Video: Miksi liigavalmentaja esiintyi lehdistötilaisuudessa hiihtolasit päässä?

Kuva: Kuvakaappaus videosta

Kuva: Kuvakaappaus videosta

Esport Oilersin ja Tampereen Classicin välinen kamppailu päättyi perjantaina espoolaisten 5-4-jatkoaikavoittoon. Ottelu on herättänyt paljon keskustelua uuden pistelaskusysteemin vuoksi.

Classicin pääluotsi Petteri Nykky kommentoi ottelua Aamulehdelle kovin sanankääntein. Närää herätti ja herättää nykyinen pistelasku, jossa tasapelin tullessa molemmat saavat varman pisteen tililleen, vaikka peli jatkuu jatkoajalla. Voittaja voi kuitenkin saada ottelusta maksimissaan kaksi pistettä.

Oilersin päävalmentaja Heikki Luukkonen käytti systeemiä hyväkseen ottamalla maalivahdin pois jatkoajalla, jolloin kotijoukkue pääsi pelaamaan ”ylivoimalla” lähes koko jatkoajan. Luukkonen herätti hilpeyttä ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa, jossa hän esiintyi hiihtolasit otsallaan.

Syy tempaukselle oli niin sanottu ”rookie-kaste”, jossa pelaajat olivat saaneet lisätä Luukkosen varustusta miehen ensimmäisessä lehdistötilaisuudessa Oilers-käskijänä. Lehdistötilaisuuden näet kokonaisuudessaan ohesta.

17 comments

  1. Mauton lajin dissaaminen. Tälläisillä tempauksilla osoitetaan että ollaan edelleen se peli jota pelataan puolapuiden seassa ja pelireissut on dokaamista ja bilettämistä… Missä ammattiylpeys? Joukkuehengen ymmärrän, mutta se että joku lajin ulkopuolinen katsoo tätä, niin itse miettisin että onpa harrastus, jossa näköjään pelleillään ja ”harrastetaan koulun jälkeen”

  2. Noista laseista antaisin PR3, eivät kuulu viralliseen tapahtumaan.

    T: hallitus

  3. Jäynät kuuluu palloiluun, joukkuehenki paranee yhteisen huumorin kautta. Tosikoille sopii yksilölajit paremmin.

  4. Yksittäisen valmentajan joukkuehengen nostatus temppua ei millään voi nostaa kuvaamaan koko lajin kehitystä, tai miten tosissaan siihen suhtaudutaan.

    Tässä ihan vain esimerkkinä (oma suosikki) miten tosi lajin ammattilaiset hoitaa näitä virallisia pressi tilaisuuksia, varsinkin ammattiylpeyttä korostaen.
    https://www.youtube.com/watch?v=ibTTNQp6TKo
    (lisää löytyy vaikka muille jakaa)
    Mutta olivathan videon kyseiset herrat oikein komeasti pukeutuneita.

  5. Mauttomia tällaiset kommenttitempaukset, kun pitää tämmöisistä pikkujekuistakin valittaa kuinka pilaa lajin uskottavuutta. Ajatellaampa että joku lajin ulkopuolinen katsoo tuota kommenttia, niin ainakin itse miettisin että onpas harrastus kun täytyy pientä ja kasvavaa lajia varjella tuohon malliin eikä minkäänlaisia kevennyksiä sallita…

  6. Komppaan Espoota. Salibandyyn on koko lajin historian ajan kuulunut älykäs piilohuumori ja pienet harmittomat jäynät. Erottuu ja erottaa muista lajeista positiivisessa mielessä.

  7. Mauttomia tällaiset kommenttitempaukset, kun pitää tämmöisistä pikkujekuistakin valittaa kuinka pilaa lajin uskottavuutta. Ajatellaampa että joku lajin ulkopuolinen katsoo tuota kommenttia, niin ainakin itse miettisin että onpas harrastus kun täytyy pientä ja kasvavaa lajia varjella tuohon malliin eikä minkäänlaisia kevennyksiä sallita…

  8. Joo monessa muussa lajissa tällaiset rookiekasteet ymmärrettäisiin mukisematta, mutta ei Suomessa, ei salibandyssä, jossa vielä ”lajiniilojen” oma epävarmuus heijastetaan jotenkin lajin kannettavaksi.
    Ajatelkaa nyt vaikka valioliigavalmentajan haastattelua, jossa sekä haastattelija että haastateltava hymyssä suin naureskelisivat kameroiden edessä vastaavalle tempaukselle, ja kohta meillä olisi videosta noussut uusi maailmanlaajuinen viraali-ilmiö.

    Pikemminkin tällaiset sääntömuutostempaukset, joissa riippuen ottelusta on matsissa jaossa joko kaksi tai kolme pistettä, eivät tee lajille hyvää. Liiton reagoitava tähän. Yhden pisteen menetys jatkoajalla ilman maalivahti ei ole lopulta enää riski eikä mikään.

  9. No jotkut pitävät kummelia hauskana. Minusta tuo oli liian inside vitsiä ja mautonta. Tuosta videosta kun katsoo, niin ensi silmäys voisi olla tyyliin jostain kummelista. Huonolla kuvauksella, keskellä meteliä, joku tyyppi seisoo laskettelulasit päässä, tee siitä sitten uskottavaa urheilua. Kuten sanoin ekassa viestissä, ymmärrän idean joukkuehengestä, toteutus oli väärin, lätkässä tai fudiksessa toi menisi, koska ne on jo uskottavia lajeja. Sähly ei siihen vielä pääse.

  10. Voi teitä valittajia, on teillä ankeeta. Oilers voitti ansaitusti. Piste. Pelasi todella virheettömästi ja rohkeasti mestareita vilisevää joukkuetta vastaan. Upeeta heittäytymistä koko joukkueelta.

  11. Luukkonen noussut liigan ylivoimaisimmaksi valmentajaksi, niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Huikeaa! Lisää tällaista heittäytymistä.

  12. Tämän kauden peliliike nro 1 tuli tässä. Jatkoaika pelaminen ylivoimalla. Luukkonen esitti ylivertaista taktikointia ja otti kerralla uuden säännön haltuun. Oltiin sitten säännöstä mitä mieltä tahansa… Varmaa ainesta Majun valkuksi…

  13. Taida Clasu ollakaan tällä kaudella entisensä. Salon lähtö vienyt oletettua enempi terää pois. Lasb peli oli sekin jo aika nihkeä. Oilers veti kyllä hyvin, mutta(ja aina se typerä mutta) tällaiset pelit entinen clasu käänsi aina itelleen. Oilersin junnut vetää hyvin, ja taas mutta, kaikki onkin sitten inkkarit/ssv/erä osastolta tulleita 😉

  14. Lasit Luukkosella ja tiedä mitä tarinaa siihen liittyy. Muistan itsekin suositelleeni aikanaan pelikaverille ottaa yhdeltä tutulta kyydin peliin. Tämä tuttu oli syönyt makkaraperunat ja nukkunut pommiin. Viimeinkun piti lähteä kuski muisti että pitää vielä yksi kaveri hakea ja tämäkin oli myöhässä ollut ja kaikkeen muuhun keskittynyt vaikka kiire. Ei jatkossa tämä tuttu enää heidän kyytiin lähtenyt.

  15. Tulokasvalmentajalle tehty pila pelaajien toimesta. Ei siinä sen kummempaa. Komiat lasit toki:D

  16. älkää enää itkekö että teitä ei oteta vakavasti. Pelleily ei kuulu lajin levittämiseen, voisko surullisempaa olla olemassa. Ei näin Oilers.