Liigat

Pääkalloennakko: Teräs taipuu pudotuspeleihin saakka

13.09.
2017
Liigat

Steelers jopa pudotuspeleihin? Sanomme kyllä. Kuva: Juhani Järvenpää

Hämeenlinnan Steelersin viime kaudesta arvioitiin hankalaa, ja sellainen se alkuun olikin. Valmennus ja joukkue saivat kuitenkin käännettyä kurssin ratkaisevalla hetkellä, ja Steelers hätyytteli jopa pudotuspelipaikkaa viimeisillä kierroksilla.

Siirtoikkuna ja harjoitusottelut:
Määrällisesti Steelers on vahvistunut paljon, mutta myös laadulliselta kantilta hankinnat ovat kovia. Merkittävin hankinta on armoitettu maalintekijä Ville Lastikka, joka palasi Sveitsin huippuryhmä Wiler-Ersigenistä entiseen joukkueeseensa. Heikki Hätönen oli tärkeä kaappaus LASBista ja samaisesta kilpakumppanista Steelers nappasi myös Julius Aaltosen, Elmeri Saukkosen, Pasi Järvisen sekä Jarno Mäkisen. Markus Sipronen palasi Hämeenlinnaan kakkosdivarista ja joukkue hankki vielä Antti Aarnion Indiansista.

Siirtoikkuna oli selkeästi plussamerkkinen, vaikka viime kauden pakkipari Tuomas Mikkola-Mikko Ruokalainen poistui vahvuudesta. Kokenut maalivahti Jaakko Vahtokari päätti uransa kesällä.

Steelers on pelannut harjoituspelejä Suomessa ja ulkomailla. Suomessa ainoa tappio tuli Oilersia vastaan (8-2). LASB kaatui kahdesti (10-5 ja 7-6) ja Koovee kertaalleen. Virossa joukkue kaatoi Valmieren (10-1), SK Pārgaujan (6-3) ja FK Kursin (10-1). Harjoituspelikausi oli täten onnistunut joukkueelta.

Maalivahdit:
Tomi Aaltonen ”breikkasi” viime kaudella ja oli todella tärkeä palanen Steelersin vahvan loppukauden suhteen. Pasi Järvinen on sopiva kirittäjä Aaltoselle ja maalivahtiduoa voi pitää sangen hyvänä.

Puolustajat:
Steelersin alkukausi ei mennyt puolustuksen osalta nappiin ja se oli asia, jota Jussi Sihvonen lähti kehittämään eniten siinä vaiheessa, kun peli ei viime syksynä kulkenut. Puolustuksen ykkösnimi lienee kotiin palannut Jarno Mäkinen. Kokenut Jere Liljenbäck on tärkeä osa puolustusta. Lahjakas Teemu Metsälä tulee todennäköisesti pelaamaan viime kautta enemmän puolustajana ja voi nousta joukkueen puolustuksen keulahahmoksi kauden edetessä. Monipuolinen Valtteri Niemi on tulevaisuuden nimi.

Hyökkääjät:
Hyökkäys on joukkueen kovin osio. Ykköstähtenä häärii kansainvälisen tason maaliruisku Ville Lastikka. Hänen lisäksi hyökkääjistöstä löytyy Iiro Nurmisen, Nico Jonaesonin, Daniel Megyaszain ja Siprosen kaltaisia taitopelaajia, joista ensiksi mainittu on teräshyökkäyksen ykköspelintekijä. Timo Johansson pelasi viime kaudella melkeinpä uransa parasta salibandya. Hätösen siirron myötä Hämeenlinnasta löytyy leveyttä ainakin kolmeen vahvaan hyökkäysvitjaan.

Plussat ja miinukset:
+ Hyökkäyksen vahvat ja taitavat yksilöt
+ Valmennuksen kyky reagoida
+ Uudistettu harjoittelu kantanee hedelmää pitkällä tähtäimellä
– Ei enää yllätysmahdollisuutta, vaan jopa hiukan menestyspaineita hankintojen myötä
– Keihäänkärjet kovia, mutta riittääkö kokonaisuus?

Paras pelaaja: Ville Lastikka, hyökkääjä
Nouseva tähti: Valtteri Niemi, puolustaja/hyökkääjä
Päävalmentaja: Jussi Sihvonen

Arvio sijoituksesta: 8

Perustelu sijoitukselle:
Steelers palikat näyttävät olevan tällä haavaa sangen hyvin kasassa, mutta toiseen liigakauteen lähteminen asettaa eteen myös haasteita. Steelersin ehdoton tavoite on satsausten myötä oltava pudotuspeleissä, mutta sinne meneminen ei ole läpihuutojuttu, vaan vaatii hämeenlinnalaisilta kovan luokan onnistumista.

Sihvonen näytti viime kaudella, että valmennukselta löytyy ymmärrystä kehittää niitä asioita, joiden suhteen joukkueella oli ongelmia. Joukkueen puolustuspelin aukot osattiin tilkitä viime kaudella, ja nyt kokonaispaletti on varmasti paremmin kasassa kuin viime kauteen lähdettäessä. Hyökkäyksessä on paljon taitoa, nopeutta ja pallollista osaamista, joten puolustuksen kestäessä tulokset saattavat olla hyvinkin kovia.

Veikkauksen mestaruuskerroin Steelersille: 50

Lue myös:
Nyt se on varmaa – Ville Lastikka palaa Steelersiin
Huhumaa: Miesten Salibandyliigan siirtohuhut ja vahvistetut siirrot kaudelle 2017-2018
Tässä ovat miesten Salibandyliigan kauden 2017-18 harjoitusotteluiden aikataulut
Nyt se on varmaa – Hätönen siirtyy pahimman kilpakumppanin riveihin

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.