Juniorit

K-U: 20 nuorta joutui lopettamaan harrastuksen rahapulan vuoksi – seura perusti tukirahaston

25.10.
2017
Juniorit

Blackbirdsin miesten edustusjoukkue pelaa kakkosdivisioonassa. Arkistokuva: Juhani Järvenpää

Keravalainen salibandyseura Blackbirds perusti elokuussa oman tukirahaston, jonka kautta jaetaan stipendejä vähävaraisten perheiden lasten harrastuksen tukemiseen, kertoi Keski-Uusimaa -lehti maanantaina.

Tukirahasto perustettiin, kun Blackbirdsin juniorijoukkueista lopetti merkittävä määrä pelaajia.

– Viime kaudella 20 pelaajaa on lopettanut meidän arvion mukaan siitä syystä lajin harrastamisen, että ei ole varaa jatkaa. Se on valtavan surullinen tilanne ja olemme nyt parin viime vuoden aikana miettineet, miten onnistuisimme omalta osaltamme auttamaan, toiminnanjohtaja Erkki Enström kertoi lehdelle.

Yksi kimmoke omalle rahastolle on ollut panimojätti Sinebrychoffin harrastestipendijärjestelmä, josta on tuettu vuosittain lasten harrastuksia. Blackbirdsin oman rahaston tukimalli sopii aikataulullisesti paremmin salibandykauteen.

– Meidän lajissa kriittinen piste on elo–syyskuussa, jolloin kausi alkaa ja jolloin on yleensä isompien maksujen hetki, tulee lisenssit ja vakuutukset. Se on kallein kohta vuotta ja mietimme, että miten sitä hetkeä pystyisimme tukemaan.

Yritysten ja yksityisten lahjoittajien myötä rahastoon kertyi parissa kuukaudessa 1350 euroa.

– Pystyimme kuutta meidän lajin harrastajaa tukemaan niin, että he saivat oman joukkueensa kuukausimaksuihin suhteutettuna kolmen ja puolen kuukauden kuukausimaksujen verran stipendeinä.

– Ok, se ei auta kuin kuutta perhettä, mutta heitä varmaan ihan ratkaisevan paljon. Jos pystymme tukemaan yhtäkin lajin harrastajaa, se on mielestämme hienoa, Enström sanoi.

Blackbirdsissa kuukausimaksut ovat 20-150 euroa iästä ja sarjatasosta riippuen. Suurimman kuluerän tuottavat salivuokrat. Seurassa on kaikkiaan 650 jäsentä, joista junioreita on noin 500.

Lue aiheesta lisää Keski-Uusimaan artikkelista

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.