Pääkalloennakko: C2-ikäluokan SM-sarjan alkulohkojen ennakkosuosikkeina Classic ja Oilers

Viime kauden päätteeksi C2-poikien Suomenmestaruutta juhli EräViikingit. Toistuuko sama temppu myös tällä kaudella 03-pojissa? Kuva: Juhani Järvenpää

Viime kauden päätteeksi C2-poikien Suomenmestaruutta juhli EräViikingit. Toistuuko sama temppu myös tällä kaudella 03-pojissa? Kuva: Juhani Järvenpää

C2-poikien (2003 syntyneiden) SM-sarja käynnistyy tulevana viikonloppuna 7. ja 8. päivä lokakuuta ympäri Suomen. Pääkallo.fi arvioi joukkueiden voimasuhteita.

Sarja pelataan kahdessa kahdeksan joukkueen lohkossa. Otteluita joukkueille kertyy jokaiselle 22 kappaletta. Ensin jokainen joukkue kohtaa toisen lohkon joukkueet kertaalleen. Tämä ensimmäinen kierros pelataan turnausmuotoisena ja 3 x 15 minuutin peliajalla. Tämän jälkeen jokainen joukkue kohtaa jokaisen oman lohkonsa joukkueen kaksi kertaa. Nämä ottelut pelataan vanhempien junioreiden tapaan yksittäisinä otteluina, 3 x 20 minuutin tehokkaalla peliajalla. Pudotuspeleihin selviää suoraan lohkojen kolme parasta. Lohkoneloset jatkavat Playoff-karsintaan alueellisten sarjojen voittajia vastaan.

Kaudella 2016-2017 C2-poikien SM-sarja kärsi todella suurista tasoeroista. Tällä kaudella samanlaisia maalijuhlia ei sarjan ääripäiden välillä nähdä, vaikka kärjen ja peräpään erot ovat melko suuret myös tänä vuonna. Sarjan ennustettavuutta vaikeuttaa se, että 2003-ikäluokka pelaa nyt ensimmäistä kertaa valtakunnallista sarjaa, ja aikaisemmat näytöt ovat lähinnä alueellisista sarjoista, sekä tämän syksyn SM-karsinnoista ja Mestareiden Cupista.
Viime kaudella C2-poikien Suomen mestaruutta juhli EräViikingit. Hopealle sijoittui TPS ja pronssia nappasi Nokian KrP.

Lohko A

1. SC Classic, Tampere

SC Classic selvisi odotetusti näytöstyyliin SM-sarjaan jo ensimmäisestä vaiheesta. Joukkue teki edellisellä kaudella jo kovan tempun ja eteni myös silloin C2-poikien SM-sarjaan, vuoden muita joukkueita siis nuorempana. Lisäksi joukkue pelasi omassa ikäluokassa Sisä-Suomen/Länsirannikon eliittisarjassa, voittaen sen ylivoimaiseen tyyliin. Tänä syksynä joukkue nappasi myös Mestareiden Cupin voiton. Jo ennestään taitava joukkue vahvistui tälle kaudelle PirPistä, SC Weikoista ja SBT Paposta tulleilla pelaajilla.

Laadukkaan ja laajan pelaajiston takana on myös yksi sarjan osaavimmista ja ammattimaisimmista valmennuksista. Classicin suurin vahvuus on sen viisikkopelaaminen, joka perustuu sen taitavien yksilöiden melko saumattomaan yhteistyöhön, ja joka on selkeästi monia ikäluokan joukkueita edellä. Tämän lisäksi yksilöt, kuten Teemu Vuorinen, Saku Korhonen, Eemeli Huhtakallio ja Oliver Vänttinen ovat ikäluokkansa parhaita pelaajia koko maassa. SC Classic on A-lohkon ykkössuosikki ja myös suurin suosikki tämän ikäluokan Suomen mestariksi.

Paras Pelaaja: Oliver Vänttinen
Päävalmentaja: Jari Nyström

2. EräViikingit, Helsinki

Fuusioseura EräViikinkien joukkue muodostui viime keväänä. Kokoonpanon perustana ovat entisen Tapanilan Erän 03-joukkueen pelaajat. Lisäksi joukkue sai kovia vahvistuksia mm. jo viime kaudella C2-poikien SM-sarjassa pelanneesta Tikkurilan Tiikereiden 03-joukkueesta. EräViikingit selvitti karsinnan ensimmäisen vaiheen puhtaalla pelillä voittaen SB Welhot, Josban ja USB:n. Mestareiden Cupissa joukkue eteni välieriin asti, häviten lopulta SC Classicille. Joukkueen yksilöt ovat todella taitavia ja joukkueen aktiivinen karvaus on parhaimmillaan myrkkyä vastustajille, jos palloa jäädään hautomaan liiaksi aikaa.

Viisikkopelissä EräViikingeillä on kuitenkin vielä hiomista, mikä johtuu hyvin pitkälti siitä, että joukkue on ollut yhdessä vasta viime keväästä lähtien. Hyökkäyksessä joukkueen pisteiden teosta pääosin vastaavat ikäluokan superlahjakkaat kaksoset Daniel ja Benjamin Tenhonen. Hyökkäyksen kannalta on mielenkiintoista myös seurata, käyvätkö seuran C1-joukkueessa pelaavat 03-ikäiset Tony Björkbacka ja Henri Hokkanen kauden aikana pelaamassa myös oman ikäistensä SM-pelejä. Maalia vartioi puolestaan ikäluokan huippuveskari Arno Aymard. Mikäli EräViikingit saa viisikkopelinsä rullaamaan, tulee joukkue taistelemaan jopa lohkon voitosta Classicin kanssa, mutta on ainakin hyvin todennäköistä, että EräViikingit tulee keväälläkin menemään pitkälle.

Paras pelaaja: Benjamin Tenhonen
Päävalmentaja: Pasi Lindblom

3. Tikkurilan Tiikerit, Vantaa

Tiikerit selvitti tiensä SM- sarjaan karsintojen ensimmäisestä vaiheesta puhtaalla pelillä. Tiikerithän kävi jo viime kaudella hakemassa kokemusta C2-ikäisten SM-sarjasta Classicin tapaan. Täksi kaudeksi joukkue kuitenkin koki rajuja muutoksia, kun osa edellisen kauden kantavista voimista vaihtoi EräViikinkien riveihin, ja myös valmennus vaihtui. Päävalmentajaksi tuli kokenut Teemu Kalinainen, ja pelaajapuolella Tiikerit vahvistui muun muassa Blackbirdsistä siirtyneellä Julius Judenilla.

Hyviä yksilöitä ovat myös seuran 02-joukkueen mukana SM-sarjaa pelaavat puolustaja Valtteri Järnfors sekä maalivahti Hugo Häivälä. Näin ollen pelaajamenetykset eivät ole näkyneet joukkueessa niin pahasti kuin voitiin olettaa, ja Tikkurilan Tiikerit tulee tällä kaudella taistelemaan SM-sarjan playoff-paikoista. Toki joukkue ei vielä SM-karsinnoissa joutunut lainkaan ”tositestiin” sarjan huippujoukkueita vastaan, ja Tiikereiden todellinen iskukyky selviääkin vasta sarjan alkaessa. Lohko A on Classicin ja EräViikinkien jälkeen todella tiukka lohko ja sijat 3-7 voivat kääntyä oikeastaan miten päin tahansa.

Paras pelaaja: Julius Juden
Päävalmentaja: Teemu Kalinainen

4. Karhut, Pori

Viime kaudella Sisä-Suomen ja Länsirannikon eliittisarjan loppuhuipentumassa hopeaa napannut Karhut oli karsinnoissa yllättävän suurissa vaikeuksissa, ja Karhut pelasikin itsensä SM-sarjaan vasta jatkokarsintojen kautta, ja sielläkin joukkue oli tiukilla YPA:a ja Classic 04:a vastaan. Kovatasoisesta Mestareiden Cupista Karhut kävi kuitenkin SM-karsintojen jälkeen nappaamassa pronssia, mikä kertoo siitä, että parhaimmillaan joukkue on kyllä kova. Joukkue sai tälle kaudelle valmennukseensa vahvistusta, kun Karhujen 02-joukkuetta menestyksellä luotsannut Hannu Katila liittyi mukaan, mutta Tommi Vänttinen jatkaa edelleen pääkäskijänä.

Joukkueen runko on pelannut jo kauan yhdessä, ja joukkueen viisikkopeli onkin parhaimmillaan sarjan eliittiä. Toisaalta tulostaso vaihtelee todella paljon, ja jos Karhujen pelin avaaminen saadaan tukittua, on joukkue pahoissa vaikeuksissa. Karhuilta löytyy paljon yksilötaitoakin: Juuso Ahola on sarjan taitavimpia maalintekijöitä ja puolustuksen johtaja Antti-Eetu Kyhä voittaa hyvällä prosentilla kaksinkamppailuja, ja pitää huolen, että joukkueen pallollinen peli lähtee pyörimään heti puolustusalueelta lähtien. Erikoinen fakta Karhuista on se, että joukkueella ei ollut ainuttakaan 2003 syntynyttä veskaria, ennekuin vasta karsintojen jälkeen SalBa:sta joukkueen maalille siirtyi Tuomas Lundell. Toki myös joukkueessa pitkään pelannut 2004 syntynyt Mico Lepistö on loistava maalivahti tällekin tasolle.

Paras pelaaja: Juuso Ahola
Päävalmentaja: Tommi Vänttinen

Happee selvitti tiensä C2-poikien SM-sarjaan karsintojen kautta. Kuva: Happeen C2-joukkueen Instagram-tili

5. Happee, Jyväskylä

Happee vastasi jatkokarsintavaiheen suurimmasta yllätyksestä, kun se pudotti hyvin vahvasti SM-sarjaan povatun ÅIF:n alueellisiin sarjoihin lyömällä sen tyylipuhtaasti 4-0. Jatkokarsinnassa Happeen käsittelyssä kaatuivat myös SB Vantaa sekä M-Team. Happeeta ei ennakko-odotuksissa povattu lähellekään SM-sarjaa, sillä joukkueen runkona toiminut Happee Musta sijoittui edellisellä kaudella Sisä-Suomen/Länsirannikon eliittisarjan jumboksi. Keväällä joukkue sai kuitenkin muutaman täsmävahvistuksen, ja kesän aikana joukkue on tehnyt ilmeisesti kovasti töitä.

