Liigat

TOP 5: Naisten Salibandyliigan parhaat pelaajat

13.09.
2017
Liigat

Mia Karjalainen on PSS:n menestyksen kannalta elintärkeä pelaaja. Kuva: Jari Turunen

Perinteiseen tapaan Pääkallo.fi julkaisee uuden kauden kynnyksellä TOP 5 -listat eri kategorioista.

Tällä kertaa vuorossa ovat naisten Salibandyliigan parhaat pelaajat alkavalle kaudelle.

5. Mia Karjalainen, PSS
Edelleen Suomen maajoukkueen luottopelaajiin kuuluva Mia Karjalainen on jo kokenut konkari liigakentillä, mutta se ei tunnu menoa hidastavan. Älykäs ja pallon kanssa taitava puolustaja on jälleen kaikki kaikessa PSS:lle, kun joukkue tavoittelee Superfinaali-paikkaa. Loukkaantui kesken viime kauden, ja sinä aikana koko joukkueen otteet heikkenivät.

4. Oona Kauppi, Koovee
Kaupin siskosten merkitys Kooveelle on suurempi kuin kenelläkään muilla yksittäispelaajilla liigassa. Molemmat kärsivät viime kaudella loukkaantumisista, ja lopulta Oona Kauppi pystyi pelaamaan runkosarjassa enemmän otteluita. Ehjän kauden saadessaan laitahyökkääjä keikkuu varmasti korkealla koko sarjan pistepörssissä.

Kooveella on käytössään kaksi huipputehokasta Kauppia. Oona on heistä toinen. Kuva: perwiklund.se

3. Ella Alanko, Classic
Loukkaantumiset ovat syöneet molempien Alankojen parasta terää. Viime kaudella Ella Alangon kausi jäi kaksijakoiseksi: mestaruus tuli, mutta pelejä kertyi kauden aikana vain vähän. Kunnossa ollessaan maajoukkuesentteri on kuitenkin liigan eliittipelaaja. Alangon molempiin suuntiin tekemä työ erottuu jopa Classicin tasoisesta joukkueesta. Ykkösviisikon aivot, joiden avulla tamperelaiset tulevat jälleen mättämään hirmutehoja.

Ella Alangon (edessä) viime kausi oli rikkonainen. Kuva: Esa Takalo

2. Nina Rantala, Classic
Classicin tehohyökkääjän teot hämmästyttävät kerta toisensa jälkeen. Viime kaudella Rantala paransi jälleen pistesaalistaan ja rikkoi naisten liigan tehopiste-ennätyksen runkosarjassa tehoilla 44+40=84. Sen rikkominen tällä kaudella tuntuu jopa mahdottomalta, mutta toisaalta mikään ei yllättäisi enää Classicin ja Rantalan osalta. Kovan maalintekotaitonsa lisäksi osaa rauhoittaa peliä ja jakaa palloa hyville tonteille pelikavereilleen.

Nina Rantala rikkoi liigan piste-ennätyksen viime sesongilla. Voiko temppu vielä toistua? Kuva: Juhani Järvenpää

1. Veera Kauppi, Koovee
Pitkästä loukkaantumisesta kuntoutunut Veera Kauppi on valmis valloittamaan Salibandyliigan. Tietojen mukaan otteet kesän maajoukkueleireillä eivät ole jättäneet ketään kylmäksi, ja se lupaa alkavalle kaudelle todella hyvää sekä hänelle itselleen että Kooveelle. Kaiken onnistuessa taistelee pistepörssin voitosta Rantalan kanssa, mutta sitäkin tärkeämpää on tämän monipuolisuusihmeen merkitys omalle joukkueelleen.

Veera Kaupin otteet maajoukkueessa ovat keränneet ylistäviä sanoja. Kuva: Salibandyliiga

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.