Liigat

Classic uinahti kesken välierän – ”Siinä vaiheessa ei paljon naureskeltu”

07.10.
2017
2 Kommenttia
2
Liigat

Classicin Eemeli Salin (9) peräänkuulutti joukkueelle pelaamista sunnuntain Champions Cupin finaalissa.

Sekä naisten että miesten finaaleissa nähdään sunnuntaina tamperelaisväriä. Classicin miesten joukkue ei ollut kuitenkaan läheskään niin vakuuttava kuin aiemmin pelannut naisten ryhmä.

Classic vei tshekkiläistä Chodovia miesten välierän avauserässä miten tahtoi. Tilanne oli hyvinkin nopeasti jo 2–0, ja erän päätteeksi jo 4–1.

Toisessa erässä pelinkuva kääntyi päälaelleen. Ottelun avausmaalista vastannut Eemeli Salin ei voinut käsittää, mitä toisella 20-minuuttisella tapahtui.

– Lopetimme pelaamisen ja annoimme homman ihan täysin kaverin hallintaan, Salin kertasi päätään pyöritellen.

Toisessa erässä Chodov iski pallon kahdesti Lassi Torisevan selän taakse ja nousi jo maalin päähän. Pukukoppiin poistuneiden suomalaispelaajien ilmeet olivat vakavat.

– Siinä vaiheessa ei paljon naureskeltu. Kävimme kopissa lähinnä läpi sitä, että nyt täytyy alkaa pelaamaan, pienien asioiden kautta. Muutimme vähän systeemiä ja tiputimme karvausta, koska tiesimme, että jossain kohtaa Chodovin piti alkaa hyökkäämään kovempaa.

Kolmannessa erässä Classic esitti tarvittavan ryhtiliikkeen ja klaarasi finaalipaikan. Salin pääsi naulaamaan lopussa hattutempun tilastoihinsa.

– Ehkä heidän pelityylinsä ei sopinut oikein meille.

Mikä heidän pelaamisestaan teki niin vaikeaa?
– En voi kaikkea paljastaa. Muuten muutkin alkavat pelata samalla tavalla.

Tshekkipelaajat pystyivät välillä fyysisesti horjuttamaan Classicia – myös isokokoista Salinia.

– Sai painia, ja jäi vähän harmittamaan, kun hävisin pari kaksinkamppailua. Se ei tunnu ikinä mukavalta. Jäi huomiselle sopivasti hampaankoloon, maajoukkuehyökkääjä hymähti.

Lauantain peliesityksellä Classic ei pysty kirkastamaan vuoden takaista hopeamitaliaan.

– Täytyy olla paljon parempi finaalissa. Uskon ihan täysin, että pystymme siihen. Täytyy vain saada taidot paremmin esiin ja pelata oikeasti joukkueelle.

Champions Cupin voitto on ollut kaksinkertaisen Suomen mestarijoukkueen suuri tavoite tälle kaudelle. Viime vuonna pettymys oli kova, kun Storvreta vei finaalitaiston 2–1-numeroin.

– Tähän on valmistauduttu henkisesti tosi pitkään. Viime vuoden turnaus jäi niin paljon kaivelemaan, Salin päätti.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen