Liigat

Pääkalloennakko: Oilersilla saumoja vaikka mihin – niin hyvässä kuin pahassa

14.09.
2017
15 Kommenttia
1
Liigat

Huipputaitava Markus Markkola on Oilersin ykköstähti. Kuva: Juha Käenmäki

Esport Oilersin viime kausi päättyi puolivälieräpettymykseen edellisen vuoden SM-hopeamitalien jälkeen. Kausi ei sujunut kovin tasaisissa merkeissä ja runkosarjassa Oilers oli kovasta kokoonpanostaan huolimatta vasta kuudes.

Siirtoikkuna ja harjoitusottelut:
Espoossa on puhallellut muutoksen tuulet varsin mukavasti. Heikki Luukkonen hyppäsi joukkueen penkin taakse KrP-vuosien jälkeen ja uudet pelaajat ovat etupäässä nuoria osaajia. Christian Remes (Tiikerit), Alexander Nyman (Blue Fox) ja Riku Holopainen (M-Team) ovat Luukkoselle tuttuja pelaajia nuorten maajoukkueesta. Nuori Roope From liittyi ryhmään Divarin ÅIF:sta ja taitava Matias Kaartinen palasi kotiin Sveitsistä.

Lähtijäosastolta löytyykin sitten pelaajia sieltä kokeneemmasta päästä. Perttu Pajukoski, Oliver Wardi ja Oscar Hänninen ilmeisesti päättivät liigauransa ja näiden lisäksi Tommi Kekkonen siirtyi valmennuspuolelle. Risto Töllikkö palasi vaikean kauden jälkeen Lappeenrantaan ja Teemu Suomalainen edustaa ensi kaudella Tampereen Kooveeta.

Oilers pelasi kotimaassa neljä harjoitusottelua ja niissä se päihitti Steelersin (8-2) sekä SalBan (8-7), pelasi TPS:n kanssa 6-6-tasapelin ja jäi Indiansin jalkoihin maalein 10-6. Latvian Openissa Oilersin saldo oli surullinen, sillä se hävisi kolme peliä ja keräsi ainoastaan yhden voiton, jonka myötä joukkue jäi turnauksen jumboksi. Tallinnan turnauksessa Oilers kaatoi molemmat latvialaisjoukkueet.

Maalivahdit:
Joonas Kaltiainen on Oilersin selkeä ykkösvaihtoehto luukulle ja on noussut viime vuosina pikku hiljaa kohti Suomen maalivahtieliittiä. Seuraavana torjuntavastuussa olevat Severi Hopsu ja Nemo Sipilä ovat vielä nuoria ja kokemattomia liigatasolle.

Puolustajat:
Puolustukseen Oilersilta löytyy laadukkaita yksilöitä. Ilari Talvitie on kuulunut viime vuosina maajoukkuerinkiin, ja vahva jässikkä on hyökkäyspäässä oiva peloite siinä missä taitaa puolustamisenkin. Rasmus Markelin on eleetön ja varma puolustaja, joka hoitaa tonttinsa aina tyylillä. Jesperi Lindfors on myös kova pelimies ja kesällä hankitusta Nymanista voidaan odottaa tulevaisuuden johtohahmoa puolustukseen. Oilersista löytyy kovia puolustajia kolmeen kentälliseen, mutta ainakaan viime vuonna se ei näkynyt kentällä, vaikka joukkueen puolustamisessa ei olekaan kyse pelkästään niistä kahdesta pelaajasta, jotka on takalinjoille merkitty.

Hyökkääjät:
Myös hyökkäys on Oilersilla vahvoissa kantimissa ainakin paperilla. Hyökkäyksen paras pelaaja on taitava Markus Markkola, joka tekee kliseisesti myös pelikavereistaan parempia. Casper Pfitzner, Sylvester Raikamo, Niclas Meyer, Eino Pesu, Santeri Lindfors ja Holopainen ovat kaikki laatuhyökkääjiä liigatasolle. Kaartinen on parhaassa pelikunnossa ollessaan huima pelimies, mutta kuuleman mukaan niin ei ole tällä hetkellä. Tulevalla kaudella Oilersin lupauksista pitää kasvaa jo isomman luokan vastuunkantajia. Luukkonen taitaa eritoten hyökkäyspelaamisen hyvin, joten se osio tuskin ainakaan heikkenee ensi kaudella.

Plussat ja miinukset:
+ Pelaajamateriaali on edelleen sangen hyvä
+ Luukkonen osaa käsitellä hyvin nuoria pelaajia ja saa heistä paljon irti
– Oilers on alisuorittanut monella kaudella tällä vuosikymmenellä – miten käy nyt?
– Selkeästi uudistunut ja osin kokematon kokoonpano, joka voi näkyä varsinkin alkukaudesta

Paras pelaaja: Markus Markkola, hyökkääjä
Nouseva tähti: Alexander Nyman, puolustaja
Päävalmentaja: Heikki Luukkonen

Arvio sijoituksesta: 5

Perustelu sijoitukselle:
Oilersin kokoonpano ei oikeastaan pahemmin kalpene tämän rankingin neljälle ylemmäksi rankatulle joukkueelle. Se on kuitenkin osin sangen kokematon, ja toistaiseksi Oilersin kohdalla on ollut kyse siitä, että parasta potentiaalia ei ole saatu monien pelaajien osalta lunastettua. Jos haluaa karrikoida ja vähän agitoida, niin Oilers on sekoitus entisiä ja nykyisiä huippulupauksia, joista osa ei ole ainakaan vielä lunastanut parasta potentiaaliaan. Toki ryhmästä löytyy myös niitä, jotka ovat nousseet odotuksia korkeammalle tasolle. Ikäknoppina nostettakoon se, että Niclas Meyer on ainoa 80-luvulla syntynyt pelaaja joukkueessa.

Luukkonen lienee tähän tehtävään mies paikallaan, sillä nuorten maajoukkue saavutti Luukkosen alaisuudessa kaksi maailmanmestaruutta. Nokialla joukkueen otteet ailahtelivat ja vasta viimeinen kausi oli onnistunut. Nyt Luukkosella on käsissä hyvin erilainen nippu ja mahdollisuuksia on vaikka mihin. Ensimmäinen kausi voi olla kuitenkin vaikeahko ja neljän parhaan sakkiin pääseminen olisi todella kova saavutus. Luukkosen alaisuudessa tavoite on varmasti tähdätty pidemmälle kuin ensi kevääseen. Tasaisessa sarjassa sijoitus voi luisua ennakoimaamme alemmaksi, mutta Oilersin nipulla pitäisi pärjätä ainakin puolivälierävaiheeseen saakka.

Veikkauksen mestaruuskerroin Oilersille: 8

Lue myös:
Huhumaa: Miesten Salibandyliigan siirtohuhut ja vahvistetut siirrot kaudelle 2017-2018
Tässä ovat miesten Salibandyliigan kauden 2017-18 harjoitusotteluiden aikataulut
Nuorten maailmanmestarihyökkääjä siirtyy Oilersiin – harjoittelee liigajoukkueen mukana
Oilersiin uutta verta – kaksi nuorten maailmanmestaria Espooseen

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.