Liigat

Classic-pakin hölmö jäähy harmitti Nykkyä: ”Kurinalainen rakenteemme katosi siihen”

08.10.
2017
27 Kommenttia
0
Liigat

Petteri Nykky harmitteli Asser Jääskeläisen hölmöä jäähyä. Kuva: Juha Käenmäki.

Falun oli tänään miesten Champions Cupin finaalissa Tampereen Classicia etevämpi lukemin 7-4. Classicin päävalmentaja Petteri Nykky puhui pelistä haastattelukäytävällä tuttuun, tyyneen tapaansa.

Avauserä oli Classicilta hyvä ja tamperelaiset olivat piirun verran pelillisesti edellä, vaikka tilanne olikin tauolla 1-1. Toisen erän alkupuolella Asser Jääskeläinen otti jäähyn, joka näytti jo tuossa vaiheessa turhautuneen miehen tempulta. Vaikka Classic onnistui siirtymään johtoon alivoimalla, Falun tasoitti vielä saman ylivoiman aikana. Maalin jälkeen Classicin peli näytti hajoavan ja jäähy olikin Nykyn mielestä iso kulminaatiopiste pelille.

– Se oli hölmö temppu. Ei tuollaisia voi tällaisissa peleissä tehdä. Meidän kurinalainen rakenteemme katosi siihen. Onneksi siitä ei tullut vitosta.

– Se oli meille kova kolaus henkisesti, vaikkei sen saisi syödä miestä noin paljoa. Pitäisi vain taistella kahta kauheammin. Näin jälkikäteen tuntuu, että se vaikutti aika suuresti, Nykky harmitteli.

Jääskeläinen otettiin saman tien viltin puolelle, eikä miestä nähty enää kentällä. Jäähy ei kuitenkaan ollut ainoa syy penkitykseen.

– Ei ole ukko (Jääskeläinen) vielä sellaisessa kunnossakaan, missä pitää tässä vaiheessa olla. Muutamat jätkät ovat sen verran kolhuilla tai kuntoutumassa, etteivät he ole tällä hetkellä Champions Cupin kovien kansainvälisten pelien vaatimassa tikissä.

Loukkaantumisten ja jäähyjen taakse ei isossa kuvassa maajoukkueluotsin mielestä voi kaikesta huolimatta piiloutua.

– Tämä kertoo missä mennään tasollisesti tällä hetkellä. Ei tulos jätä mitään selittelyvaraa. Ylpeä olen siinä mielessä jätkistä, että he tekivät mitä pystyivät. Pitkä on matka suomalaisella salibandylla vielä, Nykky kommentoi ja huokaisi hieman.

Classic pystyi ajoittain haastamaan Falunia hyvinkin tasapäisesti ollen pieniä hetkiä hallitsevampi osapuolikin. Maalipaikkojen hyödyntämisessä jäi parantamisen varaa.

– Osittain teimme vastustajan maalivahdista hyvän. Emme pystyneet ihan pelaamaan siten, miten halusimme. Meillä oli muutama ylivoima, joita emme pystyneet hyödyntämään. Erikoistilanteista onnistuminen olisi kuitenkin kaikki kaikessa näissä peleissä.

– 
Kahdessa viimeisessä erässä sitten juoksimme vähän perässä ja jouduimme itse lusimaan jäähypenkille. Ensimmäiset alivoimat jaksoimme ihan hyvin ”ryynätä”, mutta ehkä se vähän söi energioita.

Falun onnistui tänään pelaamaan myös Classicia fiksummin kokeneen valmentajan näkemyksen mukaan.

– Kaverin ykkönen vei meidän ykköstä, jolla oli tehtävänä heille vähän pärjätä. Heidän ykkönen oli tehokkaampi, mutta onhan se toki maailmanluokan kentällinen. He osasivat pitää palloa silloin, kun piti. Lopussa yritimme vähän saada juoksukilpaa aikaan, mutta emme olleet Miro Lehtisen maalia lukuun ottamatta riittävän vaarallisia.

Kuva: Juha Käenmäki.

Ottelun vihelsi ruotsalainen tuomaripari, jonka linja tuntui aiheuttavan välillä närää katsomossa.

– Parhaat täällä viheltävät. En minä tuomareista sano mitään. Jäähyt saattoivat johtua siitäkin, että olimme vähän perässä. Leikkasen jäähyä en nähnyt ehkä samalla tavalla kuin tuomarit, mutta kun taululla on kaverin kolmen maalin voitto, niin siinä on turha itkeä tuomareista.

Jos joukkueen tekemisessä oli Nykyn mielestä parannettavaa, niin hallitsevien Suomen mestareiden luotsi totesi myös peiliin katsahtamalla löytävän syitä siihen, miksei tänä vuonna pystytty haastamaan Falunia, kuten viime vuoden CC-finaalissa Storvretaa.

– Valmennus voi ottaa itseensä siitä, että pelasimme paljon harjoituspelejä, koska meillä on nyt paljon nuoria pelaajia mukana. Kokeneemmat pelaajat joutuivat niiden myötä ehkä vähän liiankin kovalle kuormalle valmistautumisvaiheessa. Se on pitkässä juoksussa varmasti pohdinnan paikka.

Finaalitappiota on turha jäädä kuitenkaan surkuttelemaan.

– Tulos pitää ottaa sellaisena kuin se on. Sitten katsotaan, mitä voidaan tehdä ja harjoitellaan vielä paremmin, jotta pärjääämme runkosarjassa. Tästä alkaa matka kevättä kohti. Ei tämä sen kummempaa ole, Nykky tuumi ennen seuraavaan haastatteluun siirtymistään.

Lue myös:
Classic joutui nöyrtymään – Falunista jälleen maailman paras seurajoukkue

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila