Liigat

Pääkalloennakko: Variksen pojat haasteen edessä

13.09.
2017
Liigat

Rasmus Kainulainen on LASBin pelillinen maestro. Kuva: Juhani Järvenpää

LASB aloitti liigataipaleensa vuosi sitten, ja tuolloin moni ennakoija odotti, että nousija tulee olemaan yksi kauden ”mustista hevosista”. Alkukausi näyttikin lupaavalta, mutta kevätpuoliskon pitkä tappiputki johti lopulta playout-peleihin, joista LASB selvisi kuivin jaloin.

Siirtoikkuna ja harjoitusottelut:
LASB sai riveihinsä kaksi kovaa tulevaisuuden pelimiestä, kun Tuure Ailio ja Joonatan Surakka saapuivat Lahteen Helsingin EräViikingeistä, jossa vastuu jäi hyvin pieneksi. Molemmilla on kuitenkin paljon potentiaalia kehittyä hyviksi liigapelaajiksi. Myös valmennuspuoli uusiutui, ja duo Teemu Varis-Ray Backman on hyvin mielenkiintoinen, sillä molemmilla on paljon tietotaitoa, mutta persoonallinen tyyli valmentaa.

LASB menetti harvinaisen monta pelaajaa paikallisvastustaja Steelersille. Pasi Järvinen lähti ykköstorjujan tontilta, puolustuksesta kaikkosi Jarno Mäkinen ja hyökkäyksestä vielä Julius Aaltonen, Elmeri Saukkonen ja Heikki Hätönen. Kokeneemman kaartin Mikael Järvi lopetti uransa ja Antti Sihlman ei ole tällä tietoa jatkamassa uraansa. Tämän perusteella voi sanoa, että LASB kuului siirtoikkunan häviäjiin.

Harjoituspeleistä LASB nappasi kaksi jatkoaikavoittoa (Koovee ja Nokian KrP). Se kuitenkin hävisi Steelersille kahdesti, TPS:lle kahdesti ja KrP:lle ensimmäisessä koitoksessa. Vaikka harjoitusotteluille ei voi asettaa liikaa painoarvoa, niin niiden suhteen tulokset eivät ole olleet erityisen hyviä.

Maalivahdit:
Maalivahtiosasto on sarjan heikoimmasta päästä. Kaapo Kettunen on varmuudella ykkösvahti ja Wili Hämäläinen sekä Verneri Weckman seuraavina torjuntavastuussa. Kettunen saanee olla ensi kaudella isossa roolissa, ja LASBin kannalta olisi tärkeää, että vire olisi hyvä ja mies pysyisi kunnossa.

Puolustajat:
LASBin puolustus ei ole erityisen kova ja isoin nimi on nuori ja lupaava Miikka Pentikäinen. Henri Vilen ja Matti Korhonen ovat kokeneempia ja perusvarmoja puolustajia, mutta eivät liigan mittareilla erityisiä profiilipelaajia. Pääosin joukkueen puolustus ei ole kovin kokenut liigatasolle.

Hyökkääjät:
Hyökkääjistö on LASBin selkein vahvuus, ja siltä saralta potentiaalia riittää yllin kyllin. Rasmus Kainulainen on hyökkäyksen ykköshahmo ja pikkuveli Justus Kainulainen on nouseva tähti, jolla on yksi sarjan kovimmista kehityspotentiaaleista. Ailio ja Surakka eivät ole vielä varsinaisesti breikanneet potentiaalinsa mukaisesti liigatasolla, mutta sitä voi odottaa tulevalla kaudella. Vili Näveri, Roope Kainulainen ja Tino Nivala ovat myös osoittaneet taitonsa liigatasolla.

Plussat ja miinukset:
+ Taitava ja erittäin potentiaalinen hyökkäyskalusto
+ Varis ja Backman ovat kokeneita valmentajia
– Puolustus- ja maalivahtiosasto
– Kokemattomuus
– Entä jos asiat eivät mene Variksen suunnitelman mukaisesti?

Paras pelaaja: Rasmus Kainulainen, hyökkääjä
Nouseva tähti: Elmo Lavonen, hyökkääjä
Päävalmentaja: Teemu Varis

Arvio sijoituksesta: 13 (karsii sarjapaikastaan)

Perustelu sijoitukselle:
LASBin tarina on hyvin sympaattinen ja joukkueessa on melko paljon pelaajia, joilla voi olla edessään vielä erittäin hieno ura salibandyn parissa. Tällä hetkellä ryhmä on kuitenkin sangen kapea puolustuksen osalta. Tulevalla kaudella sijoilla 7-13 tulee olemaan mahdollisesti hyvinkin tasaista, ja LASBilla on edelleen potentiaalia yllättää vastustajia.

Vaikka valmennus on osaava taktisesti ja varsin määrätietoinen, niin parivaljakko voi toimia nuorelle porukalle niin sanotusti kaksiteräisenä miekkana. Varis on erittäin pedantti persoona, ja se ei välttämättä soinnu nuorempien pelaajien säveleen, joka saattaa aiheuttaa kauden aikana riitasointuja. Nähtäväksi jää minkälainen lopputulos on, ja laittaako Varis lopulta jauhot suuhun epäilijöille, kuten joskus aiemminkin on nähty.

Veikkauksen mestaruuskerroin LASBille: 600

Lue myös:
Huhumaa: Miesten Salibandyliigan siirtohuhut ja vahvistetut siirrot kaudelle 2017-2018
Tässä ovat miesten Salibandyliigan kauden 2017-18 harjoitusotteluiden aikataulut
LASB hankki kaksi nuorta hyökkääjää EräViikingeistä – joukkueessa 24 sopimuspelaajaa

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.