Liigat

Classic joutui pettymään viime vuoden Champions Cupissa – ”Se oli kyllä niin karmea töppi”

06.10.
2017
0 Kommenttia
1
Liigat

Asser Jääskeläisen mukaan Petteri Nykky on oikea mies valmistamaan Classic Champions Cupin tärkeisiin otteluihin. Kuva: Anssi Koskinen

Keväällä uransa ensimmäistä Suomen mestaruutta juhlinut Classic-puolustaja Asser Jääskeläinen lähtee Seinäjoelle pyyhkimään viime syksyn huonoja Champions Cup -muistoja unholaan.

– Tähän tähdättiin viime kevään jälkeen, että Champions Cupissa pystyisin pelaamaan, Jääskeläinen toteaa puhelimitse kotisohvaltaan.

Värikkäänä persoonana tunnettu puolustaja pääsi avaamaan tämän liigakauden kaukalossa vasta viime viikonloppuna.

Loukkaantumiset ovat hieman vaivanneet Jääskeläistä, ja hän myöntääkin, että ihan parhaaseen vireeseen on vielä matkaa.

– Paikat on ihan OK. Ei tässä mihinkään Ironman-kisaan vielä lähdettäisi, ja pelitatsissa on vähän hakemista. Jos joutuu olemaan kaksi minuuttia (Falunin Rasmus) Enströmin ja Galanten (Alexander Galante Carlström) pyörityksessä niin tiukkaa tulee, hän naurahtaa.

Hämeenlinnan Steelersiä vastaan syntyivät myös kauden avausmaalit, kun Jääskeläinen kihautti nimensä pöytäkirjaan kahdesti. Hän ei kiellä niiden merkitystä.

– Vaikka oma pääpaino on puolustuksessa, niin kukapa ei tykkäisi tehdä maaleja. Sen jälkeen on yleensä parempi fiilis tehdä kaikkea muutakin. Ei ollut vieläpä mitään odotuksia tehojen suhteen.

Jääskeläinen oli myös viime kaudella Classicin mukana Champions Cupissa. Sillon joukkue koki Ruotsin Boråsissa kovan pettymyksen, kun Storvreta nosteli pystiä niukan 2–1-voiton jälkeen.

Tamperelaispakin äänessä on vieläkin kuultavissa harmistuneisuutta, kun hän muistelee viime syksyä.

– Se oli kyllä niin karmea töppi. Mutta kun et tee maaleja, et ansaitse voittoa.

– (Sami) Johansson ja (Mikko) Leikkanen laukoivat viisi kertaa tolppaan siinä finaalissa. Heille tulee edelleen kuittia, että nyt on aika korvata se, Jääskeläinen vitsailee tuttuun tyyliinsä.

On sanomattakin selvää, että Seinäjoella joukkueen ainoa tavoite on voittaa seurahistorian ensimmäinen Champions Cupin mestaruus. Siitä huolimatta aiheella ei ole pohdittu päätä puhki pukukopissa.

– Ei olla puhuttu oikeastaan yhtään turnauksesta. Valmennuksella on varmasti ollut rytmitys treenaamisen ja ketjujen osalta tätä ajatellen, mutta muuten se ei ole näkynyt. Viimeksi, kun Champions Cup järjestettiin Tampereella, niin keskityimme pelkästään siihen, ja silloin se meni vähän yli.

Arkirutiinit ovat sujuneet tavalliseen tapaan, ja haastattelun ajaksi Jääskeläinen joutui keskeyttämään ”änärin” pelaamisen. Perjantaina onkin jo aika suunnata Pohjanmaalle, ja lauantaina vastaan astelee joko tshekkiläinen Chodov tai Saksan mestari Weissenfels.

Jääskeläinen ei tiedä joukkueista nimeä enempää.

– Ei mitään käryä, ja se voi olla parempikin, ettei tiedä mitään etukäteen. Pystyy keskittymään sataprosenttisesti peliin ja olemaan koko ajan hereillä. Luulisin, että tshekkiläiset ovat fyysisiä, hän pohjustaa.

Mahdollinen finaalivastustaja löytyy joukosta Falun, Wiler-Ersigen tai SPV. Jääskeläisen mukaan Classicin valmennus osaa valmistaa joukkueen siihen iskuun, että pytty lähtee sunnuntaina kohti Tamperetta.

Lisäksi hän antaa seuraamisvinkin katsojille.

– Tunnen tämän meidän porukan niin hyvin, että jos jokainen pystyy pelaamaan hyvällä omalla tasollaan, niin silloin meitä ei voita kukaan. Petteri Nykyn huikeutta korostaa se, että hän pystyy lataamaan jokaisen yksilön tällaisiin yksittäisiin isoihin peleihin.

– Nostan esiin tuon meidän Lassi Vänttisen, joka ei pelannut viime kaudella niin paljon, mutta on vain huikea pelimies. Jää usein näiden meidän savosten ja johanssonien varjoon, Jääskeläinen heittää ja jatkaa änärin myllyttämistä.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen