Liigat

SPV nousi neljän maalin takaa tasoihin kolmessa minuutissa – Johansson ratkaisi KrP:n jatkoaikavoiton

19.09.
2017
23 Kommenttia
7
Liigat

Kuva: Esa Takalo

Nokian KrP ja SPV mittasivat toisiaan tiistain ainoassa miesten Salibandyliigan ottelussa Tampereella. Nokian Krp vei lopulta ottelun voiton jatkoajalla maalein 8-7 ja.

KrP aloitti pelin vahvasti ja Joni Henttosen sekä Jere Oksasen maalit veivät kotijoukkueen kahden maalin johtoon ensimmäisen viiden minuutin aikana. Jere Mattila lisäsi johtoa erän loppuminuuteilla, mutta vieraiden Jari Hankkion osuma varmisti sen, että erätauolle mentiin luvuissa 3-1.

Toisessa erässä kotijoukkue lisäsi johtoa Aleksi Peltolan liigauran ensimmäisellä maalilla sekä Oksasen ottelun toisella rysällä. Tilanteessa 5-1 SPV päätti käyttää aikalisänsä ja tuolloin pelikello näytti 26.39.

Vieraiden kannalta se tuotti myös toivottua tulosta, sillä minuutin ja 23 sekuntia myöhemmin SPV oli kaventanut tilanteeksi 5-3 Matias Veikkolan ja Henri Urmaksen maaleilla. Tuossa vaiheessa myös KrP käytti oman aikalisänsä, joten molempien joukkueiden aikalisien väliin mahtui harvinaisen lyhyt ajanjakso. Toisessa erässä ei nähty sittemmin enää lisämaaleja.

Kolmatta erää oli kulunut noin kuusi minuuttia, kun SPV pääsi kokeilemaan kavennusosumaa ylivoimalla. KrP onnistui kuitenkin maalinteossa alivoimalla ja joukkue johti jälleen kolmella maalilla. Henri Johanssonin kauden avausmaali syntyi viimeisen kympin alussa ja tilanne oli jo 7-3.

Ville Kuusela kavensi tilannetta ajassa 55.18 ja kolme minuuttia ennen pelin loppua Mikko Kohonen toi vieraat kahden maalin päähän. Puoli minuuttia myöhemmin Hankkio iski illan toisensa Kohosen tarjoilusta ja tilanne oli muuttunnut muutamassa minuutissa lukemiksi 7-6.

SPV:n uskomaton kiri sai kruununsa ajassa 58.18, kun Urmas toi vieraat tasoihin. SPV nousi siis kolmessa minuutissa neljän maalin takaa tasoihin ja iski kolme viimeistä osumaa pelaamalla ilman maalivahtia. Varsinaisella peliajalla ei nähty lisämaaleja, joten edessä oli jatkoaika.

Jatkoaika ehti vanheta ainoastaan 27 sekuntia, kun Johansson iski ottelun voittomaalin ja täysi pistepotti jäi Raholaan. Uusien sääntöjen myötä myös SPV sai yhden pisteen, koska ratkaisua ei nähty varsinaisella peliajalla.

Ottelun tehopelaajia olivat kotijoukkueen puolelta Johansson (2+1), Oksanen (2+1) ja Henttonen (1+2). Vieraiden kovimpia pistenikkareita olivat Kohonen (1+3) ja Sami Koski (0+3). Kohosen pistesaldo tarkoitti sitä, että konkari rikkoi ensimmäisenä liigapelaajana 800 pisteen rajapyykin Salibandyliigan runkosarjassa. Johanssonilla on kasassa kaikkiaan 799 pistettä liigan runkosarjan otteluissa.

Ottelutilastot
Juhani Järvenpään ottelukuvat
Esa Takalon ottelukuvat

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen