Liigat

Sami Koski nauttii isojen pelien ratkomisesta: ”Commodorella tullut pelattua NHL:ssä game seveneitä”

06.10.
2017
0 Kommenttia
3
Liigat

Tuttu mies huudatti kotiyleisöä Seinäjoki Areenalla. Kuva: Juha Käenmäki.

SPV kaatoi miesten Champions Cupin puolivälierässä Sveitsin hallitsevan mestarin, SV Wiler-Ersigenin, lukemin 3-1. Pääkallo.fi haastatteli ottelun jälkeen kaksi maalia SPV:lle iskenyttä Sami Koskea.

Koski oli totutun tyyni seisoskellen vienosti mailaansa nojaillen Seinäjoki Areenan mixed zonella. Ei ollut ensimmäinen kerta, kun kyseinen herra oli SPV:n voiton takuumies näin tärkeässä paikassa.

– Jotenkin nämä isot pelit ovat aina olleet itselle mieluisia. Näistä saa aina sellaista ”ekstrabuustia.”

– Se johtuu ehkä siitä, että Commodorella (vanha pelikonsoli) on tullut sen verran paljon pelattua NHL:ssä ”game seveneitä” ja niissä aina voittanut. Niistä on saanut hyviä fiiliksiä, Koski virnuili.

Maalit olivat Koskelta melko patenttiratkaisuja. Ensimmäinen syntyi nopean pelinkäännön jälkeen millintarkalla laukauksella etuyläkulmaan. Toisessa kokenut kettu ampui ylivoimalla peittävän puolustajan jalkojen välistä pallon etukulmaan.

– Ensimmäinen oli aika sellainen perus SPV-tyylinen maali. Toisessa kaveri pelasi vähän erikoista alivoimaa. Päätin vetää ja meni sisään.

Katsoitko, että haaroista löytyy tila ampua?

– Taisin minä vähän vilkaista. Maalivahtikin haisteli enemmän toista kulmaa, Koski naurahti.

Ottelun avauserä oli todella tarkkaa kyttäilyä. Ylivoiman merkitys oli Kosken mukaan tällä kertaa ratkaiseva.

– Tämä oli aika tyypillinen iso peli. Maalipaikat olivat vähissä. Taisi kaverilla olla muutama enemmänkin. He myös siirtelivät enemmän vielä maalin lähellä. Mielestäni molemmat puolustivat hyvin. Ylivoima voitettiin 1-0 ja se oli tänään iso juttu.

Toisen erän alkuun tulleen, Kosken tekemän, ottelun avausmaalin jälkeen peli aaltoili huomattavasti ensimmäistä 20 minuuttista enemmän.

– Peli aukesi ihan selvästi siinä kohtaa ja etenkin, kun heilahti heti perään meidänkin päädyssä. Kun toinen jää tappiolle, niin heidän on pakko vähän avata omaa pakettiaan. Silloin peli helposti lähtee aaltoilemaan ja tulee enemmän maalipaikkoja. Ei niillä tänään kyllä loppupelissäkään mässäilty, mutta kyllä niitä enemmän nähtiin ensimmäisen maalin jälkeen.

Huomenna SPV saa vastaansa välierässä kivenkovan Ruotsin mestari Falunin.

– Se on upea mahdollisuus meille. Tällainen kotihalli ja kun vielä saataisiin mökki ihan täyteen huomenna, niin mikäs sen mukavampaa kuin haastaa Falun ja jatkaa pelejä vielä sunnuntainakin, Koski kertoi hymyillen.

SPV-konkarin mielestä joukkueelle oli tänään hyötyä juuri siitä, että Seinäjoki Areenalta on paljon hyviä muistoja isoissa peleissä. SPV on ratkaissut muun muassa kaikki kolme Suomen mestaruuttaan kyseisessä hallissa.

– Väitän, että sillä oli merkitystä. Ikinä ei tiedä mitä tuleman pitää, mutta tähän mennessä olemme pelanneet kyllä hemmetin hyvin täällä ja nimenomaan tärkeistä peleistä. SM-finaalien muistojen painoarvoa ei voi kieltää.

Champions Cup -mestaruuteen on kuitenkin vielä roimasti matkaa. Huomisessa pelissä SPV joutuu todella kovaan paikkaan. Omat, tutut aseet ovat Kosken mukaan varmasti keskiössä.

– Varmasti joudumme kyykkimään vielä tätä iltaa enemmän, mutta sitten iskemme sitäkin enemmän vastaan. Se on se millä me olemme aina eläneet.

– Ei se mikään salaisuus ole, että puolustuspeli on ollut aina meille asia, jonka pitää toimia, jos meinaamme missään mennä pitkälle. Sen kautta me olemme kaiken tähän asti aina saavuttaneet, SPV:n parhaaksi palkittu Koski paalutti.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila