Juniorit

Pääkalloennakko: Pääkaupunkiseudun joukkueet vahvoilla C1-poikien SM-sarjassa

21.09.
2017
273 Kommenttia
10
Juniorit

Oilersin joukkue juhli kauden alla Mestareiden Cup-turnauksen voittoa ja lähtee SM-sarjaan ennakkosuosikkina. Kuva: Oilersin Instagram-tili

C1-poikien eli 2002-syntyneiden SM-sarja käynnistyy tulevana lauantaina. Sarja pelataan 12 joukkueen kaksinkertaisena sarjana eli kierroksia runkosarjassa kertyy 22.

Kuusi parasta etenee suoraan pudotuspeleihin ja sijoille 7. ja 8. sijoittuneet joukkueet karsivat playoffeihin pääsystä yhdessä divarin ja aluesarjojen parhaiden kanssa. Pelimatkat sarjassa eivät veny kovin pitkiksi, koska Pohjois- ja Itä-Suomen sekä Pohjanmaan joukkueet eivät SM-sarjaan selvinneet. Viime kaudella tämän ikäluokan Suomen mestaruuden nappasi EräViikingit, hopeaa TPS ja pronssia Nokian KrP.

1. Esport Oilers

Öljymiesten 02-pojat sijoittui viime kauden C2-ikäluokan SM-sarjassa lopulta kirvelevästi neljänneksi. Espoolaiset veivät nimiinsä juuri ennen SM-sarjan alkua pelatun Mestareiden Cupin. Oilersin valmennus on tehnyt hyvää ja pitkäjänteistä työtä, ja espoolaisten pelaaminen on kehittynyt vauhdilla. Joukkue on urheilullinen ja se pelaa aktiivisesti molempiin suuntiin. Lisäksi pelaajamateriaalista löytyy sekä kärkeä että leveyttä. Oilers pelaa pääsääntöisesti aktiivisella miesvartioinnilla, joten on mielenkiintoista nähdä kykeneekö ryhmä muuntautumaan, jos vastustaja löytää keinot sen purkamiseen. Taistelee vahvasti Suomen mestaruudesta.

Paras pelaaja: Justus Mustonen
Päävalmentaja: Sami Koskinen

2. EräViikingit

Viime kauden C2-poikien Suomen mestarit lähtevät tähänkin kauteen varsin kovalla joukkueella. Tänäkin kesänä joukkue vahvistui muutamalla lähiseuran pelaajalla. Helsinkiläisten pelaajamateriaali on todella leveä ja laadukas. SM-sarjatason pelaajia löytyy neljän kentällisen verran. Joukkue on kuitenkin kärsinyt jo viime keväästä lähtien useamman avainpelaajan loukkaantumisista. ErVi pelaa Oilersin tapaan todella aktiivista puolustuspeliä ja useimmiten miesvartioinnilla, joten myös heidän kohdallaan tullaan joukkueen reagointikykyä mahdollisesti mittaamaan. Finaalipaikka on jälleen lähellä.

Paras pelaaja: Jakob Kerola
Päävalmentaja: Jaakko Jokinen

3. TPS

Turun ylpeys on kuulunut tämän ikäluokan terävimpään kärkeen jo pikkujunnuista lähtien. Viime kausi C2-pojissa päättyi niukkaan finaalitappioon ja hopeamitaleihin. TPS on erityisesti kärkipelaajien osalta koko sarjan taitavin ja hyökkäysvoimaisin joukkue. Turkulaisten ottelut ovatkin usein melko runsasmaalisia. Myös maalivahtipelaaminen on sarjan eliittiä. Joukkueen pelikuri ailahtelee nykyään melko usein ja puolustuspelaaminen voi koitua ongelmaksi mestaruudesta kamppailtaessa. TPS on kuitenkin vahva mitaliehdokas.

Paras pelaaja: Waltteri Vesterinen
Päävalmentaja: Jani Juusti

4. GrIFK

”Grani” oli viime keväänä C2-poikien puolivälierissä lähellä jymypaukkua, kun se pakotti ErVin kolmanteen otteluun. Kesän aikana joukkueeseen on liittynyt noin viisikollinen laadukkaita pelaajia muista pääkaupunkiseudun joukkueista. Joukkue pelaa liikkuvaa ja nopeaa pallollista peliä ja taitavia pelaajia riittää vielä kolmanteenkin viisikkoon. Kaksinkamppailupelaaminen ei kuulu joukkueen vahvuuksiin, joten kamppailuvoimaisempia joukkueita vastaan ”Grani” on usein vaikeuksissa. GrIFK:lla on tällä kaudella erinomainen mahdollisuus nousta taistelemaan mitaleista.

Paras pelaaja: Tuomas Markkula
Päävalmentaja: Raine Salo

5. Nokian KrP

Nokian 02-pojat nappasivat keväällä seuran ensimmäisen mitalin. KrP menetti kesällä pari pelaajaa, mutta joukkueen kokoonpano on erityisesti hyökkääjien ja maalivahtien osalta edelleen laadukas. Nokialaiset pelaavat suoraviivaisesti hyökkäyssuuntaan ja maalintekovoimaa löytyy reilusti. Joukkueen puolustuspelaaminen on useimmiten passiivista. Tämän lisäksi useimpien KrP:n puolustajien vahvuuksiin ei kuulu pallollinen pelaaminen, joten tämä saattaa myös aiheuttaa ongelmia. KrP on edelleen vahva ehdokas etenemään puolivälieriin.

Paras pelaaja: Roope Wikström
Päävalmentaja: Aki Nurmikolu

6. Koovee

Tamperelaisjoukkue venyi viime kaudella ehkä jopa hieman yllättäenkin puolivälieriin asti O2-ikäluokassa. SM-karsinnassa joukkueen pelaaminen vielä yskähteli. Koovee on saanut miehistöönsä lisää leveyttä ja maalintekovoimaa. Koovee pelaa hyvää viisikkopeliä molempiin suuntiin ja erityisesti puolustajat ovat sarjan kärkikastia. Joukkueella on melko vähän kokemusta kovista peleistä kärkeen rankattuihin joukkueisiin verrattuna. Lisäksi maalivahtiosasto on pieni kysymysmerkki. Tällä kaudella tamperelaisten playoff-paikka tässä ikäluokassa ei olisi enää kovin suuri yllätys.

Paras pelaaja: Mikko Palojärvi
Päävalmentaja: Jukka Laurila

Kuva: Anssi Koskinen

7. Karhut

Karhut jäi kaudella 2016-17 kahden pisteen erolla ulos playoff-peleistä C2-pojissa. Joukkueen pitkään koossa ollut runko ei kokenut nytkään merkittäviä muutoksia. Porilaisjoukkue on nöyrä ja sitoutunut vahvasti pelaamaan joukkueelle. Karhulauma on myös fyysisesti yksi sarjan parhaista joukkueista. Joukkueen pelaajamateriaali on kuitenkin erityisesti lajitaitojen osalta kärkijoukkueisiin nähden auttamattoman kapea. Ratkaisuvastuu lepää muutaman kärkiyksilön harteilla. Porilaiset taistelevat tiukasti viimeisistä playoff-paikoista.

Paras pelaaja: Daniel Levola
Päävalmentaja: Kimmo Harja

8. ÅIF

Sipoolaiset jäivät menneellä kaudella äärimmäisen niukasti ulos puolivälieristä 02-pojissa. ÅIF on pystynyt tässä ikäluokassa GrIFK:n tapaan säilyttämään asemansa mainiosti pääkaupunkiseudun perinteisten suurten menestysseurojen puristuksissa. Joukkue on henkisesti vahva, mikä näkyi erinomaisesti SM-karsinnassa. Kärkiyksilö Oliver Sillanpään ympäriltä löytyy myös muutama muu hyvän tason ratkaisija, kuten Jasper Auvinen. Maalivahtiosasto ja viisikkopuolustaminen eivät ole kuitenkaan sarjan kärkijoukkueiden tasolla. ÅIF:lla on hyvät mahdollisuudet pelata itsensä puolivälieriin, mutta tuskin kuitenkaan sen pidemmälle.

