Liigat

Video: Suomen mestari avasi murskavoitolla – Savolainen aateloitiin seuralegendaksi

18.09.
2017
7 Kommenttia
1
Liigat

Mika Savolainen on Classicin pelaaja-aatelinen #22. Kuva: Esa Takalo.

Kahtena edellisenä keväänä salibandyn Suomen mestaruutta juhlinut Classic aloitti kautensa 10-4 -voitolla LASB:sta. Ottelun alla jaettiin myös erityispalkinto, kun Mika Savolainen nimitettiin Classicin pelaaja-aatelisten joukkoon.

Savolainen päätti uransa vuosi sitten Classicin ensimmäiseen Suomen mestaruuteen. Liigan kaikkien aikojen jäähypörssin ykkönen luuti Salibandyliigassa kaikkiaan 13 kautta RuRun, Steelersin, Trackersin ja Classicin takalinjoilla. Tehopisteitä ”iso paha” Savolainen keräsi 302 runkosarjakamppailun ja 77 playoff-ottelun aikana yhteensä 325 kappaletta. Maajoukkueessa Savolainen esiintyi 46 kertaa ja oli mukana kolmessa MM-turnauksessa, joista saldoksi jäi kaksi maailmanmestaruutta ja yksi MM-hopea.

Itse ottelussa Classic oli selvästi vierailijaansa parempi. Aktiivisesti pelannut LASB oli yritteliäs, mutta tamperelaisisännät takoivat pikkuhiljaa johtoaan suuremmaksi ottelun edetessä. Kolmannen erän alussa tilanne oli jo 8-1 ennen kuin LASB onnistui kaunistelemaan lukemia.

Classicin tehokkaimmat olivat 3+2 -tehot nakutellut Lassi Vänttinen ja 2+3 -pistein kompannut Joonas Pylsy. Sami Johansson onnistui pistein 2+1. LASB-hyökkääjä Rasmus Kainulainen oli ainoa kahteen pisteeseen yltänyt vierasjoukkueen pelaaja maalisyötöillään.

Mika Savolaisen aateloiminen:

Maalikooste:

Lehdistötilaisuus:

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila