Liigat

Liljelund tyytyväinen Seinäjoen Champions Cupiin – seuraava turnaus tammikuussa 2019

12.10.
2017
0 Kommenttia
2
Liigat

Falun ja Classic väänsivät miesten Champions Cupin finaalissa. Kuva: Juha Käenmäki

Champions Cup miteltiin viime viikonloppuna Seinäjoella ja monien paikalla olleiden mukaan tapahtuma oli ensiluokkaisen onnistunut.

Kansainvälisen kattojärjestön IFF:n pääsihteeri John Liljelund oli myös tyytyväinen viikonlopun turnauksen antiin.

– Erittäin hyvä tapahtuma. Seinäjokelaiset olivat teemansa mukaisesti tehneet siitä erinomaisen. Siellä tuli yksittäisen pelin katsojaennätys (2409) ja otteluiden yleisömäärä peliä kohden oli myös Champions Cupin historian korkein. Järjestelyt olivat hyvät, sillä tapahtumatori ja pelihalli samassa tilassa sopivat mainiosti. Koululaisten paikallaolo perjantaina toi vähän lisäfiilistä tapahtumaan ja voi sanoa, että kokonaisuus oli toimiva, Liljelund suitsutti.

Osalla saattoi ehkä mennä ohi kesällä tullut tieto, jonka mukaan Champions Cupia ei pelata ensi vuonna. Turnaus pelataan kuitenkin ensi kauden aikana ja ajankohta siirtyy tammikuulle.

– Neljä isointa kansallista lajiliittoa (Suomi, Ruotsi, Sveitsi ja Tshekki) ovat katsoneet, että on helpompi pelata joulun jälkeen. Se helpottaa MM-kisoihin valmistautumista ja ei revi kautta niin pahasti rikki. Siksi siirto tehdään ja näin tullaan jatkamaan varmuudella vuodet 2019-2022, Liljelund valotti.

Formaattiin tulee myös muutoksia.

– Formaatti on sellainen, että top 4 -maiden (Suomi, Ruotsi, Sveitsi ja Tshekki) mestarit pelaavat Champions Cupissa yhtenä viikonloppuna. Seuraava turnaus on Ruotsissa 2019, 2020 pelataan Sveitsissä, 2021 Tshekissä ja 2022 Suomessa.

Tuleva formaatti ei ole välttämättä se kaikkein optimaalisin, joten sitä pyritään kehittämään jatkoa ajatellen.

– Samaan aikaan on käynnistetty prosessi sen suhteen, että saataisiin laajennettua joukkueita takaisin ja siitä, että tapahtumasta tulisi enemmän cupin kaltainen turnaus. Jossain määrin voitaisiin ajatella, että tässä pelattaisiin ihan koti- ja vieraspelejä (Liljelund painottaa, että tästä ajatuksesta ei kannata vielä liikaa innostua). Varsinkin alkuun kannattaa huomioida, että ottelut pelattaisiin todennäköisesti nimenomaan turnausmuotoisina. Tarkoitus on löytää formaattiin jonkinlainen ratkaisu seuraavan vuoden sisällä.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen