Maajoukkueet

Tehokas ykkösvitja johdatti Suomen maaotteluvoittoon Ruotsista

08.09.
2017
27 Kommenttia
5
Maajoukkueet

Kuva: Anssi Koskinen

Suomi ja Ruotsi väänsivät perjantai-iltana Vantaan Energia Areenalla Suomi-Ruotsi -maaottelussa. Suomi oli ottelussa etevämpi maalein 5-3.

Suomi sai otteluun vahvan alun ja pyöritti palloa vastustajan päädyssä. Nico Salo vei kotijoukkueen johtoon ajassa 3.13 tarkalla laukauksella. Tästä ehti kulua hiukan yli kaksi minuuttia, kun Suomen ykkösvitja teki jälleen tuhojaan. Salo nosti pallon Ruotsin puoliskolle ja siirsi keskelle Janne Lammiselle, joka laukoi Suomen 2-0-johtoon.

Ruotsin maalihanat aukesivat alivoimalla ajassa 11.59, kun Thomas Holmgrenin laukaus upposi Suomen nuottaan. Seuraava ylivoima sujui suomalaisittain mairittelevammin, kun Krister Savonen tykitti Suomen 3-1-johtoon ajassa 14.48. Salo nappasi kolmannestakin maalista syöttöpisteen tililleen. Lauri Stenfors joutui jäähypenkille erän lopussa, mutta erätauolle mentiin Suomen kahden maalin johdossa.

Suomi kesti Ruotsin ylivoiman toisen erän ensimmäisillä minuuteilla. Ruotsi kavennus syntyi hienoisen painostuksen päätteeksi ajassa 25.16 Alexander Ruddin lavasta. Kaksikymppisen lopulla Suomi pääsi mylläämään ylivoimalla. Salo ja Savonen juonivat lähivapaalyönnistä pallon Ruotsin maaliin. Maalintekijänä kunnostautui viimeksi mainittu.

Kolmannessa erässä Ruotsi pääsi myllyttämään kahdesti ylivoimalla ensimmäisen viiden minuutin aikana. Suomi kesti molemmat alivoimat, vaikka Ruotsi pelasi lähes minuutin kahden miehen ylivoimalla. Ruotsin kolmas maali syntyi ajassa 56.01 Rikard Erikssonin toimesta. Lamminen löi Ruotsin kioskin kiinni ajassa 59.35 iskemällä pallon Ruotsin reppuun. Maalin syötti Sami Johansson.

Ruotsi vei pelin jälkeen lauotun rankkarikilpailun maalein 2-0, joten ottelun maaottelupisteet menivät Suomelle luvuin 2-1. Ruotsi johtaa maaottelutapahtumaa ensimmäisen päivän jälkeen lukemin 4-2.

Ottelussa oli yleisöä kaikkiaan 1875 katsojan verran.

Ottelutilastot
Anssi Koskisen ottelukuvat

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen