se, saako joukkue peleihin jalkeille riittävän usein ykköskokoonpanonsa.

Nibacos heikentyi viime kaudesta menetettyään pelaajia Blue Foxiin ja MLT puolestaan vahvistui saatuaan pelaajia Nurmon Jymystä. Pohjanmaan lohko lienee tälläkin sesongilla melko kaksijakoinen, eikä kärkinelikkoa haasta kuin SB Vaasa Young Boys ja SPV:n kakkosjoukkue yksittäisissä peleissä. Kyseiset joukkueet eivät kuitenkaan voi lähteä karsimaan vaikka menestyisivätkin.

Lohkon sisäisiin playoffeihin: SB Paapat, Nibacos, MLT, ISB/Team Atria
Divari-karsintoihin: MLT

Lohko 8 – Pohjois-Suomi

Pohjois-Suomen lohkon Merikoski SBT tippui viime kevään karsinnoissa Divari-nousua lopulta juhlineelle Tikkurilan Tiikereille. Merikoski on kesän operoinut isolla ringillä ja siitä riittänee laatua taistelemaan tänäkin vuonna sarjan kärkisijoista.

Viime vuonna lohkon runkosarjan voittanut Napapiirin Salibandyn ja RSB-Teamin fuusioryhmä Santas United on varmasti vahva tälläkin sesongilla, samoin kuin pitkään hyvin samanlaisella rosterilla pelannut Sastamolo.

Ennakkoon ajateltuna voimasuhteet ovat muuttuneet pohjoisessa hyvin vähän ja SBT Suolaa voi olettaa niin ikään playoff-joukkueiden rykelmään. Papasin ryhmällä tuskin liito kantaa sinne asti, etenkin kun Tuomas Rautiainen lähti tekemään liigaläpimurtoa Kuopion SB Welhojen paitaan.

Lohkon sisäisiin playoffeihin: Merikoski SBT, Santas United, Sastamolo SBT Suola
Divari-karsintoihin: Santas United

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.