Putki jatkuu – Suomen U23-maajoukkue on voittanut kaikki ottelunsa maalierolla 69-20

Arkistokuva: Juhani Järvenpää

Suomen salibandyn U23-maajoukkue ei suostunut taipumaan vieläkään ensimmäiseen tappioonsa vaan löi harjoitusturnauksessa Latviassa Viron miehet 6-0. Suomen maalin piti puhtaana Joonas Kaltiainen.

Joukkueiden tasoerosta kielivät myös maalivahtien torjunnat, kun Viron Rainer Kalde venyi pallon tielle 34 kertaa Joonas Kaltiaisen tyytyessä liikahtamaan 16 kertaa. Maalinteossa Suomi eteni tasaista tahtia kun Matias Veikkola sekä Heikki Iiskola osuivat ensimmäisessä ja Lassi Kotovaara sekä Olli Kinnunen toisessa erässä.

Viron Mats Tamme sai yrittää kolmannen erän alussa rangaistuslaukauksesta, mutta turhaan eikä maalia syntynyt myöskään tilanteesta seuranneesta jäähystä. Sen jälkeen Rasmus Kainulainen ja Tuure Ailio ehtivät vielä komistella Suomen voittolukemia.

Viro – Suomi U23 0-6 (0-2, 0-2, 0-2)

1. erä: 4.27 Matias Veikkola (Olli Kinnunen) 0-1, 19.15 Heikki Iiskola (Lassi Kotovaara) 0-2.
2. erä: 25.58 Kotovaara (Nico Jonaeson) 0-3 im, 37.20 Kinnunen (Veikkola) 0-4.
3. erä: 45.37 Rasmus Kainulainen (Olli Kinnunen) 0-5, 55.40 Tuure Ailio (Eemil Ukkonen) 0-6.

Ottelun jatkoksi harjoitellun rangaistuslaukauskisan vei Viro 2-1, Suomen onnistuja oli Rasmus Kainulainen.

Torjunnat:
Rainer Kalde Viro 10+14+10=34,
Joonas Kaltiainen Suomi U23 5+7+4=16.

Jäähyt: Viro 2×2 min, Suomi U23 2×2 min.

Erotuomarit: Maris Kumerdanks ja Kaspars Kristapsons, Latvia.

Yleisöä: 106.

Suomen parhaana palkittiin Olli Kinnunen.

Teksti: Salibandyliitto

Lauantaina pelattavan Suomi-Latvia-ottelun näkee suorana tästä osoitteesta klo 20 eteenpäin: https://www.youtube.com/watch?v=Rnq3WQG-5JQ