Liigat

Pääkalloennakko: Savolainen visiitti – Kuopio käväisee liigakartalla

12.09.
2017
Liigat

Welhojen viime kausi päättyi riemukkaasti, mutta liigakaudesta on odotettavissa sangen haasteellinen. Kuva: Jari Turunen

Welhot oli viime kaudella miesten Divarin paras joukkue ja nousi ansaitusti Salibandyliigaan. Vaikka kauden aikana oli vaikeampiakin hetkiä, niin kuopiolaisnippu osoitti kauden mittaan, että oikea joukkue saavutti liigapaikan. Kuopiolaisryhmä lähtee ensimmäiseen liigakauteensa haastavista olosuhteista.

Siirtoikkuna ja harjoitusottelut:
Tulijapuolella Welhot sai kaksi kovaa vahvistusta maalivahti Petri Leschistä sekä taitavasta hyökkääjästä Eetu Sorvalista. Kakkosdivarissa säväyttänyt Tuomas Rautiainen voi olla hyvinkin tärkeä palanen joukkueen hyökkäyksessä. Muut uudet pelaajat on nostettu seuran junioreista.

Joukkueen vahvuudesta lähti kesän aikana aimo annos taitoa, kun viime kauden ykköspelaaja Pauno Kajoksinen ei jatkanut seurassa. Pelaajia lähti lopulta peräti 11 ja esimerkiksi keväällä kovassa maalivireessä ollut Mikko Niiva lopetti uransa.

Welhot on pelannut harjoituspeleissä Divarin ja liigan joukkueita vastaan. Joukkue kaatoi kertaalleen Happeen ja OLS:n, mutta kärsi molempia vastaan myös tappiot, joista toinen oli peräti 12-1-murskatappio jyväskyläläisiä vastaan. Divarin joukkueista Josba ja NST kaatuivat kertaalleen, mutta Josba myös niisti yhden voiton Kuopiossa. Welhojen harjoituspelit jatkuivat vielä liigan avausviikon tiistaina O2:a vastaan, jolloin kuopiolaisnippu oli parempi maalein 8-5..

Maalivahdit:
Petri Lesch palasi kesällä kotiin ja on terveenä pysyessään yhtä tärkeä pelaaja kuin oli viime kaudella M-Teamille, eli pelaaja, jonka olisi syytä pysyä terveenä. Roni Tuononen on kuopiolaisten kakkosvahti ja mies paikallaan jos vastuuta tulee.

Puolustajat:
Puolustuksen pallollinen ja pelillinen ykköstähti on Iiro Lankinen. Fyysisesti jykevä Riku Tuononen on Welhojen toinen tärkeä lenkki puolustuspäässä. Aki Kolari esiintyi viime kaudella hyvin ja vastaavaa voidaan olettaa myös liigatasolla. Welhojen peli on ollut viime vuosina ajoittain melkoista hurlumheita ja puolustuspelaaminen ei ole ollut kovin tarkkaa, mutta liigatasolla siihen täytyy tulla parannusta.

Hyökkääjät:
Hyökkäysosasto on äkkiseltään jopa nimettömin ja kokemattomin mitä on nähty pitään aikaan Salibandyliigassa. Hyökkäyksestä löytyy paljon alle 25-vuotiaita pelureita, jotka eivät ainakaan Divarin tasolla ole olleet erityisen säväyttäviä. Hyökkäyksen ”kokenut” isähahmo on kapteeni Olli Taskinen, jolla ikää on vasta 26 vuotta. Pelillisesti tärkeimmästä päästä on Juha Rautiainen. Kuopiossa varmasti toivotaan, että Rautiainen ja Sorvali onnistuvat, jotta hyökkäyksen tehovoima kasvaa.

Plussat ja miinukset:
+ Kukaan ei odota mitään ja ennakkoluuloton pelitapa
+ Kotona vaikea vastustaja
– Sarjan heikoin hyökkäysosasto
– Liigatasolla kokematon valmennus ja organisaatio

Paras pelaaja: Iiro Lankinen, puolustaja
Nouseva tähti: Tuomas Rautiainen, hyökkääjä
Päävalmentaja: Janne Kainulainen

Arvio sijoituksesta: 14 (putoaa suoraan Divariin)

Perustelu sijoitukselle:
Kuopio on monella tapaa hieno lisä liigakartalle, mutta lähtökohtaisesti visiitti on jäämässä kauden mittaiseksi. Jos Welhot olisi saanut pidettyä kaikki viime kauden pelaajansa, niin tilanne voisi olla hiukan valoisampi.

Janne Kainulainen onnistui viime vuonna heti ensimmäisellä päävalmentajakaudellaan, mutta nyt tilanne näyttää enemmän kuin haasteelliselta. Welhoilla tulee olemaan tukala kausi, mutta toisaalta jokaisessa pelissä on vain voitettavaa. Melko nimetön ryhmä vähäisellä liigakokemuksella ei kuitenkaan kanna pitkää kautta, ja Welhot palaa Divariin ranskalaisen visiitin jälkeen.

Veikkauksen mestaruuskerroin Welhoille: 600

Lue myös:
Huhumaa: Miesten Salibandyliigan siirtohuhut ja vahvistetut siirrot kaudelle 2017-2018
Liiganousija julkaisi ensi kauden joukkueensa – viime kauden pistehirmua ei löydy listalta
Tässä ovat miesten Salibandyliigan kauden 2017-18 harjoitusotteluiden aikataulut
Lankinen palaa liigakentille: ”Ollaan oikeastaan aina pelattu altavastaajan roolissa”
Kesähaastattelussa eläkkeen partaalta palannut Petri Lesch: ”Tila on nyt ihan normaali”

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.