Liigat

Classicin Leikkanen joutui jälleen pettymään finaalissa – ”Ei saisi noin paljon ailahdella”

08.10.
2017
1 Kommentti
2
Liigat

Mikko Leikkasen mukaan Classicin pelissä oli vaaranmerkkejä ilmassa jo lauantailta. Kuva: Juha Käenmäki

Pettymys paistoi läpi haastattelupisteelle saapuneesta Classic-puolustaja Mikko Leikkasesta. Suomalaisjoukkueen otteen herpaantuminen finaalissa oli kuin toisinto Champions Cupin välierän tapahtumista.

Leikkanen luuti vuosi sitten Ruotsin Boråsissa pelatussa finaalissa, jossa Storvreta oli parempi jatkoajan jälkeen. Tällä kertaa Ruotsin mestarijoukkue Falun latoi taululle seitsemän osumaa, kun Classic osui neljästi.

Pienet asiat olivat jälleen ratkaisemassa ottelua toisessa erässä.

– Täysin voitettavissa oli Falunin porukka, mutta emme sitten kuitenkaan saaneet koneestamme sitä ulos, mihin rahkeita olisi ollut, Leikkanen harmitteli.

Välierässä tshekkiläistä Chodovia vastaan Classic menetti otteen. Sunnuntaina virsi oli sama – ei ehkä niin paha, mutta Falunia vastaan äärettömän ratkaiseva.

– Eilen oli jo vaaranmerkkejä siinä toisessa erässä, ja meinasimme päästää pelin täysin käsistämme. Tänään vähän sama juttu.

– Vaikka peli vähän aaltoilee ja tietysti tulee vaikeitakin jaksoja, niin ei ihan noin paljon saisi pelaaminen ailahdella tällä tasolla. He kävivät välillä halvalla räppäämässä jonkun maalin, ja meillä taas oli kauhea duuni yhden maalin tekemiseen.

2–2-tilanteessa ollut peli kääntyi nopeasti ruotsalaisille toisella 20-minuuttisella. Viiden minuutin sisään pallo löytyi kolmesti Classic-maalista.

– Pitäisi paremmin pystyä nollaamaan tilanteet, kun tulee maaleja nopeassa tahdissa. Yleensä, kun meillä kulkee peli niin penkki elää, mutta tänään se vähän lamaantui, tärkeän alivoimamaalin iskenyt puolustaja pohti.

Leikkanen on viime vuosina kärsinyt loukkaantumisista. Toistaiseksi hän on kuitenkin pelannut tällä kaudella jokaisessa Salibandyliiga-ottelussa ja oli myös Seinäjoella tärkeässä roolissa Classicin alakerrassa.

– Ihan OK on kunto. Pelejä en ole vielä joutunut onneksi jättämään väliin. Totta kai harjoittelussa joudun tekemään paljon juttuja eri tavalla. Polvi antaa myöten sen verran kuin antaa. Pääasia, että pääsee auttamaan joukkuetta peleihin.

Viime vuoden finaalitappion jälkeen Champions Cupin voitto oli asetettu isoksi tavoitteeksi tamperelaisjoukkueessa.

Tappio tuli jälleen, ja sen käsittely ottaa luonnollisesti oman aikansa. Leikkanen uskoi, että jotain kuitenkin jäi käteen taas loppukautta ajatellen.

– Totta kai jokainen kova peli, jonka pääsemme pelaamaan on plussaa. Nämä ovat hienoja reissuja, mutta tämä on tulosurheilua, ja häviö jää kaivertamaan kaikille pitkään.

– Ei tässä auta kuin pistää haalarit niskaan ja suunnata kotimaan liigaa sekä kevättä kohti.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen