Liigat

LASB yllätti Oilersin – espoolaisille kauden ensimmäinen tappio varsinaisella peliajalla

30.10.
2017
Liigat

LASB löi Oilersin selkein lukemin ja eteni jatkoon Suomen Cupissa. Kuva: Jari Turunen

Esport Oilers ja LASB väänsivät maanantaina miesten Salibandyliigan ja Suomen Cupin tuplaottelussa Espoossa. LASB voitti ottelun maalein 9-4 ja eteni sen myötä Suomen Cupin kuudennelle kierrokselle.

Ottelu käynnistyi espoolaisittain vahvasti. Kun noin kaksi minuuttia oli pelattu, niin Severi Korhonen viritteli kierteisen vaparilaukauksen, joka yllätti LASB-vahti Kaapo Kettusen. LASB sai ensimmäisellä kympillä kaksi ylivoimapaikkaa. Ensimmäisellä joukkue oli hyvin lähellä osua maaliin, ja toista ehdittiin koluta ainoastaan kuusi sekuntia, kun Tuure Ailio toi LASBin tasoihin komean kuvion päätteeksi.

Kettunen nollasi seuraavien minuuttien Oilers-yritykset ja ajassa 13.28 Rasmus Kainulainen vei vieraat johtoon Matti Korhosen tarkasta syötöstä. Ensimmäinen erä oli varsinkin toisen puoliskon osalta vieraiden hallussa. Oilersilla oli hankaluuksia omassa pallollisessa pelissä, kun taas LASB rakenteli omia hyökkäyksiin tasapainoisemmin ja varmemmin.

Toisen erän ensimmäisellä kympillä molemmissa päädyissä oli satunnaisia saumoja lisämaaleihin, mutta ottelu jatkui tasaisissa merkeissä. Ajassa 34.19 Roope Kainulainen punnersi ulos Oilersin kulmasta ja täräytti pallon todella komeasti Oilers-maalin takayläkulmaan. Erän lopussa Kainulaisen veljekset pyörittivät Oilers-puolustusta ja ajassa Roope Kainulainen heitti selkänsä takaa pallon Tino Nivalalle, joka iski vieraat 4-1-johtoon ajassa 39.15.

LASB oli toisessakin erässä parempi ja Oilersilla oli todellisia vaikeuksia rakennella omia maalipaikkoja. Parhaat maalipaikat syntyivätkin lähinnä vahvoista yksilösuorituksista. LASB puolusti sekä hyökkäsi varsin tasapainoisesti ensimmäiset 40 minuuttia.

Kolmannen erän alussa Oilers sai pienoisen mylläkän LASB-päätyyn, mutta kaksikko Ailio-Rasmus Kainulainen tehtaili vastahyökkäyksestä vieraiden viidennen maalin ajassa 40.36. Seuraavassa vaihdossa Oilersilla oli tuuria, kun Santeri Lindforsin laukaus kimposi Onni Piiparisen kautta maaliin.

Noin minuuttia myöhemmin Oilers pääsi ylivoimalle. LASB kesti sarjan tehokkaimpiin kuuluvan ylivoiman, mutta sekunti jäähyn jälkeen Casper Pfitzner toi Oilersin kahden maalin päähän ajassa 43.43. Tuon jälkeen ei jääty himmailemaan. Vahvasti esiintynyt Roope Kainulainen uunotti Oilersin puolustusta ja vei vieraat 6-3-johtoon ajassa 44.58.

LASB sai ylivoiman vajaa minuuttia myöhemmin. Oilers hyökkäsi turhan innokkaasti alivoimallaan ja Rasmus Kainulainen katkaisi öljyvyöryn puolessa kentässä, jonka jälkeen hän vapautti vuorostaan Korhosen maalintekoon, joten joukkueiden välinen erotus oli jälleen neljä maalia.

Viimeisellä kympillä myös kolmas Kainulainen osui eli Justus vei vieraat 8-3-johtoon. Oilers-valmennus teki tilanteesta omat johtopäätökset ja otti maalivahdin pois jo kahdeksan minuuttia ennen loppua. Markus Markkola kavensi kertaalleen, mutta Oilers-kioski meni lopullisesti kiinni, kun Joonatan Surakka löi ottelun viimeisen osuman tyhjään maaliin ajassa 58.40.

LASBin tehopelaajia olivat eritoten Kainulaiset (Rasmus 1+3, Roope 2+1 ja Justus 1+2) sekä Nivala (1+1), Ailio (2+0) ja Korhonen (1+1).

Vaikka LASBilla oli muutamia erittäin vahvoja yksilöonnistujia, niin kaikkinensa joukkue esiintyi kokonaisuutena espoolaisia virkaveljiään paremmin. Puolustuspeli oli hyvin tiivistä ja hyökkäyksissä oli enemmän ideaa kuin Oilersilla.

LASB nousi voitolla sarjataulukon kahdeksanneksi. Oilersille tappio oli kauden ensimmäinen varsinaisella peliajalla ja joukkue on edelleen sarjan kolmantena.

Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen