Liigat

Ruotsalainen hyppäsi TPS:n ruoriin: ”Painopisteitä on muutettu hiukan”

12.09.
2017
Liigat

Jukka Ruotsalainen on TPS:n pääluotsi tulevalla kaudella. Kuva: Anssi Koskinen

Turun Palloseura on yksi tulevan kauden mielenkiintoisimmista ryhmistä miesten Salibandyliigassa. Osittain siksi, että pelaajisto on vaihtunut, mutta myös siksi, että joukkueella on uusi päävalmentaja, joka ei ole toiminut aiemmin liigajoukkueen pääkäskijänä.

Jukka Ruotsalainen on toki jo kokenut valmentaja ja kokenut apuvalmentaja liigatasolla. Ruotsalainen nousi TPS:n ykkösvalmentajaksi, kun Aki Vilander siirtyi TPS:n naisten liigajoukkueen peräsimeen.

Olet ensimmäistä kertaa miesten liigajoukkueen päävalmentajana. Millä mielin lähdet kauteen?

– Hyvillä mielin. Olen kuitenkin ollut jo useampana vuonna mukana ja tämä on ollut henkilökohtaisesti odotettu askel, että jossain vaiheessa tulee varmaan mahdollisuus toimia tuossa pestissä. Ihan luottavainen olen, Ruotsalainen kertoi liigakauden avaustilaisuudessa Vantaan Energia Areenalla.

TPS:n miehistö on muuttunut jonkin verran viime kaudesta, ja voisi puhua jopa nuorennusleikkauksesta.

– Joukkue on nuorentunut aika paljon ja runko on vaihtunut. Viime kauden A-junioreiden mestareita on nostettu mukaan ja runko on hieman pienempi nyt kuin aiemmin. Ollaan aika paljon nopeampia tällä hetkellä, jos ihan pelkkää fysiikka mietitään. Uskon, että olemme myös vähän hyökkäysvoittoisempia ensi kaudella, Ruotsalainen avasi tilannetta.

TPS nähdään tulevalla kaudella ainakin kahdessa erikoisottelussa. Marraskuussa turkulaisnippu kohtaa Classicin Singaporessa ja joulukuussa TPS ja SalBa mittaavat toisiaan Raumalla pelattavassa jäähallipelissä. Ruotsalainen näkee tapahtumat mukavana lisämausteena.

– Onhan se hienoa. Se Singapore-juttu lähti viime joulukuussa liikkeelle ja hienoa miten yritykset lähtivät mukaan tuohon. Seuran kannalta on hyvä, että pystytään ilman riskiä lähtemään tuollaiseen projektiin mukaan. Singaporessa on käyty meidän taholta jo nyt ja siinä on ollut tosi hienoa olla mukana.

– Totta kai myös Raumalle on kiva mennä pelaamaan jäähalliin. Toisaalta meidän pelaajat ovat tottuneet siihen, ja me pelataan muutenkin jäähallissa. Viime kaudellakin meillä oli juhlapeli ja muuta, Ruotsalainen kertoi.

TPS on ollut kahdella viime kaudella joukkue, joka on edennyt hyvien esitysten siivittämänä puolivälieriin, mutta sitten tie on tyssännyt. Molemmilla viime kerroilla kantona kaskessa on ollut Jyväskylän Happee.

Välieräpaikka on jäänyt saavuttamatta kahtena viime kautena. Millä tavalla se saavutetaan ensi kaudella?

– Jos vitsailisi, niin voisi sanoa, että välttämällä Happeen puolivälierissä. Turha sitä on vielä niin pitkälle miettiä. Koko ajan ollaan analysoitu niitä asioita, joita pitäisi tehdä paremmin. Keväästä asti ollaan tehty sitä ja nyt sitten taas pyritään olemaan ehkä vähän vireämpiä ja vahvempia keväällä.

– Totta kai tämän kauden runkosarja on taas kovempi kuin viime vuonna, joten ensin pitää päästä sinne peleihin mukaan. Painopisteitä on muutettu hiukan niin, että oltaisiin freesimpiä ja parempia keväällä. Ehkä pieni väsy on iskenyt aiempina kausina, Ruotsalainen arvioi.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen