Tehokas ykkösvitja johdatti Suomen maaotteluvoittoon Ruotsista

Kuva: Anssi Koskinen

Kuva: Anssi Koskinen

Suomi ja Ruotsi väänsivät perjantai-iltana Vantaan Energia Areenalla Suomi-Ruotsi -maaottelussa. Suomi oli ottelussa etevämpi maalein 5-3.

Suomi sai otteluun vahvan alun ja pyöritti palloa vastustajan päädyssä. Nico Salo vei kotijoukkueen johtoon ajassa 3.13 tarkalla laukauksella. Tästä ehti kulua hiukan yli kaksi minuuttia, kun Suomen ykkösvitja teki jälleen tuhojaan. Salo nosti pallon Ruotsin puoliskolle ja siirsi keskelle Janne Lammiselle, joka laukoi Suomen 2-0-johtoon.

Ruotsin maalihanat aukesivat alivoimalla ajassa 11.59, kun Thomas Holmgrenin laukaus upposi Suomen nuottaan. Seuraava ylivoima sujui suomalaisittain mairittelevammin, kun Krister Savonen tykitti Suomen 3-1-johtoon ajassa 14.48. Salo nappasi kolmannestakin maalista syöttöpisteen tililleen. Lauri Stenfors joutui jäähypenkille erän lopussa, mutta erätauolle mentiin Suomen kahden maalin johdossa.

Suomi kesti Ruotsin ylivoiman toisen erän ensimmäisillä minuuteilla. Ruotsi kavennus syntyi hienoisen painostuksen päätteeksi ajassa 25.16 Alexander Ruddin lavasta. Kaksikymppisen lopulla Suomi pääsi mylläämään ylivoimalla. Salo ja Savonen juonivat lähivapaalyönnistä pallon Ruotsin maaliin. Maalintekijänä kunnostautui viimeksi mainittu.

Kolmannessa erässä Ruotsi pääsi myllyttämään kahdesti ylivoimalla ensimmäisen viiden minuutin aikana. Suomi kesti molemmat alivoimat, vaikka Ruotsi pelasi lähes minuutin kahden miehen ylivoimalla. Ruotsin kolmas maali syntyi ajassa 56.01 Rikard Erikssonin toimesta. Lamminen löi Ruotsin kioskin kiinni ajassa 59.35 iskemällä pallon Ruotsin reppuun. Maalin syötti Sami Johansson.

Ruotsi vei pelin jälkeen lauotun rankkarikilpailun maalein 2-0, joten ottelun maaottelupisteet menivät Suomelle luvuin 2-1. Ruotsi johtaa maaottelutapahtumaa ensimmäisen päivän jälkeen lukemin 4-2.

Ottelussa oli yleisöä kaikkiaan 1875 katsojan verran.

Ottelutilastot
Anssi Koskisen ottelukuvat

27 comments

  1. Kaj Kunnas onnistui pilaaman ainakin mun viikonlopun. Peli oli kaikesta huolimatta yllättävän hyvää!

  2. Savonen/Lamminen surkee pakkipari, Seinäjoelta löytyy kuulema parempi…

  3. Yllättävän hyvä tunnelma matsissa vaikka ei ollut läheskään lopuunmyyty areena.
    Kunnakselle kiitos, sytytti loistavasti yleisön, sympaattisia haastetteluja ottelun aikana, sopi hyvin perhetapahtumaan.
    Ottelu oli tasokasta urheiluviihdettä, ainoa miinus oli tapahtuman markkinointi jota siis ei ollut, ainoastaan somessa pientä viestintää..
    Salibandyltä puuttuu markkinoinnin osaaminen MOT

  4. Kunnas oli todella hyvä ja onnistui luomaan hyvän fiiliksen! Verrattuna viime vuotiseen nyt oli ilmassa suuren urheilujuhlan tuntua, musiikit ja muut tukivat hyvin fiiliksen nostatusta. Ehdottomasti Kunnas jatkoon!

    Pientä miinusta tapahtumassa siitä, että Suomi100-ständi tyhjeni liian aikaisin, ja liigajengien tarrat loppuivat kesken, eikä mitään yllätyspalkintoja enää ollut tyhjällä ständillä saatavilla. Myös Suomi-fanikamaa olisi voinut olla myynnissä.

  5. Katsojamäärä (1800) mielestäni kuitenkin kelpo ottaen huomioon korishuuman ja lätkän sm-liiga avauskierros oli myös tänään.

  6. Harkkapelit on harkkapelejä ja Suomi on maailmanmestari.Taas yksi helppo peli.Ei ongelmia…

  7. Kun luovuttaisiin Ylestä ja tehtäisiin sopimus jonkun kaupallisen kanavan kanssa saisi tuota mainosaikaakin varmaan ihan kylkiäisenä. Just a thought.

  8. Yle on jo valitettavasti tehnyt valintansa. Eilinen Ruotsimatsi oli vain teksti-tv:ssä noteerattu.
    Parempi olisi kaupallinen kanava joka voisi rahoittaa matsien tuotannon mainostuloilla. Ylen armoilla jos on niin ottelut tulee erikoisina aikoina jotka ei sovi perheellisille.

  9. Tämä porukka täällä keskustelu areenalla ei tiedä markkinoinnista mitään.

  10. Niin tiedän. Voin paljastaa että yhdistämällä lajin ja yritys maailman. Sitä miten sen teen, on minun ammattitaitoni, eihän kukaan jaa sitä ilmaiseksi, ihan oikeasti.

  11. On surullista että kansainvälinen peli on nykypäivänävä lähes pelkkää pallolla puolustamista ja alibisyöttöjä alakolmiossa. Miksi pelaajia on kielletty pelaamasta? Haastot ja laukaukset on ilmeisesti kielletty samoin kuin syötöt maalintekosektoriin. Liittyykö tämä jotenkin siihen että kohosella ja kivilehdolla ei ole enää muuta annettavaa kuin alibisyötöt ja seisoskelu? Monella muulla pelaajalla olisi valmiudet pelata vauhdikasta modernia salibandya. Miksi näitä papparaisia pitää raahata vielä mukana? En näkisi sitä esteenä saunakaveruuden jatkumiselle että nämä herrasmiehet eivät enää olisi mukana joukkueessa.

  12. Nyt saitte tietää totuuden toivottavasti tämä avaa silmänne!

  13. Siitä vaan.Muuta ruotsiin ja jakele siellä 1000kpl maaliin johtaneita ”alibisyöttöjä” niin sut valitaan monet kerrat maailman parhaaksi pelaajaksi.Helppoa.Eikö? 😉

  14. Ei haluta uudistua. Siitä tuo kertoo. Ettei haluta/uskalleta uudistaa joukkuetta. Toki en pahemmin suomen maajoukkueen asioita seuraa. Niin vaikeata tuntea koko totuutta asiassa.

  15. Mitä täällä taas lässytetään vanhoista pelaajista jne,? Taululla 5-3. Näyttävät papatkin osaavan vielä puolustaakin, kolme maalia koko joukkueelta omiin Ruotsia vastaan ei ole mitenkään huono saavutus. Niin kauan, kuin ollaan salibandyn ykkösmaa, niin turha valittaa pelaajavalinnoista.

  16. Valmentaja voinut määrätä tuon roolin kentälle eikä yli keskikentän lupa mennä?

  17. Yhdistellään, mutta ei kerrota milloin ja missä pelataan? Esim tän päiväsen pelin kellonaika löytyy mistä? Turhaa lätinää, jos perusasiat hakusessa. Superfinaalin 9donaa kertoo myös omaaja kieltään, hyvin markkinoidaan…

  18. Jos halutaan että salibandy noteerataan huippu-urheiluna on pelien markkinointiin panostettava huimasti enemmän kuin nyt. Lajin arvostusta lisäisi myös laadukas tv-tai streamitoteutus. Nyt selostus laiskanoloista ja kuvakin katosi n. 10 minuutiksi, näin siis vuonna 2017. Ottelun tilastoja ei löydy mistään jne.
    Pelaajat ovat jo kehittyneet huipuiksi nyt vielä liiton taustoille ammattilaisia niin hyvä tulee..

  19. Majulle. Ongelmat olivat Fansetin/Elisan vika eikä lajin. IFFn sivoilta kyllä löytyy. Pitäiskö puokin tulla pyyhkiin.

  20. Peli oli Ruotsin liiton alainen tapaus. Ei kuulu pitää tulospalvelua täällä.

  21. Tilastot tuostakin ottelusta, niinkuin kaikista kv-peleistä, löytyy osoitteesta floorball.org

  22. Vakuuttavaa argumentointia Majulta. Ei edes vähää alusta faktat kunnossa.