Paras pelaaja: Oliver Sillanpää
Päävalmentaja: Ville Welling

9. Steelers

Hämeenlinnan teräsmiesten 02-ikäluokan poikien kausi loppui viime kaudella jo SM-runkosarjaan. Steelersillä on kasassa kaksinkamppailuvoimainen ja isokokoinen joukkue, joka on parhaimmillaan nopeassa kääntöpelaamisessa. Puolustussuuntaan Steelers pelaa melko passiivisesti ja matalalta. Lajitaitojen osalta hämeenlinnalaiset antavat muille etumatkaa ja joukkueen hyökkäyspelaaminen onkin liian riippuvainen Pyry Kauppisesta onnistumisesta. Playoff-paikan kanssa tekee myös tällä kaudella tiukkaa.

Paras pelaaja: Pyry Kauppinen
Päävalmentaja: Arto Hiltunen

10. Tiikerit

Tikkurilan Tiikerit sijoittui menneellä kaudella C2-poikien SM-sarjan A-lohkossa kuudenneksi ja paikka puolivälierissä jäi haaveeksi. Joukkue menetti pari tehokasta hyökkäyspään ratkaisijaa naapuriseuroihin. Tiikereiden 02-joukkue on taisteleva ja kaksinkamppailuvoimainen. Maalivahtiosasto kuuluu myös joukkueen vahvuuksiin. Tiikereiden ongelmana on materiaalin tasapaksuus. Ratkaisijoita hyökkäyssuuntaan ei löydy riittävästi ja puolivälieräpaikka saattaa tälläkin kaudella jäädä haaveeksi.

Paras pelaaja: Juuso Jokisalo
Päävalmentaja: Risto Lehtelä

EräViikingit oli viime vuonna hopealla C1-poikien SM-sarjassa ja mestari C2-pojissa. Hyvää sijoitusta voidaan uumoilla myös tulevalla kaudelle. Kuva: Juhani Järvenpää

11. O2

Jyväskyläläiset eivät selvinneet viime kaudella C2-ikäluokan SM-sarjaan. Tälle kaudelle joukkue sai selkeitä vahvistuksia Happeen riveistä. Joukkue pelasikin erinomaiset SM-karsinnat ja selvisi SM-sarjaan suoraan ensimmäisestä vaiheesta. Isokokoinen O2 pelaa pallottomana vahvasti ja hyökkäyssuuntaan joukkueen vahvin ase on nopea ja tehokas vastahyökkäyspelaaminen. Ongelmaksi saattaa muodostua puolustajien keskinkertainen pallollinen osaaminen. Lisäksi joukkueella on varsin vähän kokemusta SM-tason 60 minuutin peleistä. O2 on vaikea pala kenelle vaan erityisesti kotikentällään, mutta playoff-peleihin ei potku taida ihan riittää.

Paras pelaaja: Matti Minkkinen
Päävalmentaja: Antti Karjalainen

12. SB Heinola

SB Heinola viritti SM-karsintojen isoimman pommin etenemällä SM-sarjaan. Matkalla kaatui esimerkiksi OLS. Heinolalaisten aseet ovat tiivis viisikkopuolustaminen ja ennen kaikkea ykköshyökkääjät Roope Nikki, Eemeli Björninen ja Mikkelin Hatsinasta viime hetkillä siiirtynyt Simo Vironen. Joukkueen tehot lepäävät kuitenkin liikaa kyseisen kolmikon harteilla ja pelaajamateriaali on muutenkin taidollisesti ja fyysisesti erittäin kapea ja kevyt SM-sarjaan. SB Heinola tulee varmasti järjestämään pari yksittäistä yllätystä, mutta sarjan jumbosija näyttää kuitenkin todennäköiseltä.

Paras pelaaja: Roope Nikki
Päävalmentaja: Juho Sillantaus

TPS ei voittanut viime vuonna C1-poikien SM-pronssia, vaan EräViikingit Blue. Aivopieru korjattu 21.9. klo 19.55.

Sarjan esittely
Tulospalvelusivu

TIEDOTE:
Junioreiden muista kuin SM-sarjoista ei ole tulossa ennakoita. SM-sarjojenkin suhteen on tarpeeksi haasteita. Käykää katsomassa milloin kukin sarja alkaa ennen kuin kommentoitte.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.