Karsinnoissa joukkueen ykköskenttä oli tehokkaalla päällä, mutta sen takaa löytyy myös tasaisia ja taitavia kenttiä, joista kaikista löytyy ratkaisuvoimaa SM- tasolle. Yksilötasolla Miro Åkerlund ja Aapo Heiska edustavat valtakunnan eliittiä, ja joukkueen maalivahtikaksikko Jesse Jokela–Aare Itäpuisto on yksi sarjan kovimmista. Happee tulee olemaan yllätysvalmis joukkue tällä sesongilla, ja taistelemaan tiukasti lohkon viimeisestä playoff-paikasta.

Paras pelaaja: Miro Åkerlund
Päävalmentaja: Simo Rossi

6. Pelicans SB, Lahti

Pelicansin C2- joukkue eteni SM-sarjaan hieman yllättäen jo ensimmäisestä vaiheesta, kun ratkaisevassa ottelussa Pelicans löi Porin Karhut. PHSB, joka keväällä vaihtoi nimenäs ja logonsa Pelicansin alle, on tosin useita vuosia ollut Kaakkois-Suomen ja Savo-Karjalan ylialueellisen sarjan parhaita joukkueita, joten SM-paikan saavuttaminen jossain vaiheessa ei varsinainen yllätys lopulta ollut.

Joukkueen terävin kärki on todella hyvä, ja joukkueella on lähes ketjullinen FBA United -pelaajia. SM-karsinnoissa ja Mestareiden Cupissa etenkin joukkueen ykköshyökkäysketju Jere Sulander–Vili Läspä–Ricko Kokko oli hurjassa vireessä ja iski suurimman osan joukkueen pisteistä. Etenkin viime vuosina hurjasti tasoansa nostaneen Sulanderin otteita kannattaa seurata tarkalla silmällä kauden aikana. Jos tähän yhtälöön lisätään Pelicansin C1:ssä pelaava ikäluokan supertalentti Tiitus Salokangas, voi Pelicansin hyökkäysosasto olla jopa yksi sarjan kovimmista. SM-karsinnoissa myös joukkueen maalivahti Aku Sirola onnistui loistavasti, ja onkin parhaimmillaan sarjan eliittiä. Toki SM-sarjassa vaaditaan, että tehoja löytyy myös ykköskentän takaa, ja tässä onkin Pelicansin haaste: joukkueen kakkos-kolmoskentän pelaajien tason riittäminen SM-sarjaan on pieni kysymysmerkki. Jos kuitenkin Pelicans saa nämä osastonsa kuntoon, ja Sirola pystyy pitämään tasonsa pitkässä sarjassa, ei myöskään Pelicansia voi täysin sivuuttaa puhuttaessa kevään playoff-joukkueista.

Paras pelaaja: Jere Sulander
Päävalmentaja: Petri Partanen

7. Koovee, Tampere

Koovee selvitti tiensä SM- sarjaan lopulta jatkokarsintavaiheesta. Joukkueen edeltävä Koovee Musta on ollut pikkujunioreista lähtien Sisä-Suomen alueen parhaita joukkueita tässä ikäluokassa, mutta viime kaudella joukkue ei päässyt lainkaan eliittisarjaan, vaan pelasi kilpasarjassa. Toki Koovee eteni sitten kilpasarjan lohkovoittajana eliittiloppuhuipentumassa jopa neljän joukkoon lyömällä matkalla esimerkiksi SB Naantalin. Tämä kertoo myös nykyisen Koovee C2 SM-Joukkueen tarinaa: parhaimmillaan joukkue pystyy haastamaan tasaisesti jopa sarjan kärkijoukkueita, mutta suoritustaso heittelee todella paljon päivän mukaan; hyvän ja huonon päivän ero on valtava.

Joukkue sai tälle kaudelle muutaman vahvistuksen, mutta Kooveesta uupuu edelleen ikäluokan suuret tähdet, jotka Tampereen alueella on haalinut Classic. Seurassa pelaa kyllä yksi ikäluokan mielenkiintoisimmista pelaajista, Veeti Kuronen, mutta hänen pääsääntöinen pelipaikkansa on Kooveen C1-ikäisten SM-joukkueessa. Kuitenkin pelaajat kuten Topi Nikkanen ja Veeti Salminen ovat kovia pelaajia SM-tasolle. Kooveen tulee kuitenkin venyä tällä kaudella useaan kertaan parhaimpaansa, ja toisaalta taas suuria mahalaskuja ei saisi tulla, jotta Koovee voisi taistella sarjan playoff-paikoista. Toki se on mahdollista.

Paras pelaaja: Topi Nikkanen
Päävalmentaja: Samu Aho

Kooveelle ei tällä haavaa povata pudotuspelipaikkaa. Kuva: Kooveen C2-joukkueen Instagram-tili

8. Hatsina, Mikkeli

Hatsina selviytyi SM- sarjaan jatkokarsintavaiheesta lyömällä NST:n ja pelaamalla Leiskun kanssa tasan. Hatsina on ollut tässä ikäluokassa oman alueensa parhaita joukkueita ihan pikkujunnuista saakka, mutta viime vuosina käyrä on ollut laskeva, johtuen etenkin kokoonpanon kaventumisesta vuosi vuodelta. Viime kauden jälkeen vaihtui myös jälleen valmennus.

Hatsinalta löytyy muutama todella taitava yksilö, etenkin sentteriosaston Arttu Haapala ja Aleksi Laatikainen ovat ikäluokan huippupelaajia. Valitettavasti joukkueen kärki on todella kapea ja koko joukkueenkin suuruus on vain 12+2, joka ei kyllä kestä yhtään loukkaantumista kauden aikana. Karsinnoissa joukkueen kolmannen kentän täydensivät seuran D1-joukkueen pelaajat, jotka kyllä hoitivat ruutunsa oikein hyvin. Kuitenkin SM-sarjan pelit ovat todennäköisesti osalle Hatsinan joukkuetta liian kovia, ja vaikka kärkipelaajat onnistuisivatkin, on joukkueella edessä vaikea kausi.

Paras pelaaja: Arttu Haapala
Päävalmentaja: Teemu Kärkkäinen

Lohko B

Esport Oilersin C2-pojat ovat B-lohkon suosikkeja. Kuva: Oilersin C2-poikien Instagram-tili

1. Esport Oilers NG, Espoo

Oilers NG selvitti odotetusti tiensä karsinnoista SM-sarjaan suoraan ensimmäisestä vaiheesta, puhtaalla pelillä ja murskaavalla maalierolla 53-8. Joukkueen meriitit viime kausilta ovat kovia, viimeisimpinä viime kaudella napattu Etelä-Suomen mestaruus sekä Mestareiden Cupin hopea tältä syksyltä.

Jo ennestään kivikova joukkue vahvistui viime kauden jälkeen entisestään, kun muun muassa viime kaudella C2-poikien SM-sarjaa Loiskeen riveissä pelanneet Eppu Kajala sekä Lassi Viitanen vaihtoivat Oilersin riveihin, ja Oilersin 02-junioreissa pitkään pelannut ikäluokan huippumaalivahti Rasmus Hellsten siirtyi oman ikäistensä joukkueeseen. Oilersin hyökkäyskalusto on yksi sarjan kovimmista korkean yksilötaidon ansiosta. Ethan Martin on valtakunnan parhaita senttereitä ja uusien vahvistuksien Viitasen ja Kajalan lisäksi parhaita maalintekijöitä ovat esimerkiksi Daniel Holm sekä Joonas Bäcklund. Oilers NG on B-lohkon ennakkosuosikki ja keväällä EräViikinkien ohella potentiaalisin haastaja Classicille kirkkaimmista mitaleista kamppailtaessa.

Paras pelaaja: Ethan Martin
Päävalmentaja: Timo Karppanen

2. OLS, Oulu

OLS selvitti SM- karsintojen ensimmäisen vaiheen tappioitta. Edellisellä kaudella joukkue pelasi vuotta vanhempien aluesarjaa Pohjois-Suomessa ihan kelpo menestykselläkin. Kevään ja kesän aikana joukkue vahvistui vielä kentällisellä pelaajia alueen muista seuroista. Joukkueen pelaajat ovat fyysisesti hyvässä kunnossa ja viisikkojen pallollinen peli on hyvin ”olsmaisen” näköistä. Joukkue elääkin täysin pallollisesta pelistään ja sen lähtiessä pyörimään on jokainen joukkue tässä sarjassa OLS:n kanssa vaikeuksissa.

Joukkueen hyökkäyskalusto on kova, ja sitä johtaa kapteeni Veeti Palonen. Maalintekovoimaa löytyy kaikista kentistä ja laitahyökkääjät Aapo Kukkula, Niko Luokkanen, Aleksi Alatalo ja Jussi Moilanen tulevat tulevalla kaudella pöllyttämään vastustajien verkkoja tiuhaan tahtiin. OLS:n maalia vartioi ikäluokan top 5 -maalivahti Riku Panuma. Joukkueen puolustus on ollut paineen alla virhe- herkkä, mutta jos OLS saa tämänkin osaston kuntoon, tullaan Oulussa pelaamaan mitalipelejä keväällä.

Paras pelaaja: Veeti Palonen
Päävalmentaja: Juha Laukka

3. TPS, Turku

TPS vahvistui huomattavasti tälle kaudelle, kun muun muassa seuran 02-joukkueesta oman ikäisiin siirtyivät pelaamaan taitava kaksikko Vihtori Paijula ja Eelis Jauria, ja naapuriseura SB Naantalista puolestaan siirtyivät ikäluokan kärkipelaajiin lukeutuvat Markus Tuominen sekä Samuel Sahlstedt.

Jo ennestään joukkueelta löytyi ikäluokan kärkipelaajia kuten Elias Hakanen ja Dennis Seligson. TPS:lla onkin käytössä hurjan kova materiaali, ja maalintekovoimaa on yli kolmen kentän verran, jos kaikki yksilöt saadaan pelaamaan samalle joukkueelle. TPS:n otteet eivät vielä SM-karsinnoissa ja Mestareiden Cupissa häikäisseet, mutta kokeneiden valmentajien Eero Rostialan ja Harri Hakalan luotsauksessa TPS tulee parantamaan kauden edetessä. Jos joukkueen puolustus kestää ja maalivahtipelikin onnistuu, tulee TPS taistelemaan lohkon kärkipaikasta ja keväämmällä jopa mitaleista.

Paras pelaaja: Elias Hakanen
Päävalmentaja: Eero Rostiala

4. RSS Panthers/FoSu, Riihimäki

RSS Panthers/FoSu eteni SM-sarjaan suoraan ensimmäisestä vaiheesta. Joukkue syntyi viime keväänä, kun panttereihin yhdistyivät LFT:n ja Forssan Suuppareiden 03-joukkueiden pelaajat. Lisäksi joukkue vahvistui ”ulkopuolelta” tulleilla pelaajilla, muun muassa SCH:sta siirtyneellä maalivahti Simo Laaksolla. Fuusioseurat ovat totuttuun tapaan olleet taitavia joukkueita, eikä RSS Panthers/FoSu ole poikkeus. Etenkin joukkueen entiset LFT:n pelaajat Tobias Koukku ja Eevertti Hietanen ovat pallollisesti todella taitavia, valtakunnan parhaita pelaajia, ja hyvää taustatukea tuovat esimerkiksi Eero Ryhtä ja Leevi Hilden. Myös puolustuspäästä löytyy tarvitavaa fyysisyyttä ja pallollista taitoa Ville Rusin ja Joona Helmen johdolla.

RSS Panthers/FoSun pelitapa perustuu ennen kaikkea heidän pallolliseen peliinsä, ja pallo liikkuukin kentällä kuin joukkue olisi ollut useamman vuodenkin yhdessä. Joukkueen heikkous ei löydykään varsinaisesti pelitaidoista, vaan enemmän henkiseltä puolelta: joillakin joukkueen pelaajilla on viime vuosina ollut melko lyhyt pinna ja monta peliä on kaatunut täysin pelaajien omaan turhautumiseen. Miten joukkueen kantti kestää tiukoissa SM-sarjan peleissä, kun pallollinen peli ei pääsekään rullaamaan totuttuun tapaan?

Paras pelaaja: Tobias Koukku
Päävalmentaja: Tomi Hietanen

5. Merikoski SBT Apassit, Oulu

C2-ikäluokan SM-sarjassa on useana vuonna totuttu näkemään Oulun suunnalta ainoastaan OLS, mutta 03-ikäluokassa jo monta vuotta hyvä työtä tehnyt Merikoski SBT Apassit eteni toisena oululaisjoukkueena SM-sarjaan suoraan ensimmäisestä vaiheesta ja tappioitta. Merikosken peli ei eroa paljoa OLS:in pelaamisesta; fyysinen, isokokoinen joukkue, jonka peli perustuu pallonhallintaan ja pitkiin hyökkäyksiin.

Merikosken terävin kärki on kuitenkin huomattavasti kapeampi kuin naapuriseuralla. Joukkueen parhaat pelaajat löytyvät puolustuspäästä, Niko Kamula ja Topi Hiltunen ovat pallovarmoja, taitavia ja fyysisiä pelaajia, ja heidän kauttaan rakentuvat joukkueen ykköskentän hyökkäykset. Mielenkiintoinen nimi joukkueessa on myös SBT Torniosta kaksoisedustuksella pelaava hyökkääjä Jonne Isokangas. Kahden ensimmäisen kentän takaa Merikoskelta ei löydy kuitenkaan oikein ratkaisuvoimaa, ja se voi olla ratkaiseva tekijä kamppailtaessa B-lohkon viimeisestä playoff-paikasta keväämmällä.

Paras pelaaja: Niko Kamula
Päävalmentaja: Miikka Hautamäki

TPS oli viime kaudella ikäluokan SM-finaaleissa. Kuinka käy tänä vuonna? Kuva: TPS C2-ikäluokan Instagram-tili

6. SB Naantali

SB Naantali vastasi yhdestä SM-karsintojen ensimmäisen vaiheen suurimmista yllätyksistä, kun se eteni suoraan SM-sarjaan tiputtamalla lohkon ennakkosuosikki ÅIF:n jatkokarsintaan. Naantalin joukkue on menestynyt viime kaudet hyvin Sisä-Suomen ja Länsirannikon Eliittisarjassa, ja viimekin kausi alkoi todella hyvin, mutta se päättyi loppuhuipentumassa kuitenkin yllättävän aikaisin.

Joukkue uudistui tälle kaudelle melko paljon: viime vuodet joukkuetta pisteiden valossa kannatelleet huippuyksilöt Markus Tuominen, Samuel Sahlstedt ja maalivahti Tony Tuominen siirtyivät TPS:n riveihin, mutta toisaalta taas Naantaliin suuntasi useita huippupelaajia SBS Maskusta, joten joukkueen suoritustaso ei oikeastaan juurikaan näköjään heikentynyt. Maaliahne hyökkääjä Lauri Nori, fyysinen ja pallovarma puolustaja Otto Mäkinen sekä maalivahti Vili Mäkelä ovat SB Naantalista sellaisia pelaajia, joita kannattaa seurata tulevalla kaudella tarkalla silmällä. Kaiken mennessä kohdilleen SB Naantali tulee taistelemaan tiukasti lohkon viimeisestä playoff-paikasta.

Paras pelaaja: Lauri Nori
Päävalmentaja: Timo Tukiainen

7. Westend Indians, Espoo

Heimolaiset taistelivat itselleen SM-sarjapaikan jatkokarsinnan kautta. Indians ei lähtenyt jatkokarsintaankaan suurena suosikkina, mutta joukkue pystyi voittamaan kaikki kolme otteluaan kaataen tasaiseksi veikatussa lohkossa SB Welhot, Blackbirdsin sekä USB:n. SM-sarjassa joukkueella voikin tulla sitten vaikeampaa. Indiansin pelitapa ei ole erityisen aktiivinen, ja joukkueen aseeksi SM-sarjassa jäänee useissa peleissä vastaiskupelaaminen.

Joukkueen ainut selkeä ikäluokan tähti on puolustaja Rasmus Pasanen, joka ei edes välttämättä ole joukkueen käytettävissä joka pelissä, sillä hän edustaa myös Indiansin C1-joukkuetta. Toki karsinnoissa esimerkiksi Hugo Kinnari osoitti olevansa sen tason pelaaja, että tehoja on myös SM-sarjassa tulossa. Kuitenkaan joukkueen alempien kenttien pelaajien taso ei riitä SM-sarjan kärkijoukkueita vastaan, ja vaikka Indians pystyy yksittäisissä peleissä vastustajiansa hyvin haastamaankin, on joukkueen kohtalona todennäköisesti keväällä päättä kautensa runkosarjaan.

Paras pelaaja: Rasmus Pasanen
Päävalmentaja: Tuomas Laakkonen

8. SB Vaasa

SB Vaasa selviytyi SM-sarjaan niin ikään karsinnan toisesta vaiheesta lyömällä jatkokarsinnassa GrIFK:n sekä SPV:n. Vaasassa on tehty vuosia hyvää työtä junioritoiminnan eteen, ja myös 03-pojat ovat pitkään olleet alueensa kärkeä. Kesällä joukkue teki kovasti töitä, ja viisikkopeli hitsautui yhteen todella hyvin. Joukkue myös vahvistui viime kaudesta, ja etenkin FBC Remixistä saapunut Herman Kangas oli joukkueelle todellinen huippuvahvistus, sillä Kangas oli karsinnoissa joukkueen paras maalintekijä ja -pistemies.

Joukkueen ykkösketju vastasi muutenkin suurimmasta osasta joukkueen maaleista, ja jo pitkään joukkuetta kannatelleet Santeri Uusi-Laitila sekä Elias Nyman olivat myös tärkeä osa joukkueen onnistunutta SM- karsintaurakkaa. Toki asiassa on myös monen muun joukkueen tavoin se kääntöpuoli, että jos vastustajat oppivat puolustamaan Vaasan ykköskentältä tehot pois, kuka silloin tekee pisteet? SB Vaasa tulee varmasti yksittäisissä otteluissa myös kiusaamaan sarjan kärkijoukkueita, ja joukkueen aktiivinen karvaus voikin olla myrkkyä monille puolustajille. Kuitenkin pitkässä juoksussa joukkueen suoritustaso ei tule riittämään runkosarjaa pidemmälle.

Paras pelaaja: Santeri Uusi-Laitila
Päävalmentaja: Antti Salmensaari

74 comments

  1. Happeelta löytyy heiskan ja åkerlundin lisäksi ykkös kentästä roope sihvola ja nikolas ilomäki. 2 kentässä hyvän peli silmän omistava santeri kujala ja varma pakki joel paananen

  2. Olipa kiva kuulla! Kiinnosti kovasti 😀

  3. Vaasa tulee yllättämään! Ykköskenttää ei noin vain pidetäkään kurissa ja muiltakin kentiltä kyllä tulee tukea.

  4. Joka ikäluokassa sama juttu, aina jossain vaiheessa juniorivuosia Tiikereistä siirtyy Erviin (/Erään) lahjakkaita pelaajia.. Mikä on kun talentteja ei saada pidettyä ”kasvattiseurassa”?

  5. KooVee on kov jengi. Mahdollisuus koko sarjan top4.

  6. Koovee tulee olemaan tällä kaudella kova. Joukkueelta löytyy kova viisikkopuolustus ja hyökkäysvoimaa.

  7. Oilersille kova vastus tulee olemaan panthers\fosu

  8. Näitä sarjojen arviointeja kun on lukenut, niin jotenkin näiden pikkupoikien kohdalla tuntuu ettei näitä tarvittaisi. Antaa poikien pelata ja pitää hauskaa vielä pari vuotta,

  9. Tietääkö joku muita huippupelaajia esim. Hatsinasta, kun tuntuu olevan tosi vähän poikia heillä?

  10. Hatsinasta löytyy vielä ainakin puolustaja Olli Waris, joka on FBA United 1 joukkueessa ja oli käsittääkseni myös all-starsissa tänä vuonna

  11. Olli waris on hatsinalta todella taitava puolustaja

  12. Onko kenelläkään OIKEASTI mahdollisuuksia voittaa classic?

  13. Mestareiden cupissa ainakin alkulohkossa ErVi pöllytti Classicia 10-3. Oliko joku näkemässä peliä?

  14. Kävin niitä Oilersin karsintapelejä katsomassa ja olihan siellä melkoiset tasoerot. Ihan niinkuin olisi pelanneet jotain 14-vuotiaita vastaan.

  15. Eräviikingit onnistui Classicia vastaan kaikessa mestareiden Cupissa. Joka tapauksessa Classic on voitettavissa, vaikka vaikeaa se tulee olemaan.

  16. Tarkasti osasit Kilponen arvioida pelaajien iän 🙂

  17. Tämä on selvä juttu. Ervi pääsi Mestareiden Cupin alkusarjassa tuoreella jalalla Classicia vastaan. Ervin MV peli oli alkusarjassa parempi, välierässä meni toisin päin. Jos olosuhteet natsaa Clasu voitettavissa.

  18. Pääosin Ervin maaleista on tähän asti vastannut kakkoskenttä. Tehnyt selkeästi enemmän pisteitä kuin veljekset.

  19. Ervi vahvistui paljon myös ssv suunnalta mm Sakari Kataja-Rahko, Otto Suorsa, Artturi Salakka, Jasper Björkqvist ja Patrik Keränen

  20. ssv lekendoista ei mainita mitään 2 pelaajaa kuitenkin jylläävät kakkoskentässä monta tehoa tehtynä

  21. Hienoa nähdä kun joukkueen pelaajat jo arvotettu ja mitalit jaettu! Laajentakaas tätä arviointia myös valmennukseen ja pelitaktiikoihin, ne on unohdettu nyt (lähes) kokonaan!

  22. Ervi Pohjoiseen siirtyneet SSV koneet ovat nostaneet joukkueen ihan uudelle tasolle

  23. Veikkaus
    1. Classic
    2. Ols
    3. Eri
    4. Oilers
    Yllättäjät
    Koovee, Merikoski, Vaasa, niillä kovat ykköskenttät ja muutenkin menneet eteenpäin.
    Kysymysmerkit
    TPS, Happee, Tiikerit
    Tsemppiä kaikille kauteen!

  24. Ja taas alkoi Ervistä jauhaminen…… kuka tekee mitä tekee.Kannatasiko palata asiaan kun kausi alkaa, vaikuttaa siltä että vanhemmilla on suurimmat ongelmat

  25. Johtuu ehkä siitä että se on kiinnostava kokoonpano. Millä lailla siellä on vanhemmilla ongelmia? Ymmärtääkseni valmennus ainakin toimii.

  26. Voihan sen lukea yllä olevista kommenteista…niistä saa sen käsityksen että pitää pönkitää omia poikia.

  27. Hugo Häivälä oli C1 pelissä penkillä vain koska toinen veskareista oli loukkaantunut.

  28. Älkää unohtako Åiffia joka aika varmasti voittaa Aluesarjassa oman lohkonsa ja karsiutuu vielä mukaan playoffeihin Åiffista muutama kovaa pelaajaa esim Jesse Parkkali ja Leo Brandenburg

  29. Classic -voitettavissa, Ervi-voitettavissa, Oilers-voitettavissa jne. Katsotaan sitten myöhemmin miten on käynyt. Ja niille jotka ei pidä ennakoista: Jos liitto on päättynyt että 14-vuotiaat pelaavat SM-sarjaa, niin suotakoot heille sama kuin vanhemmille. Ja tasoerot…onhan niistä puhuttu liigatasollakin. Ja jos karsintoihin osallistuu yli 40 joukkuetta, niin kyllähän sinne joku heikompikin joukkue mukaan mahtuu. Miettikääs jos liigaan karsisi vuosittain 40 joukkuetta.

  30. Mestareiden cupissa pistepörssin kärjessä nähtiin Ervin kakkoskentässä tuttuja naamoja SSV:n riveistä nopeat ja tehokkaat hyökkääjät Sakari Kataja-rahko sekä Jasper Björkqvist

  31. VEIKKAUS
    1. ErVi
    2.Classic
    3.OLS
    4.Oilers

  32. Kirjoitan omalla nimellä koska näitä kommentteja lukiessani huomaan että joitakin häiritsee että poikani ovat mainittu Erviä käsitelleessä ennakko jutussa.Jos nyt joku elää siinä uskossa että minä olen sen ennakon kirjoittanut niin kannattaa selvittää kuka on tekstin takana.Toivon että asia on tältä osin selvä..ja jos jollakin on kommentteja tehkää se rohkeasti omalla nimellä eikä millään naurettavilla nimi merkeillä.

  33. 1. Classic
    2. Ervi
    3. OLS
    4. KooVee (jos Kurosen Veeti pelaa)
    5. Oilers
    6. TPS

  34. Tenhosella edellä ihan hyvä pointti, jos rivien välistä oikein luen. Joka joukkueesta on hyviä kundeja jäänyt mainitsematta ja ehkä parempi, emme jaksaisi lukea 350 nimeä. Viime vuonna SM-sarjaa pelanneet ja Talenteissa ja All Starsissa näyttöjä antaneet tiedetään tietenkin paremmin, eikä se ole kenenkään toisen pojan osaamisesta tai mahdollisuuksista pois. Tästä se kausi alkaa ja se on pojista ittestä kiinni, kenen nimi on ennakoissa ensi kaudella, näytöt annetaan edelleen kaukalossa. Mun mielestä tää oli mielenkiintoinen katsaus joukkueisiin. Onnea SM -peleihin kaikille, paras voittakoon!

  35. 1. Classic
    2. OLS
    3. Karhut
    4. Oilers
    5. ErVi

  36. 1.Classic
    2.Ervi/Oilers
    3.Ervi/Oilers
    4.Ols
    5Karhut

  37. Miten tämä U16 joukkue? Nähdäänkö joukkueessa 03-syntyneitä pelureita?

  38. En itse usko että ketään 03 pelaajaa siellä on ervista hokkanen ja björkbacka jotka pelaavat c1 sarjaa kooveessa taas kuronen ja tepsissä koskinen ja kemppainen joku heistä voidaan siellä nähdä mutta en sano varmaksi

  39. Panthers-Fosun Ryhtä yksi sarjan kovimmista nimistä, jos vain haluaa ja uskaltaa alkaa tekemään itse pelin kulkua muuttavia ratkaisuja. Koko joukkue jos ottaisi pojan asenteesta ja kylmäpäisyydestä mallia, niin välierät eivät olisi kaukainenkaan ajatus.

  40. Ryhtä on kovan luokan pelimies kun nyt oppisi hieman itsekkäämmäksi. Helpottaa turhaan vastustajan työtä pelkästään syöttelemällä. Muuten kyllä monipuolinen ja työteliäs pelimiehen alku.

  41. Älkää unohtako että happee voitto kooveen ja karhut treenipeleissä selvin numeroin ja ykköskentän lisäksi todella kova kakkoskenttä keskijaskari-kujala-leskelä

  42. Missä mainimta sarjan komeimmista pornoviikset ja takatukan omistavasta Happeen Roope Sihvolasta??

  43. Mielestäni Hatsinan Waris on yksi kovimmista puolustajista Merikosken Kamulan ja Classicin Korhosen lisäski

  44. Vilho leskelä happeesta on ahkera reeneissä kävijä

  45. Missä maininta Indianssin Samuli Junnilasta?

  46. Keitä puolustajia sarjassa olisi hyvä seurata?

  47. realistinen veikkaus smsarjaan
    1.Oilers/Classic
    2Classic/Oilers
    3.Merikoski
    4.TPS
    5.Åif (jos pääse karsinnoista)/EräViikingit
    yllättäjiä Happee,Indians,FosuPanthers

  48. Samuli Junnila pirun kovan luokan maalintekijä. Voitti viime vuonna c1 joukkueen kanssa 02 eliittisarjan pörssin reiluilla lukemilla.

  49. No niin nyt kun on eka kierros pelattu niin kuulisi ”skouteilta” mielipiteitä

  50. En kyllä oikeen usko että Eräviikingit jää Tepsin taakse tai sitten saatikka Merikosken

  51. Täällä puhutaan 03 ikäluokassa parhaita pelureita. Olli Jokela unohtunut. Pelaa Oilers 02 ykköskentässä ja ykkös yvssä…väitän, että kohtuu hyvä.

  52. Ekan kierroksen jälkeen aika hyvin on ennakot tehty…..Martin loistava pelimies! Holm myös piste pörssissä korkealla

  53. Osaako joku nimetä kärkijoukkueista parhaat pelaaja joka paikalta H P MV?

  54. Pystyykö Koukku vielä samanlaisiin suorituksiin kuin ennen, kun vastustajat kovenevat?

  55. Voiko Hatsina olla sarjan yllättäjä? Ainakin videoiden perusteella antoi kovan vastuksen Vaasalle ja Fosu\Pantersille. Molemmat pelit oli voitettavissa.

  56. Olli Jokela 03-ikäluokan parhaita pelaajia. Pelaa 02 Oilerssissa isoja minuutteja ykkös yyveessä ja- kentässä. 02 Oilers SM-sarjan ennakkosuosikkeja kuitenkin.

  57. Tepsin mukana oli tänään mukana 02 tutut pelaajat Lenni Kemppainen sekä Valtteri Koskinen

  58. Koskinen & kemppainen tepsistä hokkanen ervistä kuronen kooveesta jokela oikerssista ikäluokan kärkeä. Ovat kaikki c1 joukkueessa tärkeässä roolissa

  59. Mitä mieltä olette 03 maalivahtu toiminnasta, onko kuinka monta huippua ja ketä?

  60. Ekan kierroksen jälkeen Rasmus Hellsten (oilers) torjunta% kärjessä ja monta todella tärkeää torjuntaa Karhuja vastaan. hyvä myös Classicin maalivahti Veeti Peltoniemi , Arno Aymard (ervi) vaikka torjunta% ei ollutkaan kovinkova (pelasi pelin enemmän kuin muut).

  61. Heiska aapo sarjan parhaimpia puolustajia

  62. Kooveesta veeti salminen tulee iskemään maaleja ja nöyryttään vastustajia ehdottomasti ikä luokan kärkeä!

  63. Veeti salminen ei edes ole niin kovaa luokkaa. Tuntuu että pääkallon ”tietäjät” puhuvat vain tunnetuista nimistä eivätkä oikeasta taidosta sillä eivät ne siitö paljoa tiedä.

  64. Tämä on täysin totta, olen samaa mieltä.

  65. Äskeisten kommenttejen takana on C2 sarja pelaajia jotka on kirjoittanut kommentit ”vitsillä”.

Comments are closed.