Ulkomaat

Pääkalloennakko: Ruotsin Superliiga käynnistyy perjantaina – nouseeko suomalaissentteri heti sarjan eliittiin?

22.09.
2017
0 Kommenttia
2
Ulkomaat

Suomalaistähti Nico Salo debytoi Ruotsin Superliigassa tulevalla kaudella. Kuva: Anssi Koskinen

Ruotsin miesten Superliiga käynnistyy perjantaina 22.9. yhden ottelun voimin. Mullsjö AIS ja Jönköpings IK kohtaavat tuolloin ensiksi mainitun kotikentällä.

Suomalaisittain mielenkiintoisin joukkue on FC Helsingborg, jossa pelaa tällä kaudella kaikkiaan neljä suomalaista. Mika Kohonen, Juha Kivilehto ja Petri Hakonen edustivat seuraa jo viime kaudella, ja uutena pelaajana joukkueeseen liittyi maajoukkueen ykkössentteri Nico Salo.

Salo on pelaaja, jolla riittää rahkeita nousta maailman parhaaksi pelaajaksi ja siirto länsinaapuriin oli luontainen askel 23-vuotiaalle taiturille, joka oli Salibandyliigan tähtipelaaja viimeisillä kausilla ja juhli kahtena keväänä perättäin Suomen mestaruutta Classicin paidassa.

Konkaripelaaja Kohonen täytti keväällä jo, 40, mutta viimeisten otteluiden ja miehen omien puheiden perusteella sentteri on paremmassa kunnossa kuin pitkiin pitkiin aikoihin.

Växjön Eero Kosonen on edelleen sarjan eliittivahti, ja viime kauden finaalitappio ajaa varmasti entistä vahvemmin eteenpäin ensi kaudella. Kosonen on parhaimmillaan sarjan ja maailman paras maalivahti.

Mielenkiintoinen tulokas on myös viime kaudella EräViikingeissä hyökännyt Kevin Söderling, joka siirtyi ehkä hiukan yllättäen keväällä Siriukseen. Hyökkääjä on esiintynyt myös maajoukkueessa kevään ja syksyn otteluissa.

Johannes Jokisen siirto Linköpingiin yllätti keväällä. Kuinka Sveitsissä ja Suomessa pärjännyt pelimies esiintyy Ruotsissa?

Sarjaan mahtuu myös yksi suomalaivalmentaja, kun Hannes Öhman jatkaa Storvreta valmennustiimissä tälläkin kaudella.

Runkosarjan sijoitukset:
1. Storvreta IBK
2. Mullsjö AIS
3. IBF Falun
4. Växjö IBK
5. IK Sirius IBK
6. AIK IBF
7. FC Helsingborg
8. IBK Dalen
9. Linköping IBK
10. Pixbo Wallenstam IBK
11. Team Thorengruppen SK
12. Höllvikens IBF
13. Jönköpings IK
14. IBF Örebro

Perusteluita sijoutuksille:
Suurin osa on samaa mieltä neljästä parhaasta joukkueesta. Storvreta ja Falun ovat selkeästi parhaita joukkueita paperilla ja Växjö sekä Mullsjö kovia haastajia. Kauden alla pelatut ottelut eivät ole kulkeneet Falunilla hyvin, ja heillä on alkukaudesta Champions Cup, johon keskittyminen saattaa näkyä liigassa pistemenetyksinä syksyllä.

Växjö vakuutti viime kaudella ja Mullsjö on ollut viime vuosina lähellä terävintä kärkeä. Nyt he saivat riveihinsä muutamia uusia hyviä pelaajia. Sijojen 5-11 joukkueista Sirius teki hyvää työtä siirtomarkkinoilla, ja sillä on muihin muihin nähden parhaat kolme kentällistä. Sirius onnistui siirtomarkkinoilla, ja sen hyökkäysvoima lisääntyi, vaikka ehkä hiukan puolustuksen kustannuksella.

Sarjan kolme parasta pelaajaa:
1. Alexander Galante Carlström, Falun
2. Rasmus Enström, Falun
3. Emil Johansson, Falun

Sarjan kolme mielenkiintoisinta pelaajaa:
1. Nico Salo, Helsingborg
2. Omar Aldeeb, Falun
3. Marius Pedersen, Thorengruppen

Kolme puheenaihetta:
1. Uudet säännöt jatkoajalla 4 vastaan 4 -pelin ja rankkareiden suhteen
2. Tuomareiden taso
3. U23-maajoukkueen perustaminen – pitäisikö sellainen olla vai ei?

Pistepörssin voittaja:
Alexander Galante Carlström, Falun

Sarjan voittaja:
Falun. He eivät vain yksinkertaisesti voi hävitä finaalissa.

Kirjoittaja: Henrik Jansson, Innebandymagazinet

Tilastot ja otteluohjelma

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.