Liigat

TOP 5: Miesten Salibandyliigan parhaat pelaajat

16.09.
2017
38 Kommenttia
2
Liigat

Jussi Piha on miesten Salibandyliigan ovelimpia pelaajia. Kuva: Salibandyliiga.

Perinteiseen tapaan Pääkallo.fi julkaisee uuden kauden kynnyksellä TOP 5 -listoja eri kategorioista. Tällä kertaa vuorossa ovat miesten Salibandyliigan parhaat pelaajat alkavalle kaudelle.

5. Jussi Piha, Classic

Piha on saanut urallaan oman osansa kritiikkiä, mutta viimeistään kausi osoitti, ettei tässä sarjassa ole montaa häntä parempaa pelaajaa. Upeasti syöttölinjat hahmottava ja ne todella tyylikkäästi käyttävä Piha on Classicille merkittävä pelaaja pelillisten ansioiden lisäksi myös joukkueen kapteenina. Hän nakutteli runkosarjassa 38 tehopistettä ja pudotuspeleissä yli kahden pisteen keskiarvolla 21 paunaa. On parhaimmillaan lähes pitelemätön, sillä hän on usein vastustajaa pelin hahmottamisessa vähintään pari askelta edellä.

Kuva: Salibandyliiga.

4. Miko Kailiala, EräViikingit

Runkosarja ja pudotuspelit yhteen laskettuna Kailiala paukutti viime kaudella 57 maalia, ja 82 tehopistettä ollen EräViikinkien kiintotähti alusta loppuun saakka. Joukkueensa hyökkäyskaluston aavistuksen heikennyttyä tälle maalinsylkijälle voi olla tarjolla jopa vielä tärkeämpää roolia sinipaitojen hyökkäyksessä. Todella vaarallinen laukaus lähtee niin seisovilta jaloilta, lyhyestä kantista kuin täydestä vauhdistakin. Se ei pelkästään lähde kuin siitä kuuluisasta tykin suusta, vaan on myös äärimmäisen tarkka. Kailiala on myös erinomainen haistelemaan maalipaikkoja. Hän on parantanut viime vuosina hurjasti myös puolustuspelaamistaan, minkä vuoksi hän Suomen parhaimmistoa ellei paras oikeana laiturina.

Kuva: Juha Käenmäki.

3. Peter Kotilainen, Happee

Tämä luonnonlapsi nauttii pelaamisesta, pisteiden tekemisestä ja voittamisesta. Viime kaudella runkosarjassa 68 tehopistettä, kauden aikana MM-kisoissa MVP-palkinto ja neljänteen sijaan päättyneiden pudotuspelien aikana kahdeksaan peliin 12 pistettä. Kotilainen on Happeen vahvan hyökkäyskaluston selkeä ykköstähti ja syömähammas. Elää pelissä todella tunteella mukana ja välillä räiskyy ylikin. Pystynyt tasapainottamaan pelaamistaan kuitenkin hieman viime vuosina. Sarjan kenties paras pelaaja yksi-vastaan-yksi -haastamisessa pallollisena.

Kuva: Juhani Järvenpää.

2. Henri Johansson, Nokian KrP

Juna meni jo, sanottiin. Henri Johanssonin vaarallisuutta on parilla kaudella aiemmin jo jossain määrin vähätelty, mutta viime sesongilla Nokian KrP -hyökkääjä löysi joidenkin mukaan uuden vaihteen peliinsä, toisten mielestä vanhan, kadotetun tasonsa. Oli miten oli, hän nakutteli hurjat 52 maalia ja 73 tehopistettä runkosarjassa voittaen sen selvästi. Tämä rightin puolen pelaaja tietää missä tulee olla, kun maaleja tehdään, pystyy rakentamaan itse itselleen tekopaikkoja ja ampuu todella vaarallisesti ja monipuolisesti. Johansson on parhaimmillaan omanlaisensa kombinaatio Kotilaisen ja Kailialan parhaista ominaisuuksista. Sen lisäksi hänellä on reippaasti enemmän kokemusta, eikä hänelle omasta joukkueesta löydy läheskään samalla tavalla tulitukea. Johansson on sarjan paras hyökkääjä.

Kuva: Salibandyliiga.

1. Krister Savonen, Classic

Tämä pallotaituri on Classicin tärkein puolustaja, mutta myös koko sarjan kokonaisvaltaisimmaksi viime vuosina kehittynyt pelaaja. Savonen on äärettömän taitava pallon kanssa, hyvä pelaamaan pienessä tilassa, pystyy haastamaan yksi-vastaan-yksi -tilanteissa, puolustaa kokonaisvaltaisesti hyvin, sijoittuu mainiosti, syöttövalikoima on laaja ja löytyypä takataskusta vielä laadukas laukauskin. Ylisanoja ja kehuja voisi jatkaa pitkäänkin. Vasta 22-vuotias puolustaja ei herkuttele pisteillä likikään aina, mutta on usein rakentamassa hyökkäyksiä, joiden päätteeksi niitä tehdään. Nico Salon lähdön jälkeen Savonen on Classicin pelillisiä kapellimestareita. Hän muodostaa liigan parhaan pakkiparin Janne Lammisen kanssa.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.