Liigat

Champions Cup -finaalissa kahdesti osunut Delgado Johansson: ”Ei ollut revanssi vain Classicia vastaan”

08.10.
2017
0 Kommenttia
1
Liigat

Amanda Delgado Johansson (#3) ja koko IKSU:n joukkue olivat tyrmäävän hyviä Champions Cupissa. Kuva: Juha Käenmäki.

Hallitseva Ruotsin mestari IKSU kaatoi tänään Classicin naisten Champions Cup -finaalissa lukemin 5-1. Pääkallofi jututti pelin jälkeen kaksi osumaa ruotsalaisille iskenyttä Amanda Delgado Johanssonia.

Delgado Johansson itse voitti turnauksen pistepörssin tehoin 5+1 ja valittiin myös All-Star -kentälliseen. Hän oli tyytyväinen omaan esitykseensä, mutta etenkin koko joukkueen suorittamiseen.

– Tänään nähtiin meiltä hyvä, stabiili esitys. Kaikki sujui hyvin läpi ottelun. Lisäsimme pikkuhiljaa johtoa aina 1-0 -tilanteesta numeroihin 3-0. Vaikka Classic kavensi, niin senkin jälkeen pelaaminen tuntui rauhalliselta ja hyvältä aivan viimeiselle minuutille saakka, Ruotsin maajoukkuelaituri korosti.

Viime vuoden Champions Cupissa IKSU hävisi Classicille välierässä. Ottelu venyi tuolloin jatkoajalle ja pettymys oli Uumajan ykkösseuralle kova kolaus. Se näkyi Delgado Johanssonin mukaan Seinäjoki Areenalla joukkueen otteissa asennepuolella.

– Tämä ei ollut revanssi vain Classicia vastaan, vaan revanssi koko turnauksen osalta. Se tuntui vahvasti tekemisessämme. Halusimme todella ottaa kultaa täältä.

Ruotsin mestari oli todella tyrmäävä. Turnauksen kaksi otteluaan se voitti maalierolla 19-2 ja vastassa oli Classicia ennen kuitenkin Suomen viime kauden cup-voittaja TPS.

– Eilen nähtiin kyllä yllättävän isot lukemat. Pelasimme toki todella hyvin välierässä. Tänäänkin olimme selvästi parempia, tai ainakin suoritimme tasaisemmin.

– Juttelimme illalla paljon eilisestä pelistä ja saimme siitä paljon mukaan tälle päivälle. Oli jotenkin sellainen tunne pelissä, ettei kukaan pysty tällä hetkellä voittamaan meitä, Delgado Johansson paalutti.

Ruotsin liigassa IKSU:n kone on startannut yskien. Se on sarjassa vasta kuudentena ja voittanut peleistään vasta kaksi. Champions Cup oli tärkeä etappi koko kautta ajatellen.

– Tämä oli ehdottomasti iso juttu meille. Meillä on ollut liigassa vaikea alku ja olemme kärsineet aika odottamattomiakin tappioita. Saamme tästä varmasti itseluottamusta. Voimme ottaa hyvää fiilistä, sekä ihan konkreettisesti onnistuneita asioita mukaan tuleviin sarjapeleihimme, Delgado Johansson päätti ennen liittymistään takaisin joukkueensa ansaittuihin kultajuhliin.

Lue myös:
Classicille pettymys finaalissa – Ruotsin mestari juhlii Champions Cupin voittoa

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila