Liigat

Kevään Superfinaalin toisinto päättyi Classicin voittoon – paikalla 1288 katsojaa

16.10.
2017
14 Kommenttia
3
Liigat

Joona Rantala oli hyvässä iskussa maanantaina. Kuva: Juhani Järvenpää

Classic ja EräViikingit kohtasivat maanantaina miesten Salibandyliigassa ensimmäisen kerran sitten viime kevään Superfinaalin. Tampereella pelattu kamppailu päättyi Classicin 6-3-voittoon.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä ja avausmaalin pääsi iskemään ErVi. Mikael Laxin väkevä rannelaukaus lähti lähes puolesta kentästä ja laukaus painui Lassi Torisevan kautta Classic-verkkoon ajassa 4.28. Vieraiden johto ei kauaa kestänyt, sillä Miro Lehtinen petasi Albert Koskiselle paikan ja nuori laituri löi pallon taidokkaasti ilmasta Santtu Strandbergin selän taakse.

Ensimmäinen kymppi jatkui maalirikkaana, kun Samuli Hulkkonen teki vahvan nousun kotijoukkueen maalille ja Veli-Pekka Turula tälläsi irtopallon Torisevan taakse ajassa 8.22. Classic kuittasi ajassa 9.53, kun Joona Rantala pelasi pallon kulmavaparikuvion päätteeksi maalille ja Tino Salmisen löi pallon verkkoon. Sekä Turula että Salminen naulasivat kauden avausmaalinsa.

Classicin kakkosvitjaksi merkitty viisikko vastasi myös Classicin kolmannesta osumasta, kun Rantala pelasi pallon Atte Eroselle, jonka rannelaukaus upposi vieraiden maalin takakulmaan. Suomen mestarit jatkoivat vahvalla otteella, kun Eemeli Salinin ranneruoska sivalsi ylivoimalla ajassa 17.36. Maalisyötön tarjoili Mikko Leikkanen.

Ensimmäinen erä, ja varsinkin sen toinen kymppi oli Classicin käsialaa. Kaksikymppinen tarjoili vauhdikasta viihdettä ja aktiivista pallollista peliä. Rantalan johtama viisikko vastasi kolmesta Classic-osumasta ja aiheutti vieraille vielä jäähyn, jonka aikana syntyi 4-2-maali.

Toisen erän ensimmäinen huippupaikka siunaantui ErVille rangaistuslaukauksen muodossa, kun erää oli pelattu lähes kaksi minuuttia. Mika Moilanen ei onnistunut rankkarissaan, joten Rantala jäi istumaan kahden minuutin jäähyä. Classic kesti kahden minuutin painostuksen ja peliä jatkettiin tasakentällisin.

Erän ensimmäinen puolisko oli vierasjoukkueelta vahvempaa tekemistä, mutta erän avausmaalin teki Classic ajassa 30.52, kun Moilanen istui vuorostaan jäähypenkillä. Salin syötti ja Joonas Pylsy tykitti pallon tarkasti Strandbergin selän taakse. Classic sai pari minuuttia myöhemmin toisen ylivoimamahdollisuuden, mutta sen ErVi selvitti.

ErVille tarjottiin kavennusmahdollisuutta, kun Salminen kävi lyömässä Strandbergin käsille ja sai kahden minuutin rangaistuksen. Classic kesti hieman verkkaisen ErVi-ylivoiman ja viimeiseen erään mentiin luvuissa 5-2. Toinen erä oli ensimmäistä rikkonaisempi, hieman hidastempoisempi ja jäähyen sävyttämä.

Pylsyn ”töötättyä” Marko Juseliusta keskialueella kolmoserän alussa vieraille tarjottiin kolmatta ylivoimasaumaa, mutta tuokaan 5-4-peli ei tuottanut maalia. Kun peliä oli pelattu 44.20 Sami Johansson taiteili pallon ErVi-verkkoon Eetu Sikkisen esityöstä.

Maalin jälkeen ErVi paransi otteitaan ja katkoi hyvin Classic-hyökkäyksiä, mutta omat viimeiset syötöt sekä viimeistelyt eivät olleet terävimpiä mahdollisia. Classicin puolustuspeliä ei sovi kuitenkaan väheksyä, sillä se toimi hyvin koko ottelun ajan.

Viimeiset neljä minuuttia ErVi pelasi rohkeasti ilman maalivahtia ja ajassa 57.25 Moilanen löi irtopallon tamperelaisten verkkoon ja ero kaveni kolmeen maaliin. Lisämaaleja ei kuitenkaan nähty, vaikka ErVi löi rajusti painetta Classic-päätyyn.

Classicin tehopelaajia olivat Salin (1+1) ja Rantala (0+2). Ottelua seurasi paikan päällä kaikkiaan 1288 katsojaa. Classic nousi voitolla sarjakärkeen ja EräViikingit löytyy sarjataulukon sijalta 6.

Ottelutilastot

Esa Takalon ottelukuvat

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen