Divarit

Mestari vaihtuu – nämä liigajoukkueet jatkavat miesten Suomen Cupissa

29.10.
2017
Divarit

Keltapaitainen OLS punnersi jatkoon Suomen Cupissa. Kuva: Jarmo Koskela.

Salibandyn pääsarjoissa pelattiin sunnuntaina kuusi miesten Salibandyliigan ottelua, sekä yksi kamppailu sekä miesten Divaria, että naisten Salibandyliigaa. Miesten liigan otteluissa oli kaikissa tuplapanos, sillä voittajat etenivät myös Suomen Cupissa seuraavalle kierrokselle.

Miesten Salibandyliigassa Oulun Luistinseura nappasi jatkopaikkansa miesten Suomen Cupissa ja saalisti samalla kaksi tärkeää liigapistettä voittamalla EräViikingit vieraissa. Loppulukemat kirjattiin OLS:lle 5-4.

Tasaisessa ottelussa ErVi sortui jäähyilyyn, sillä joukkueelle vislattiin kaikkiaan seitsemän kahden minuutin rangaistusta. Kolmesti OLS rokotti isäntiä ylivoimalla, joskin kahdesti ErVi osui alivoimalla.

OLS:n tehokkain oli kolme osumaa alustanut Antti Nieminen. Valtteri Parviainen ampui kaksi maalia – OLS:n ensimmäisen, sekä voittomaaliksi jääneen viimeisen. EräViikinkien tehot lepäsivät Miko Kailialan (2+1) ja Marko Juseliuksen (1+2) harteilla.

Tappio oli EräViikingeille kolmas putkeen. Voitto oli puolestaan OLS:lle kauden kolmas.

Toinen yllättävä tulos nähtiin Seinäjoella, kun Indians rökitti SPV:tä lukemin 14-8. SPV:lle tappio oli jo toinen perättäinen, kun viime viikonloppuna se hävisi Welhoille vieraissa. Indians puolestaan on hyvässä syysiskussa ja voitto oli jo kolmas perättäinen. Kaksi edellistä se on napannut TPS:stä ja Happeesta.

SPV:tä kurittivat rankimmin tehoin 3+2 operoineet Heikki Iiskola ja Miko Summanen. SPV:n Sami Koski syötti neljä maalia ja Mikko Kohonen viimeisteli hattutempun.

Suomen Cupissa jatkavat ja kaksi liigapistettä tililleen keräsivät OLS:n ja Indiansin lisäksi SalBa, Classic, TPS ja Koovee.

Huomenna pelataan vielä liigan cup-kierroksen viimeinen kohtaaminen. Jatkoon etenee siis vielä voittaja ottelusta Oilers-LASB.

Naisten Salibandyliigassa NST:n kurimus sen kun jatkuu. Tänään SSRA haki pisteet Lappeenrannasta lukemin 7-4. Avauserä oli tasainen, mutta vieraat kuroivat hitaasti eroa toisessa erässä, eikä NST onnistunut enää kolmannessa kirimään.

Oululaisten tehokkain oli Essi Ronkainen, joka iski kaksi maalia. NST:lle kahdesti osui Ida Suikka.

NST on sarjassa viimeisenä. Se ei ole voittanut vielä peliäkään viidestä kamppailustaan ja tilillä on vain yksi jatkoaikatappion tuoma piste. SSRA on kerännyt kuudessa pelissä kahdeksan pistettä ja on sarjassa neljäntenä.

Miesten Divarissa Blue Foxilla ei ole juuri sen helpompaa. Joukkue kärsi kauden viidennen tappion tänään NST:lle lukemin 6-3. Blue Fox osui jo ensimmäisessä vaihdossaan, mutta NST tasoitti nopeasti, eikä päästänyt enää kertaakaan isäntiä edelle.

NST:n Joonatan Kovanen ja Konsta Koskimies takoivat kumpikin tehot 1+1. Blue Foxin Didrik Lillas osui kahdesti.

”Siniketut” ovat voittaneet vain yhden ottelun tällä kaudella ja hävinneet kertaalleen jatkoajalla, eli pisteitä on kasassa kolme ja sarjasijoitus viimeistä edellinen. NST on sarjassa kahdeksantena.

Miesten Salibandyliiga (samalla Suomen Cup)
16:00 EräViikingit-OLS 4-5 Ottelutilastot (OLS jatkoon)

17:00 SalBa-Steelers 9-5 Ottelutilastot (SalBa jatkoon)
18:30 Happee-TPS 1-3 Ottelutilastot (TPS jatkoon)
18:30 Koovee-Nokian KrP 6-5 JA Ottelutilastot (Koovee jatkoon)
18:30 SB Welhot-Classic 5-8 Ottelutilastot (Classic jatkoon)
18:30 SPV-Indians 8-14 Ottelutilastot (Indians jatkoon)

Naisten Salibandyliiga
14:00 NST-SSRA 4-7 Ottelutilastot

Miesten Divari
16:00 Blue Fox-NST 3-6 Ottelutilastot

Edit: Oilers-LASB -ottelun maininta lisätty su 29.10. klo 20:56.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila