Liigat

Classicille pettymys finaalissa – Ruotsin mestari juhlii Champions Cupin voittoa

08.10.
2017
2 Kommenttia
0
Liigat

Kuva: Juha Käenmäki

Ruotsin mestari IKSU ja Suomen mestari Classic mittasivat toisiaan sunnuntaina naisten Champions Cupin finaalissa Seinäjoella. IKSU oli ottelussa parempi ja vei voiton maalein 5-1.

Ottelu käynnistyi ruotsalaisittain mainiosti, kun Classicin pelaaja ohjasi pallon omaan maaliin ajassa 01.45. Amanda Delgado Johansson tarjoili lisää kylmää suihkua ajassa 12.28, kun taituri kieputti pallon Classic-verkkoon vanhanaikaisella. Ensimmäinen erä mentiin selkeästi ruotsalaiskomennossa ja Classicilla oli haasteita päästä maalipaikoille, kun IKSU taasen järjesti paljonkin päänvaivaa tamperelaispuolustukselle.

Ajassa 24.02 Julia Nordin vei IKSU:n 3-0 johtoon. Erän edetessä Classic pääsi paremmin peliin mukaan ja piti enemmän palloa kuin avauserässä, joka johti myös hyökkäysaikaan. Ajassa 37.40 Suomen mestari sai ylivoiman, jota se ei hukannut. Hanna Sipiläinen laukoi pallon maaliin 21 sekuntia ennen erän loppua, joten kolmanteen erään mentiin luvuissa 3-1.

Kolmanessa erässä ei nähty osumia ensimmäisellä kympillä, vaikka IKSU hallitsi peliä. Kristiina Kauppila lähti istunnolle ajassa 50.02 ja IKSU iski 17 sekuntia myöhemmin neljännen osumansa. IKSU kontrolloi peliä hyvin seuraavat minuutit ja Classicille ei auennut juurikaan maalipaikkoja.

Classic otti aikalisän viisi minuuttia ennen loppua pelasi loppuminuuteilla ilman maalivahtia. Maalintekosaumoja siunaantui tamperelaisille, mutta pallo ei löytänyt tietään vastustajan verkkoon. IKSU iski vielä kertaalleen tyhjään maaliin ja vei voiton maalein 5-1.

Ottelutilastot
Ottelukuvat

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen