Liigat

Pääkalloennakko: Kolmen suora – Nykky jättää Classicin kultaisissa tunnelmissa

16.09.
2017
9 Kommenttia
0
Liigat

Classicin viime kausi päättyi näin riehakkaissa tunnelmissa. Kuva: Anssi Koskinen

Tampereen Classic voitti viime kaudella Salibandyliigan runkosarjan ja lopulta myös Suomen mestaruuden. Erityisesti loppukevään vire oli vakuuttava. Classic pelasi myös Champions Cupin ja Suomen Cupin finaaleissa, mutta joutui taipumaan molemmissa.

Siirtoikkuna ja harjoitusottelut:
Tulijapuolella mielenkiintoisin kaappaus oli lahjakas sentteri Joona Rantala, joka voi olla pitkällä tähtäimellä ajateltuna koko kesän paras hankinta koko sarjassa. Rantalan lisäksi Classic aikoo luottaa vanhoihin tuttuihin ja nosti muutaman oman juniorin miesten joukkueeseen.

Tamperelaisjoukkue menetti viime kausina sarjan parhaiten esiintyneen yksilön, kun Nico Salo siirtyi Ruotsin Superliigan Helsingborgiin. Lähtijöitä olivat myös Riku Reunamäki (Koovee), Jesse Ruokostenpohja (Koovee) sekä Vertti Widgren (Nokian KrP). Viime kaudella hajanaisesti esiintynyt Jarkko Nieminen lopetti ja kokonaisuutena voi todeta, että Saloa lukuunottamatta lähteneet olivat pienehkössä roolissa viime kaudella. Salon myötä lähti laatua ja muiden poistujien kautta kokoonpanon leveyttä, joten Classicin siirtokesä oli hitusen miinusmerkkinen.

Classic pelasi Suomessa kolme harjoitusottelua. SPV kaatui maalein 11-8 ja Happee luvuin 9-6, mutta Nokian Krp kaatoi Suomen mestarit luvuin 4-2. Latvian Openissa Classic oli voittamaton alusta loppuun. Ruotsin Uumajassa pelatussa turnauksessa Classic kärsi finaalissa rankkaritappion, mutta voitti muut ottelut.

Maalivahdit:
Lassi Toriseva on raivannut tietään pikku hiljaa kohti maajoukkuetta ja kuuluu eittämättä Suomen viiden parhaan torjujan joukkoon. Nuorelle maalivahdille on sattunut ajoittain heikkojakin hetkiä, mutta pääosin torjujan taso on ollut korkea. Kakkosmies Joni Järviö on taantunut viime vuosina ja vaikka Järviö pääsee edelleen pelaamaan melko usein (10 runkosarjan peliä viime vuonna), niin vire ei ole ollut erityisen vakuuttava. Riku Saarentolasta on kypsymässä vahva manttelinperijä Torisevalle.

Puolustajat:
Classicin puolustusosasto on sarjan kovin ja pelaaminen onkin nojannut viime vuosina yhä enemmän puolustukseen. Krister Savonen on maailman eliittiä pelipaikallaan ja Classicin sekä koko sarjan ykköspelaaja Salon lähdettyä. Janne Lamminen on kehittynyt vuosien varrella siten, että hän kuuluu maajoukkueen parhaimmistoon pelipaikallaan. Mikko Leikkanen on kunnossa ollessaan kova luu, mutta ehjiä kausia on osunut miehen kohdalle valitettavan vähän. Peliään järkevöittänyt Asser Jääskeläinen on myös tärkeä palanen ”Familyn” takalinjoilla.

Hyökkääjät:
Classicilta löytyi viime kaudella kaksi sarjan kärkipään hyökkäysketjua, mutta Salon lähtö rikkoi niistä toisen. Sentteriosasto silti sarjan kovimmasta päästä, sillä tuolle pelipaikalle löytyvät nyt Rantala, Jussi Piha sekä viime kaudella lähinnä laiturina esiintynyt Joonas Pylsy. Laidoille Classicilla on laittaa sellaisia nimiä kuin Eemeli Salin, Sami Johansson ja Lassi Vänttinen. Kovimman kuusikon takaa löytyy vielä Miro Lehtinen, joka olisi useimmissa joukkueissa kahden parhaan ketjun pelaaja. Hyökkäyksessä on jatkossa varmasti enemmän tilaa myös nuorille lupauksille.

Plussat ja miinukset:
+ Huippumateriaali, josta Nykky on puristanut edeltäjiään enemmän irti
+ Eheä kokonaisuus on kestänyt viime kausina parhaiten kovissa paikoissa
+ Fyysisesti vahva
– Menetti sarjan ykköspelaajan
– Vaikuttaako Nykyn maajoukkuepesti joukkueeseen?

Paras pelaaja: Krister Savonen, puolustaja
Nouseva tähti: Joona Rantala, hyökkääjä
Päävalmentaja: Petteri Nykky

Arvio sijoituksesta: 1

Perustelu sijoitukselle:
Classic lähtee Petteri Nykyn viimeiselle kaudella sarjan ennakkosuosikkina. Joukkue on heikentynyt hienoisesti materiaaliltaan, mutta maajoukkuepelaajien sävyttämä kokoonpano on edelleen korkealaatuinen. Classic on oppinut voittamaan viime kausien aikana ja joukkue on kehittynyt jatkuvasti paremmaksi, joka on näkynyt yksilöiden osalta myös maajoukkuevalinnoissa.

Nykky on panostanut Classicissa siihen, että pelaajat ovat suhtautuneet salibandyyn vakavammin kuin aikaisemmin ja useampi lahjakas pelaaja on nostanut tasoaan viime kausina. Täten voi olettaa, että ”familysta” nousee tulevallakin kaudella esiin uusia vastuunkantajia. Classic ei ole niin selkeä ennakkosuosikki kuin vuosi sitten, mutta voittaa lopulta mestaruuden kovan materiaalin ja rutiinin turvin.

Veikkauksen mestaruuskerroin Classicille: 2,5

Lue myös:
Huhumaa: Miesten Salibandyliigan siirtohuhut ja vahvistetut siirrot kaudelle 2017-2018
Tässä ovat miesten Salibandyliigan kauden 2017-18 harjoitusotteluiden aikataulut
Suomen mestari julkaisi pelaajarunkonsa – Rantala liittyy ryhmään Sveitsistä

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.