Liigat

Epäonninen alku pilasi Classicin pelisuunnitelman – ”Olisi pitänyt tehdä sataprosenttisesti”

08.10.
2017
3 Kommenttia
1
Liigat

IKSUn leveämpi ja laadukkaampi materiaali oli finaalissa yksinkertaisesti liikaa Classicille. Kuva: Juha Käenmäki

Ruotsin hallitseva mestari IKSU tiedettiin olevan valtava haaste Tampereen Classicille. Suomalaisilla oli jipot keksittynä Champions Cupin finaalin alkuun, mutta ne kuivuivat nopeasti.

Classicin päävalmentaja Katriina Saarinen harmitteli, että IKSU pääsi niin nopeasti johtoon avauserässä. Amanda Delgado Johanssonin syöttö upposi Classic-pelaajan jalan kautta maaliin, vajaan kahden minuutin pelin jälkeen.

– Ei pystytty toteuttamaan sitä, mitä haluttiin. Pyrkimyksenä oli tehdä IKSUn pelistä tuskaista, hallita palloa ja siten pitää heidät mahdollisimman kauan pois maalinteosta, Saarinen kertasi pelisuunnitelmaa 1–5-tappioon päättyneen finaalin jälkeen.

Classic sai toivonkipinän aivan toisen erän lopussa, kun Hanna Sipiläinen laukoi pukukoppimaalillaan tilanteen 1–3:een.

– Sanotaan näin, että meillä oli periaatteessa tarvittavat paikat tehdä lisää maaleja, mutta olisi pitänyt tehdä sataprosenttisesti paikoista.

IKSU kuitenkin näytti, miksi se kruunattiin maailman parhaaksi seurajoukkueeksi. Ruotsalaiset pitivät Classicin vakuuttavasti pois vaaratilanteista.

– Kaikki kunnia tänään pelaajille, jotka tekivät parhaansa. Vastushan on maailman kovin. Tiesimme, etteivät he takki auki lähde, koska voitimme heidät viime vuonna välierissä. Ehkä oli vähän tyhmää voittaa silloin, Saarinen vitsaili.

– Kaverin materiaali oli leveämpi ja laadukkaampi. Ruotsissa on paljon enemmän naispelaajia, ja liigajoukkueisiin ei pääse siellä, jos ei osaa pelata kovalla tasolla. Siellä moni joukkue on tottunut pelaamaan kahdella kentällä.

Päävalmentaja nosti erityisesti esiin Classicin nuorten pelaajien esiinmarssin Seinäjoella.

– Ainakin saamme tästä mukaan sen kokemuksen, että moni nuori pelaaja oli kentällä ensimmäistä kertaa kansainvälisissä peleissä. Se oli heille ainutlaatuista, Classic-luotsi muistutti.

Lue myös:
Classicille pettymys finaalissa – Ruotsin mestari juhlii Champions Cupin voittoa

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen