Liigat

SPV:n tiukka puolustus piti loppuun saakka – isäntäjoukkue Champions Cupin välieriin

06.10.
2017
8 Kommenttia
4
Liigat

Kuva: Juha Käenmäki

SPV ja SV Wiler-Ersigen mittasivat toisiaan perjantaina Champions Cupin puolivälierissä Seinäjoella. SPV eteni turnauksen välieriin voittamalla Sveitsin mestarit maalein 3-1.

Ottelun ensimmäinen erä oli tunnusteleva, ja tarkan pelin myötä kummallekaan ei siunaantunut erityisen paljoa hyviä maalipaikkoja. Tarkan puolustuspelin ja verkkaisen pallonsiirtelyn siivittämänä erätauolle mentiin lukemissa 0-0.

Toisessa erässä nähtiin maalejakin. SPV pääsi vaaralliseen vastahyökkäykseen ja Sami Koski upotti pallon varmasti etukulmasta sisään ajassa 21.22. Muutamaa minuuttia myöhemmin Wiler rakensi hyvän hyökkäyksen ja Andrin Hollenstein pääsi lyömään irtopallon SPV:n verkkoon, joten peli oli tasan 1-1.

Wiler hallitsi pallollista peliä tasoitusmaalin jälkeen koko erän ensimmäisen 15 minuutin ajan ja loi hyviä paikkoja, mutta ei onnistunut lisämaalien teossa. Tuossa vaiheessa sveitsiläisille tuomittiin jäähy ja SPV pääsi mylläämään ylivoimalla. Koski osoitti jälleen maalintekotaitonsa ja vei turnauksen isäntäjoukkueen takaisin johtoon ajassa 36.47.

Erä oli pitkälti sveitsiläisten hallintaa, mutta SPV kesti omassa päässä ja oli sangen tehokas maalintekotilanteissa, joten kolmas kaksikymppinen käynnistyi seinäjokelaisten johdossa.

Kolmannen erän ensimmäisellä puoliskolla jatkettiin pitkälti siitä mihin toisessa erässä jäätiin, joten ”pelimiesten kympille” lähdettäessä tilanne oli kutkuttava. Wilerille aukesi hyvä paikka tasoitukselle ajassa 53.20, kun Jari Hankkio komennettiin jäähyaitioon. SPV kesti kahden minuutin alivoiman mallikkaasti.

Wiler painoi tiukasti päälle loppua kohden, mutta SPV:n nöyrä viisikkopuolustus piti pintansa maalivahti Julius Kivimäen avustuksella. Hankkio naulasi sveitsiläisten arkun kiinni iskemällä pallon tyhjään maaliin.

Ottelua seurasi paikan päällä kaikkiaan 1734 katsojaa. Lauantain välierissä SPV kohtaa kivikovan Falunin ja ottelu alkaa klo 18.30.

IFF:n ottelukuvat
Ottelutilastot

Tommy Koposen tuoreita mietteitä näet oheisesta Salibandyliiton haastattelusta:

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen