Liigat

Jättipettynyt SPV:n maalipyssy: ”Pari päivää menee toipuessa”

07.10.
2017
1 Kommentti
1
Liigat

Jari Hankkion tehosarake jäi nollille. Kuva: Juha Käenmäki.

Champions Cupin isäntäjoukkue SPV koki tänään karvaan pettymyksen, kun se joutui myöntämään Falunin paremmakseen välierässä lukemin 7-2. Seinäjoki Areenan mixed zonella kaiteeseen nojaili pelin jälkeen päätään pyöritellyt Jari Hankkio.

Falun oli heti ottelun alussa terävä. Jo ensimmäisessä vaihdossa Alexander Galante Carlström kuritti SPV:n ykkösvitjaa.

– Olihan se katastrofialku, kun heti meidän kenttä otti omiin. Se toimi herätyksenä ja pääsimme peliin mukaan.

– Mielestäni ensimmäinen erä oli meidän. Falunin toinen maali pomppi pakin jalasta sisään, kun hän pelasi sitä luukulle. Meillä oli paikkoja ja onnistuimme kaksi maalia tekemäänkin. Meillä oli vähän momentumia siinä vaiheessa, Hankkio totesi.

Toisessa erässä Falun piti palloa mielin määrin, mutta SPV-hyökkääjä ei nähnyt, että keskimmäisellä 20-minuuttisellakaan punaisilla olisi ollut hätää.

– Toinen erä oli tasainen. Heidän ykkönen piti hienosti palloa ja välillä olimme pesukoneessa. Se oli kuitenkin aika hallittu pesukone. Meillä oli kaksi ylivoimaa ja muutamia laatupaikkoja, joista vain olisi pitänyt naulata.

– Kolmannessa homma lähti heti väärille raiteille. En tiedä mitä tapahtui. 5-0 kun häviät erän, niin ei siinä ole seliteltävää.

Päätöserässä peli näytti kuitenkin Peliveljien osalta valoisammalta pienen tovin. Alussa tulleen Falunin 3-2 -johtomaalin jälkeen SPV:llä oli muutama todella maukas maalipaikka muun muassa Janne Aution, Tuomas Mustosen ja Hankkion itsensä toimesta. Niistä eivät seinäjokelaiset onnistuneet ja Falun rokotti tylyllä prosentilla seuraavista omista tonteistaan.

– Vastustaja oli ehdottomasti kliinisempi. Itseäni harmittaa eniten, että tiesimme joutuvamme kyykkimään ja onnistuimme siinä ihan hyvin, mutta kun ei itse tehdä niin…

Hankkion pää painui hetkellisesti alas muutaman pudistuksen saattelemana ennen kuin hän jatkoi:

– Se ei yksinkertaisesti tue meidän pelisuunnitelmaamme, jos emme laita palloa tuollaisista paikoista pussiin. Tämän päivän paikoista olisi pitänyt ehdottomasti tehdä enemmän kuin kaksi maalia. Etenkin henkilökohtaisesti pitää katsoa peiliin, kun oma sarake näyttää nollaa.

Niin, maaleistaan elävä ja niitä Salibandyliigassa tavanomaisesti hurjaa tahtia mättävä Hankkio ei onnistunut tässä turnauksessa laittamaan palloa pussiin kuin kertaalleen osuttuaan puolivälierässä Wileriä vastaan tyhjään maaliin.

– Vastustajat olivat hyviä. Minulla oli paljon paikkoja ja hirveä halu tehdä maaleja. Urheilu on välillä tällaista, Hankkio manasi.

Vaikka vastus oli kenties kovin mahdollinen, ei SPV Hankkion mukaan saanut tänään parasta irti itsestään myöskään pelillisesti.

– Hyökkäyspelissä jäi etenkin petrattavaa. Ja se kliinisyys… Emme yleensä tarvitse hirveästi paikkoja. Emme tarvitse pallonhallintaakaan. Me pystymme lähes aina rakentamaan maalit niistä mahdollisuuksista mitä saamme ja itsellemme hankimme. Ei tällaisella viimeistelyllä voi voittaa tuollaista joukkuetta.

Kuva: Juha Käenmäki.

SPV:n pelissä näkyi ajoittain jopa hieman epätavallista sekavuutta. Muun muassa vaihtotilanteissa oli huolimattomuutta ja Falun pääsi muutaman kerran helpostikin maalipaikoille niiden myötä. Jännitystä ei kuitenkaan Ruotsin mestarin kohtaaminen herättänyt. Päinvastoin, Champions Cupin ennätysyleisön edessä kotikentällä pelaaminen toi vain positiivisia tuntemuksia.

– Oli hienoa mennä pelaamaan maailman parasta jengiä vastaan kotiyleisön eteen. Ei asetelmasta voinut kuin nauttia.

Kotiyleisölleen SPV ei kuitenkaan tällä kertaa pystynyt tuottamaan toivottua tulosta ja 60 minuutin aikana mieli muuttui nautinnosta tappion karvaan kalkin nielemiseksi.

– Hirveä pettymyshän tämä on. Peli tasan 2-2 kahden erän jälkeen ja kova usko omaan tekemiseen. Sitä ajatteli vain, että tullaan, tullaan ja mennään, mennään. Ei tultu, eikä menty, Hankkio puhisi.

Falun kohtaa huomenna Champions Cup -finaalissa Classicin. SPV:n seuraava ottelu on Salibandyliigassa viikon päästä sunnuntaina, kun se kohtaa TPS:n Seinäjoen Urheilutalolla. Hankkio oli hyvillään, että joukkueella on pari päivää aikaa puhaltaa pettymyksen tunnetta pois.

– Olisi se vaikea asennoitua tästä taas normaalirytmiin ja mennä maanantaina treenaamaan. Onneksi saadaan alkuviikko huilia harjoituksista. Tätä turnausta varten valmistauduimme ja hioimme juttuja niin pitkään, että pari päivää tässä menee toipuessa.

Lue myös:
Kotiyleisölle kova pettymys – Falunin tähdet kurittivat SPV:tä Champions Cupin välierässä

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila