Divarit

Historian ensimmäinen runkosarjan rankkarikisavoitto KrP:lle – Oilers kärsi kauden avaustappion

04.10.
2017
44 Kommenttia
2
Divarit

Nokian KrP otti kauden kolmannen voittonsa keskiviikkona. Kuva: Esa Takalo

Nokian KrP ja Esport Oilers mittasivat toisiaan keskiviikkona Raholassa. KrP voitti Salibandyliigan historian ensimmäisen runkosarjan rankkarikisan ja vei täyden pistepotin loppuluvuin 5-4.

Ensimmäinen erä oli sangen maalirikas. KrP meni johtoon noin kahdeksan peliminuutin kohdalla, mutta vierasjoukkue osui kolmesti seuraavan kahdeksanminuuttisen aikana. Molemmat joukkueet maalasivat vielä kertaalleen ja tauolle mentiin luvuissa 4-2 Oilersin hyväksi.

Toisessa erässä ainokaisesta vastasi KrP, vaikka Oilersille tarjoiltiin hyvä paikka lisämaaleihin erän toisella puolikkaalla, kun joukkue pääsi viiden minuutin ylivoimalla ja pelasi lähes kaksi minuuttia viidellä kolmea vastaan.

Ottelun viimeiselle kympille lähdettäessä tilanne oli 4-3 Oilersin hyväksi. Kuusi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua KrP tuli tasoihin Ville Kangasmäen maalilla. Vaikka kotijoukkueelle tarjoiltiin loppuminuuteilla vielä kahden miehen ylivoima-aikaa, niin edessä oli jatkoaika.

Oilers pelasi jatkoajalla kahteen otteeseen ilman maalivahtia, mutta ratkaisua ei nähty, joten edessä oli rankkarikilpailu. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun uusien sääntöjen puitteissa lauottiin rankkarikilpailu Salibandyliigan runkosarjan ottelussa.

Rankkarikisassa Nokian KrP:n Henri Johansson ja Kangasmäki onnistuivat omissa rankkareissaan. Oilersin Severi Korhonen ja Eino Pesu sen sijaan epäonnistuivat, joten KrP voitti ottelun. Pistejako ottelussa meni siten, että KrP sai plakkariin kaksi pistettä ja Oilers yhden. KrP on voittanut kolme ottelua neljästä ja on sarjan kuudentena. Oilers nousi tasapelipisteen myötä kolmanneksi.

Ottelun tehopelaaja oli 1+2 iskenyt Oilersin Casper Pfitzner. Molempien maalivahdit keräsivät hyvän määrän torjuntoja, sillä Santtu Pohjonen pysäytti 25 kutia sekä kaksi rangaistuslaukausta kotijoukkueen maalilla ja Joonas Kaltiainen 27 laukausta vieraiden rysän edessä.

EräViikingit Akatemia ja ÅIF kohtasivat keskiviikkona miesten Divarissa. ÅIF oli kamppailussa parempi loppuluvuin 6-5.

Akatemia aloitti ottelun vahvasti ja johti peliä 3-1 ensimmäisen kymmenen minuutin kohdalla. ÅIF tuli kuitenkin vielä tasoihin ensimmäisessä erässä. Toinen erä meni 2-1 sipoolaisille, joten kolmoserään lähdettiin lukemissa 5-4.

ÅIF pääsi kahden maalin johtoon kolmannen erän alkuminuuteilla, mutta EräViikingit Akatemia kavensi viimeisen kympin alussa. Vierasjoukkue kesti kuitenkin loppuun saakka ja voitti pelin maalein 6-5.

ÅIF:n tehopelaaja oli 2+1 naulannut Atte Huovinen. Kotijoukkueen Juho Niinikoski osui kahdesti. ÅIF on kahden perättäisen voiton turvin Divarin yhdeksäntenä. EräViikingit Akatemia löytyy sijalta viisi.

Miesten Salibandyliiga:
Nokian KrP-Esport Oilers 5-4 rl. Ottelutilastot

Miesten Divari:
EräViikingit Akatemia-ÅIF 5-6 Ottelutilastot Juhani Järvenpään ottelukuvat

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen