Ulkomaat

Ruotsin mestari talouspinteessä – seuraava kausi uhattuna

29.10.
2017
Ulkomaat

IKSU juhli lokakuun alussa Champions Cupin voittoa. Kuva: IFF

Hallitseva Ruotsin mestari ja Champions Cupin naisten sarjan voittaja IKSU on pahoissa talousvaikeuksissa, kertoo Västerbottens-Kuriren -lehti.

Ruotsalaisen salibandysivusto ibnytt.se:n tekemän siteerausjutun mukaan IKSU:n pitäisi pystyä keräämään rahaa noin 200 000 kruunun (hieman yli 20 000 euroa) verran.

– Jos puhutaan rahasta, niin meidän pitäisi haalia noin 200 000 kruunua, että saisimme tämän kauden kattavat kulut kasaan, urheilutoimenjohtaja Jocke Sjöström kertoi Västerbottens-Kurirenissa.

IKSU juhli kuun alussa Champions Cupin voittoa, joten joukkue on tällä hetkellä maailman paras seurajoukkue naissalibandyn saralla. Artikkelin mukaan uumajalaisjoukkueen eliittitoiminnan rahoitus eroaa seuran muiden osuuksien rahoituksesta.

Vaikka joukkue vilisee maailmantähtiä, ja kaikkiaan yhdeksän pelaajaa valittiin Ruotsin tuoreeseen EFT-joukkueeseen, niin kukaan pelaajista ei saa palkkaa pelaamisestaan. Seuran toimitusjohtaja Margareta Eriksson sanoi Västerbottens-Kurirenille, että ”kauteen tarvittavien rahamäärien kerääminen on ollut haaste jokaisena vuonna”.

Lopulliset päätökset toiminnan jatkumisesta tehdään tammikuun aikana.

– Ei ole mitenkään varmaa, että poistumme sarjasta kauden jälkeen, ja keskitymme erityisesti siihen, että niin ei kävisi. Oli päätös mikä tahansa, niin sen tulee tapahtua tammikuun aikana, jotta pelaajille jää sopeutumisaikaa, Sjöström sanoi.

Suomessa naisten Salibandyliigassa nähtiin keväällä isoja muutoksia, kun Happee ja M-Team luopuivat sarjapaikoistaan. Muutama vuosi sitten Ruotsin kenttiä hallinnut Djurgården poistui pääsarjasta talousvaikeuksien vuoksi.

Artikkeli on tehty ibnytt.se:n siteerausartikkelin pohjalta. Alkuperäinen artikkeli on maksumuurin takana.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen