Liigat

Puolivälierän sankarivahti Noora Vuorela loisti ja nautti kovassa paikassa – ”Pidän rankkareiden vastuunkannosta”

06.10.
2017
0 Kommenttia
2
Liigat

Maalivahti Noora Vuorela oli TPS:n tärkeimpiä pelaajia puolivälierävoitossa. Kuva: Juha Käenmäki

TPS:n pelaajien käsissä oli havaittavissa pientä jännityksen tuomaa tärinää, mutta tolppien välissä pelannut Noora Vuorela kesti paineet ja piti turkulaisia pystyssä läpi puolivälieräottelun.

Tshekin mestari Tigers osoitti taitonsa avauserässä. Joukkue pääsi kahden maalin karkumatkalle ensimmäisellä 20-minuuttisella.

Lukemat olisivat kuitenkin voineet olla rumemmatkin ilman maajoukkuemaalivahti Vuorelan huipputorjuntoja.

– Ensimmäinen erä oli tosi takkuisa meiltä, emmekä olleet siihen tyytyväisiä. Puhuimme kopissa, että nyt on jännitykset saatu jännitettyä ja rupeamme pelaamaan omaa peliämme, 24 kertaa pallon tielle venynyt Vuorela kertasi taiston tauottua.

– Tulimme hyvin toiseen erään ja kolmannessa saimme myös pidettyä tasomme. Nyt tuli sitten ensimmäinen rankkarivoitto tälle jengille, ja aika hyvään paikkaan, hän jatkoi tyytyväisenä hymyillen.

60 minuutin ja jatkoajan jälkeen tilanne oli 3–3, ja Vuorela pääsi näyttämään kyntensä rangaistuslaukauskilpailussa.

– Keskityn vain, annan pienet läpyt tolpille ja sitten mennään, hän paljasti valmistautumisestaan aina yhtä jännittäviin rankkareihin.

Läpsyt maalipuille kannatti tälläkin kertaa: tshekkiläisten toinen rankkari osui tolppaan. Kolmannessa ja neljännessä parissa TPS-vahti pääsi itse torjuntatöihin ja jälkimmäisessä yllätti Tigersin laukojan jalkasaksilla.

Ottelun sankareihin kuulunut veskari nautti paineen alla työskentelystä.

– Tykkään rankkareista. Pidän vastuunkannosta niissä ja minulla on tapana tehdä itse aloite.

Vuorelan tähtäimessä ovat luonnollisesti joulukuussa tulevat MM-kisat. Niitä ajatellen Champions Cup osuu TPS:lle kreivin aikaan.

– Nämä ovat tosi tärkeitä pelejä, ja pääsemme näkemään kansainvälistä tasoa – varsinkin huomenna, kun vastaan tulee IKSU.

Ruotsin huippujoukkue on kova haaste turkulaisille. Palautuminen perjantain koitoksesta täytyy maksimoida, koska välierä pelataan jo aamulla.

– Olemme seurailleet IKSUn pelejä. Siellä on tuttuja pelaajia esimerkiksi Ruotsin maajoukkueesta. Koko joukkueen pitää onnistua täydellisesti huomenna, Vuorela päätti ja poistui nauttimaan vielä hetkeksi voitosta joukkueen kanssa.

Lue myös:
TPS:n parhaana palkittu Saario: ”Oli ihan selvästi jännitystä ilmassa ennen peliä”
TPS voitti trillerin ja eteni välieriin – Tshekin mestari kaatui rankkarikisassa

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen