Maajoukkueet

Suomi ja Ruotsi väänsivät tasaisissa merkeissä – länsinaapuri nousi voittoon

08.09.
2017
5 Kommenttia
7
Maajoukkueet

Laura Manninen oli vireessä Ruotsia vastaan. Kuva: Anssi Koskinen

Suomen ja Ruotsin naisten maajoukkueet kohtasivat perjantaina Vantaan Energia Areenalla. Ruotsi vei ottelusta voiton maalein 3-2.

Suomi aloitti ottelun pirteästi ja Laura Manninen laukoi kotijoukkueen johtoon, kun 12 minuuttia oli pelattu. Maalisyötön antoi Sanni Nieminen Suomen harmiksi Ruotsi pääsi tasoittamaan viisi sekuntia ennen ensimmäisen erän loppua Sara Steenin toimesta. Ensimmäiselle erätauolle mentiin lukemissa 1-1.

Seuraavasta maalista vastasi jälleen Suomi, kun toista erää oli pelattu noin kolme minuuttia. Manninen tarjoili hienon syötön Niemiselle, joka ei erehtynyt, vaan sujautti pallon vakuuttavasti Ruotsin maalin takanurkkaan. Suomella oli hyviä saumoja karata kahden maalin johtoon, mutta Sofia Joelssonin osuma ajassa 37.51 tarkoitti sitä, että myös kolmanteen erään lähdettiin tasatilanteessa.

Ruotsi painosti vahvasti varsinkin kolmannen erän ensimmäisellä kympillä. Ajassa 52.26 Stephanie Boberg vei Ruotsin ensi kertaa johtoon. Kuusi minuuttia ennen loppua Suomelle tarjoiltiin ylivoima, josta ei kuitenkaan syntynyt maalia. Ruotsi kesti viimeiseen vihellykseen saakka Suomen loppuminuuttien paineen.

Ottelun jälkeen lauottiin vielä rankkarit, joissa ainoa onnistuja oli Ruotsin Amanda Johansson Delgado. Täten maaottelupisteet menivät naisten ottelussa Ruotsille lukemin 3-0.

Ottelutilastot
Anssi Koskisen ottelukuvat

Lue myös:
Vuorela vakuutti maajoukkuepaidassa: ”Vähän nousi tunteet pintaan Maamme-laulun aikana”

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen